reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dopytałam czat gpt i teraz ma to sens 😅 bx jest mieszany czyli jeden z tych dwóch kirów jest obecny. Przy AA żaden. I teraz wiadomo czemu tak ważne jest żeby partner zrobił hla-c. Czyli np masz bx ale nie masz 2DS1 a partner ma hla c2 - to pewnie wskazanie do accofilu, mimo że teoretycznie bx jest lepszy niż aa

Załączniki

• IMG_1855.jpeg
    IMG_1855.jpeg
    107,9 KB · Wyświetleń: 32
  • IMG_1856.jpeg
    IMG_1856.jpeg
    96,2 KB · Wyświetleń: 30
reklama
No tak, nie zawsze trzeba acco przy aa (ja chyba jestem takim przypadkiem), ale aa to mi się wydaje zero implantacyjnych, a przy bx może być mniej lub więcej
I ja też jestem takim przypadkiem. Ja mam kir AA, brak kirów implantacyjnych moje hlac C1C1 a męża C2C2, udał nam się transfer bez Accofilu.

Nie wzięłam pod uwagę zaleceń immuno, byli za wdrożeniem (prowadzący mówił, żeby tego nie robić za pierwszym razem skoro nie mam w swojej historii poronień)

I ja też jestem takim przypadkiem. Ja mam kir AA, brak kirów implantacyjnych moje hlac C1C1 a męża C2C2, udał nam się transfer bez Accofilu.

Nie wzięłam pod uwagę zaleceń immuno, byli za wdrożeniem (prowadzący mówił, żeby tego nie robić za pierwszym razem skoro nie mam w swojej historii poronień)
To u nas jest dokładnie takie samo ustawienie - Adam C2C2, ja C1C1. I tak jak pisałam - transfer się udał bez acco, o ciazy dowiedziałam się 3+3, a acco wdrożyłam „na wszelki wypadek” dopiero 4+5, a z perspektywy czasu mysle, ze wcale nie było potrzeby. Po prostu immuno mi powiedział: „to spróbujemy pierwszy transfer bez, a jak się nie uda albo pani poroni to będziemy badać dalej” i to mi tak kołatało w głowie, ze byłam totalnie przerażona.

Dzięki dziewczyny za pomoc. Jesteście nieocenione😘 udało mi się ogarnąć konultacje z immunologiem jeszcze przed startem stymulacji. Zobaczymy co powie. U mnie jeszcze nigdy żadnego transferu nie było bo z pierwszej procedury nie mieliśmy zarodków więc jestem ciekawa czy coś zaleci od razu czy lepiej pierwszy raz spróbować bez accofilu. Panikara ze mnie. Już się martwię o transfer jak jeszcze mam co najmniej 2 tygodnie do startu stymulacji🫣

Dziewczyny po zabiegu łyżeczkowania... po jakim czasie przyszła Wam miesiączka?
Po ponad 5 tygodniach.
29 maja- łyżeczkowanie, a 30 czerwca -miesiączka. Pamiętam, że był to taki nazwałam go „wściekły” okres. Długo utrzymywało się plamienie i zdecydowanie był mocniejszy i dłuższy. Ale to był tylko ten pierwszy po zabiegu, każdy kolejny był już taki jak kiedyś.
A to na pewno okres, nie krwawienie po zabiegu? Bo to w sumie trochę szybko...

Dziewczyny wczoraj byłam na usg ;) nie wiem jak lekarz z kliniki to zrobił, jak to @morticia_adams napisała jakim cudem nie widział takiego wielkoluda. Jest zarodek jest serduszko. Mamy 6+5 ;)
Dostałam dodatkowo duphaston aby w razie plamienia większego, lekko wczoraj plamiłam dołożyć do leków. Dziecko jest wysoko ponad bliznę po cc i narazie jestw szystko super;) nie potrzebne tyle płaczu i nerwów, no ale cóż... usg usg nie równe...

Dziewczyny wczoraj byłam na usg ;) nie wiem jak lekarz z kliniki to zrobił, jak to @morticia_adams napisała jakim cudem nie widział takiego wielkoluda. Jest zarodek jest serduszko. Mamy 6+5 ;)
Dostałam dodatkowo duphaston aby w razie plamienia większego, lekko wczoraj plamiłam dołożyć do leków. Dziecko jest wysoko ponad bliznę po cc i narazie jestw szystko super;) nie potrzebne tyle płaczu i nerwów, no ale cóż... usg usg nie równe...
Boziuuuu i tamten lekarz to szef kliniki?😳 i w klinice taki sprzet że nie widział nic..nie poszłabym do niego nigdy więcej.
Super, rośnijcie 💚

Bardzo się cieszę 🥰😍❤️

Po ponad 5 tygodniach.

A to na pewno okres, nie krwawienie po zabiegu? Bo to w sumie trochę szybko...
Ale mi dałaś ćwieka 🤯
Wiesz co, nie wiem. Faktycznie miałam plamienie po zabiegu, takie 2-3 dni, ale wystarczyła wkładka. Potem około 3-4 tygodnie spokoju i jak się rozkręcił pod koniec czerwca „okres” (czyli miesiąc po zabiegu), to już tak na grubo.
Więc w sumie nie wiem czym się różni „krwawienie po zabiegu miesiąc po zabiegu” a miesiączka 😕.

reklama
Boziuuuu i tamten lekarz to szef kliniki?😳 i w klinice taki sprzet że nie widział nic..nie poszłabym do niego nigdy więcej.
Super, rośnijcie 💚
Nie wiem, może ma gorszy sprzęt, pewnie ten do zabiegów by widział. Ale nawet mój stwierdził że całkiem inny sprzęt miała lekarka wczoraj, jak on widział różnicę to pewnie tak było. Najważniejsze że jest wszystko ok.

Do góry