reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Całe szczęście, mam jeszcze jeden do pekniecia - decapeptyl. Ale o nim nigdy nie słyszałam. Oba w sobotę.

A dziś i jutro Menopur i orgalutran. I pomyśleć, że jeszcze niedawno bałam się pobierania krwi. A dziś to pobieranie to było jak ukąszenie komara, taką zaprawę dostałam z tymi zastrzykami. Nigdy bym nie pomyślała, że będę sama z własnej woli się kłuć, biorąc pod uwagę moją fobię na punkcie igieł i krwi. Nigdy nic nie wiadomo co nas w życiu spotka, a życie jest przewrotne.
No te zastrzyki to nie takie straszne jednak. Szczególnie jak się ma już takie doświadczenie :D
Ostanio myślałam, że wolałabym więcej raze się kłuć niż ten Cyclogest wkładać. To jak on wycieka to jest najgorsze

reklama
A co myślicie o tym prolutexie? Jestem teraz na początku mojej ciążowej drogi a lekarka przepisuje mi ten (kosmicznie!) drogi lek, po jednym zastrzyku na dzień. W pierwszej ciąży z córką tego nie miałam, pewnie nie istniał. Jakoś odniosłam ciążę na cyclogescie, progesteronie besinis...
Czy wy nie uważacie, że to jest nabijanie kasy przez lekarzy, gdy ten cudowny zastrzyk przepisują? Ostatnio w aptece płaciłam za 7 fiolek 210 zł...
I na dodatek jakimś dziwnym trafem jest strasznie ciężko dostępny, a żeby go kupić to muszę jechać 60 km do najbliższego miasta bo w miejscowych aptekach nie ma go w ich hurtowniach. Co róż nowa dostawa to i nowa wyższa cena

A co myślicie o tym prolutexie? Jestem teraz na początku mojej ciążowej drogi a lekarka przepisuje mi ten (kosmicznie!) drogi lek, po jednym zastrzyku na dzień. W pierwszej ciąży z córką tego nie miałam, pewnie nie istniał. Jakoś odniosłam ciążę na cyclogescie, progesteronie besinis...
Czy wy nie uważacie, że to jest nabijanie kasy przez lekarzy, gdy ten cudowny zastrzyk przepisują? Ostatnio w aptece płaciłam za 7 fiolek 210 zł...
I na dodatek jakimś dziwnym trafem jest strasznie ciężko dostępny, a żeby go kupić to muszę jechać 60 km do najbliższego miasta bo w miejscowych aptekach nie ma go w ich hurtowniach. Co róż nowa dostawa to i nowa wyższa cena
Forma zastrzyków jest najlepiej przyswajalną formą. Owszem Prolutex jest drogi i trudno dostępny (nie ma zamienników), ale skuteczny, więc myślę, że lekarka kieruje się tą ostatnią kwestią.

A to nie jest tak, ze kir aa = zero implantacyjnych?
Mi szybko tłumaczyła, ze nie zawsze ona przy aa daje accofil. Ja mam bx i mam jeden jakiś mało znaczący implantacyjny. Byłam sama zdziwiona bo sadzilam, ze bx to ten lepszy 🤷‍♀️ dla mnie czarna magia 😁 tak jak mi jeszcze tłumaczyła, ze u nas jest 25% na pozamaciczna z zestawienia hlcA

Mi szybko tłumaczyła, ze nie zawsze ona przy aa daje accofil. Ja mam bx i mam jeden jakiś mało znaczący implantacyjny. Byłam sama zdziwiona bo sadzilam, ze bx to ten lepszy 🤷‍♀️ dla mnie czarna magia 😁 tak jak mi jeszcze tłumaczyła, ze u nas jest 25% na pozamaciczna z zestawienia hlcA
No tak, nie zawsze trzeba acco przy aa (ja chyba jestem takim przypadkiem), ale aa to mi się wydaje zero implantacyjnych, a przy bx może być mniej lub więcej

reklama
No tak, nie zawsze trzeba acco przy aa (ja chyba jestem takim przypadkiem), ale aa to mi się wydaje zero implantacyjnych, a przy bx może być mniej lub więcej
tak przy aa nie ma tych receptorów kir odpowiedzialnych za implantację, w bx jest ich część no i w tym ostatnim najlepszym wyniku (bb?) jest ich najwięcej

Do góry