reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna kochana miło że o mnie pamiętasz :) Ja jadę dziś na wizytę. Ciekawe czy po 300 j gonalu ( 4 dni po 75j) już coś zaczęło u mnie rosnąć?I wiecie co. Ja już całkiem tracę wiarę w lekarzy. Byłam z moją stopą u dwóch i każdy rozłożył ręce. Nie wiedzą dlaczego po ponad miesiącu doszło do takiej opuchlizny. Normalnie wczoraj to miałm taką nogę jak zaraz po wejściu w gwóźdź. Przy chodzeniu coś mnie rwie, boli ni mogę stąpnąć na nogę a wieczorem to moja stopa miała chyba ze 40 stopni, bo ona nie była gorąca ona mnie po prostu parzyła.

reklama
nika2000 - ja będę podchodzić w Katowicach w Provicie. Ale to odległa przyszłość - połowa 2014 roku, no chyba, że zwiększą limity w klinice na ten rok, bo podobno jest taka szansa ...:)

Kachna, Kwiatuszek trzymam cały czas kciuki, po takiej "fali nieszczęść" Wy przerwiecie złą passę, oby teraz tylko pozytywne wieści i testy były:-)
Malwisia na pewno coś ruszyło, biedna ty jesteś z tą nózią.
Kasik uda się zobaczysz, limit złych wiadomości wyczerpany - teraz tylko dobre wieści.
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa, ja już się pozbierałam i czekam na wiadomość od doktorka co dalej - tak łatwo się nie poddam, dopóki nie będę mamą nie odpuszczę!
Pozdrawiam

Genna kochana miło że o mnie pamiętasz :) Ja jadę dziś na wizytę. Ciekawe czy po 300 j gonalu ( 4 dni po 75j) już coś zaczęło u mnie rosnąć?I wiecie co. Ja już całkiem tracę wiarę w lekarzy. Byłam z moją stopą u dwóch i każdy rozłożył ręce. Nie wiedzą dlaczego po ponad miesiącu doszło do takiej opuchlizny. Normalnie wczoraj to miałm taką nogę jak zaraz po wejściu w gwóźdź. Przy chodzeniu coś mnie rwie, boli ni mogę stąpnąć na nogę a wieczorem to moja stopa miała chyba ze 40 stopni, bo ona nie była gorąca ona mnie po prostu parzyła.

Malwisia dostajesz tylko 75 j, to trochę mało, mam nadzieje ze ci coś zwiększy a będziesz miała badanie estradiolu? jakie masz amh bo nie pamiętam? to czekamy na relacje z wizyty :)

Darka miło słyszeć że już Ci lepiej :)

Ostatnia edycja:
Kachna, Kwiatuszek trzymam cały czas kciuki, po takiej "fali nieszczęść" Wy przerwiecie złą passę, oby teraz tylko pozytywne wieści i testy były:-)
Malwisia na pewno coś ruszyło, biedna ty jesteś z tą nózią.
Kasik uda się zobaczysz, limit złych wiadomości wyczerpany - teraz tylko dobre wieści.
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa, ja już się pozbierałam i czekam na wiadomość od doktorka co dalej - tak łatwo się nie poddam, dopóki nie będę mamą nie odpuszczę!
Pozdrawiam

Darka świetne podejście, podpisuje sie pod tym- ja tez dopóki nie będę mama nie odpuszcze.
Dzisiaj odebrałam wynik amh i mam 10,5. Teraz jestem właśnie w pociągu i jade do katowic, jutro mamy badanie zolnierzykow, a w piątek wizytę u lekarza i wtedy sie okaże kiedy mam szanse załapać sie do programu. trzymajcie kciuki kochane

nika2000 - ja będę podchodzić w Katowicach w Provicie. Ale to odległa przyszłość - połowa 2014 roku, no chyba, że zwiększą limity w klinice na ten rok, bo podobno jest taka szansa ...:)

To ja po sąsiedzku, bo w gyncentrum. Tez myślałam o provicie, ale ta kolejka mnie przestraszyla ... psychicznie nie wytrzymalabym tyle czasu czekać i nic nie robić, bo mój lekarz rozłożył już ręce i powiedział ze nic wiecej nie wymyślimy i zostało nam tylko ivf. Ja z tych niecierpliwych niestety i ta niecierpliwośc powoduje ze nie zawsze wszystko mi wychodzi tak jak bym chciała.

No i sie stało...........ZAKWALIFIKOWANI jesteśmy. Stałam się pełnoprawnym uczestnikiem forum.

Zwykła wizyta sprawdzająca przerodziła się w kwalifikacyjną. Teraz dopiero zaczynam stresa mieć.

Kasik czekam na wieści od Ciebie, ale to tylko formalność :tak:

To ja po sąsiedzku, bo w gyncentrum. Tez myślałam o provicie, ale ta kolejka mnie przestraszyla ... psychicznie nie wytrzymalabym tyle czasu czekać i nic nie robić, bo mój lekarz rozłożył już ręce i powiedział ze nic wiecej nie wymyślimy i zostało nam tylko ivf. Ja z tych niecierpliwych niestety i ta niecierpliwośc powoduje ze nie zawsze wszystko mi wychodzi tak jak bym chciała.

kochana cierpliwości się nauczysz, ja też do tych niecierpliwych należałam, ale wszystko się zmieniło

No i sie stało...........ZAKWALIFIKOWANI jesteśmy. Stałam się pełnoprawnym uczestnikiem forum.

Zwykła wizyta sprawdzająca przerodziła się w kwalifikacyjną. Teraz dopiero zaczynam stresa mieć.

Kasik czekam na wieści od Ciebie, ale to tylko formalność :tak:
Czerwona oliwko w takim razie oficjalnie witamy na forum:) jakie kroki dalej? wiesz kiedy będziecie mogli podejść?

Kasik my tu czekamy.....ale znając ciebie to pewnie na zakupki jeszcze poszłaś :)

reklama
Cześć dziewczyny,

jestem w trakcie 1-szej stymulacji, w w Gamecie w Gdynii. We wtorek byłam na kontroli (5 dzień stymulacji) i okazało się że mam wysoki Estradiol - 1290 pg/ml i aż 17 pęcherzyków - bardzo boję się hiperstymulacji :(
Jutro kolejna kontrola, mam nadzieję że wszytko jednak pójdzie w dobrym kierunku i transfer się odbędzie.

Pozdrawiam wszystkie staraczki.

Do góry