reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

kaiiina - ja dobrze, że się odezwałaś. Oj, mnie zgaga ostatnio też paliła, szczególnie późnym wieczorem i w nocy, ale tfu tfu odpukać, przeszło mi.

Odpoczywamy do środy :)

LIPIEC

27 - Hess - usg ciąży
29 - kaiiina - wizyta u gina prowadzącego ciążę

SIERPIEŃ

8 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
11- anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

WRZESIEŃ

6 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
8/9 - Hess - termin porodu ??

Kogoś dopisać, coś zmienić??

Ostatnia edycja:
reklama
własnie najgorzej w nocy:D mi na szczęście też odpuściło:)
widzę że nas tutaj coraz mniej tzn 3 ????
szkoda że program się kończy ;(
macie już wszystko gotowe??? bo ja na razie mam pełną liste gdzie co za ile i jak ;) i tak planujemy za 3 tyg zakupy;)
jakieś już wózki macie???

kaiiina - ja w zasadzie już wszystko mam, czekam już tylko na kuriera z materacem, przewijakiem, pościelą i ręcznikami.
Wózek mam od brata TAKO Captiva Mohican (2w1, grafitowo - zielony) i fotelik Maxi Cosi Cabriofix.
Łóżeczko mam odkupione używane Klupś Radek II z szufladą orzech, z funkcją kołyski.
Rzeczy mam poprane, muszę tylko poprasować. I muszę spakować się do szpitala wreszcie :D
Ogólnie też starałam się polować na okazje cenowe :)

Reszta dziewczyn też się czasem odezwie, ale już nie działają, że tak to ujmę.

Hess, ja mam wizytę 11.08 - przyspiszylam sobie ;)

Kaiina , wątek niestety już tak prężnie nie działa, Al dziewczyny czasem się odzywaja;)
U nas brakuje jeszcze wózka i fotelika, łóżeczko zamowilismy wczoraj, zostało kilka mniejszych rzeczy do kiouenia typu przewijajak, akcesoria...

Rosnijcie zdrowo:)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dzić kciuki za Hess i widoki na usg :)

LIPIEC

27 - Hess - usg ciąży

29 - kaiiina - wizyta u gina prowadzącego ciążę

SIERPIEŃ

8 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
11- anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

WRZESIEŃ

6 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
8/9 - Hess - termin porodu ??

Kogoś dopisać, coś zmienić??

Hej, ja już po usg. Wszystko jest ok, Mały ułożony jak należy. Waży 2384 g. Szyjka mię się o dziwo wydłużyła z 27 mm na 39 mm.
Cieszę się, że jest ok.
1469616309990.jpg

Załączniki

• 1469616309990.jpg
    1469616309990.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 327
Ostatnia edycja:
Hess, super:) piękny profil :) cieszę się, ze wszystko jest w porzadku:) oby tak dalej:) lekarz oszacował wagę przy porodzie? czy Ty się chwaliłaś, jak Maluch bedzie miał na imię? bo ja chyba tego nie zarejestrwowałąm ;)

do mnie dzisiaj przyszło zamówienie z koszulami do karmienia, więc wypiorę i będę uszykowane. no i wczoraj dotarło łózeczko.
pytałaś o szkołę rodzenia - tak, nadal chodzimy, teraz bedzie o szczepieniach. co do troby do szpitala, to kazdy zaleca, aby wejsc na stronę szpitala i tam przeczytać, co jest wymagane do porodu. u mnie jest tak:
  • przybory toaletowe
  • dwa ręczniki (najlepiej kąpielowy i zwykły)
  • pantofle
  • klapki pod prysznic
  • szlafrok
  • krem lub pomadka do zwilżania ust
  • 1 butelka wody mineralnej niegazowanej
Wiadomo, że od siebie dorzuce koszule do karmienia, bieliznę, przyjmowane leki, wkładki laktacyjne, podpaski itp. nie wiem, co z podkłądami poporodowymi. uzależnię to od rodzaju porodu chyba. laktator i butelki pewnie maz dowiezie, jesli bedzie potrzeba. dokupi też nakłądki na sutki, jesli bedzie problem ze ssaniem.
no i nie wiem, ile czego dla Małej wziąć:/ z tym mam wiekszy problem. ubranka na wyjscie maz przywiezie w dniu wypisu, ale czy trzeba miec cos wczesniej. polozne na szkole rodzenia mowią, że ubieraja dzieciaczki w szpitalne ubranka.
jak u Ciebie?

Hess, super:) piękny profil :) cieszę się, ze wszystko jest w porzadku:) oby tak dalej:) lekarz oszacował wagę przy porodzie? czy Ty się chwaliłaś, jak Maluch bedzie miał na imię? bo ja chyba tego nie zarejestrwowałąm ;)

do mnie dzisiaj przyszło zamówienie z koszulami do karmienia, więc wypiorę i będę uszykowane. no i wczoraj dotarło łózeczko.
pytałaś o szkołę rodzenia - tak, nadal chodzimy, teraz bedzie o szczepieniach. co do troby do szpitala, to kazdy zaleca, aby wejsc na stronę szpitala i tam przeczytać, co jest wymagane do porodu. u mnie jest tak:
  • przybory toaletowe
  • dwa ręczniki (najlepiej kąpielowy i zwykły)
  • pantofle
  • klapki pod prysznic
  • szlafrok
  • krem lub pomadka do zwilżania ust
  • 1 butelka wody mineralnej niegazowanej
Wiadomo, że od siebie dorzuce koszule do karmienia, bieliznę, przyjmowane leki, wkładki laktacyjne, podpaski itp. nie wiem, co z podkłądami poporodowymi. uzależnię to od rodzaju porodu chyba. laktator i butelki pewnie maz dowiezie, jesli bedzie potrzeba. dokupi też nakłądki na sutki, jesli bedzie problem ze ssaniem.
no i nie wiem, ile czego dla Małej wziąć:/ z tym mam wiekszy problem. ubranka na wyjscie maz przywiezie w dniu wypisu, ale czy trzeba miec cos wczesniej. polozne na szkole rodzenia mowią, że ubieraja dzieciaczki w szpitalne ubranka.
jak u Ciebie?

Anika wybacz że się wtrącam ale ze swojego punktu widzenia i tego co przeszłam mogę doradzić aby podkłady poporodowe (takie na łóżko) kupić bez różnicy jak będziesz rodzić. Ja miałam cc ale przez pierwsza dobę lało się ze mnie jak z zarżniętej świni;) (przepraszam za określenie ale tak było) no i wiadomo że to różnie bywa jak leżysz i może coś przelecieć i pościel się ubrudzi a w szpitalu to nie szczególnie rwą się do zmiany pościeli. A tu wiadomo ktoś przyjdzie w odwiedziny a tu pościel brudna i niby to szpital ale trochę głupio;) A co do tych podkładów ( ala podpasek) to jedna góra dwie paczki w zupełności starczą bo to cholerstwo jest strasznie niewygodne a na następny dzień to można już używać podpasek takich dłuższych i jest o wiele wygodniej. No i ja osobiście nie polecam majtek jednorazowych (szczególnie przy cc). Lepsze są zwykłe bawełniane.
Co do ubranek dla dziecka to ja wzięłam 3 komplety śpiochów z kaftanikami bo po porodzie ubrali mi małego w szpitalne rzeczy ale na następny dzień już się upominali o swoje ale to zależy od szpitala. Weź też kocyk żeby dziecko owinąć i przynajmniej 6 pieluch tetrowych. No chyba że ci mąż dowiezie w międzyczasie. U nas zawijali dziecko w pieluszkę a potem w kocyk wyłożony drugą pieluszką.
A co do pampersów to góra 10. Powinno starczyć na 3 dni. No chyba że będziecie dłużej (czego nie życzę) to wtedy można dowieźć.

Wybaczcie mi ten mój długi wywód:p

A tak wyglądało moje dziecko zawinięte przez pielęgniarki.

Załączniki

• WP_20150722_16_37_36_Pro (2).jpg
    WP_20150722_16_37_36_Pro (2).jpg
    565 KB · Wyświetleń: 84
Ostatnia edycja:
iga - a wtrącaj się, wtrącaj, to zawsze cenne uwagi.

anika11 - imię jeszcze nie uzgodnione, bo ja chcę Wojtka, a mąż Stefana.... Ta Pani dr nie szacowała wielkości przy porodzie, ona robiła tylko usg. 08.08 mam wizytę u ginki prowadzącej, to może ona oszacuje.

U mnie w szpitalu chcą tak:
DLA MNIE:
- przybory toaletowe,
- ręczniki 2 szt. (w tym 1 ciemny)
- skarpeki 2 pary
- kapcie oraz klapki pod prysznic
- szlafrok
- figi (4-6 par) bawełniane lub z siateczki
- wkładki laktacyjne
- chusteczki nawilżające lub woda w spreyu
- coś do spięcia włosów
- podpaski duże
- ew. suszarka do włosów
- golarka zwykła jednorazowa
- kubek, woda niegazowana
- 2 koszule (w tym 1 do porodu i 1 do karmienia)
- batonik dla męża :D

No i oczywiście niezbędne dokumenty.

DLA DZIECKA:
- 3-4 komplety ubranek (kaftanik, śpiochy, body, czapeczka, skarpetki)
- pieluchy tetrowe 5 szt., flanelowe 3 szt.
- pieluchy jednorazowe rozmiar 1
- chusteczki do pielęgnacji
- kocyk bawełniany, rożek bez usztywnienia

reklama
Hess:*:)
co do twojej listy to ja bym chyba darowała sobie body (chyba że takie zapinane bo zakładane przez głowę to człowiek na początku boi się że dziecko uszkodzi bo to takie malutkie, kruchutkie:)
A i jeszcze rożka bym nie brała bo i tak tyle rzeczy jest do wzięcia że wydaje mi się że kocyk starczy ale to tylko takie moje zdanie a oczywiście wy możecie zrobić po swojemu. Ja rożka wogóle nie używałam bo dla mnie był niewygodny a moja siostra bardzo go sobie chwaliła.

Do góry