reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hess:*:)
co do twojej listy to ja bym chyba darowała sobie body (chyba że takie zapinane bo zakładane przez głowę to człowiek na początku boi się że dziecko uszkodzi bo to takie malutkie, kruchutkie:)
A i jeszcze rożka bym nie brała bo i tak tyle rzeczy jest do wzięcia że wydaje mi się że kocyk starczy ale to tylko takie moje zdanie a oczywiście wy możecie zrobić po swojemu. Ja rożka wogóle nie używałam bo dla mnie był niewygodny a moja siostra bardzo go sobie chwaliła.

Body mam głównie przez głowę, ale na początek mam kilka sztuk kopertowych, więc powinnam się nie bać :D. Rożka to w ogóle nie mam, mam taki otulacz i planuję go zabrać razem z kocykiem. Rożki też do mnie nie przemawiają.

reklama
Odpoczywamy do piątku :)

LIPIEC

29 - kaiiina - wizyta u gina prowadzącego ciążę

SIERPIEŃ

8 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
11- anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

WRZESIEŃ

6 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
8/9 - Hess - termin porodu ??

Kogoś dopisać, coś zmienić??

Wiadomo po paru dniach człowiek się oswaja z tą sytuacją i już tak się nie boi. Ja rodziłam w lipcu i potem były upały to mały leżał w samych bodach i już nie bałam się mu ich zakładać przez głowę:)
Mój w rożku leżał raz 5 min i wyjęłam go z tego cholerstwa. Ale co kto woli:D

No pewnie, moje koleżanki w większości rożków używały, ale jakoś jak brałam dziecko na ręce, to go w ogóle nie czułam, tylko taki naleśnik trzymałam :D I mnie się od tego gorąco robiło, hehe.

iga - a jak tam u ciebie? Co słychać?

Naleśnik:D dobre:)
U mnie wszystko idzie w dobrym kierunku:) żaba ma już rok a ja 16 sierpnia mam wizytę przed @ i będę startowała z krio:)

Oki:) ale ostatnio nie chcę zaśmiecać forum swoimi rozterkami:p wolę cierpieć po cichu;) ale napiszę czy się udało czy nie:) dużo zdrówka dla WAS:)

@Iga, ja CI bardzo dziękuję za te informacje! własnie takich głosów mi potrzeba :) mam takie podkłądy już kupione, wiec zabiorę do szpitala. nie myslałam o tych pieluchach tetrowych, więc dopisuję do listy.
czyli kocyk już wczesniej, a nie na wyjscie tylko?
u mnie na stronie szpitala nie ma zadnych info co do ubranek dla Maluszka, ale muszę zasięgnąć języka ;)

Hess, ładne imiona:) ciekawe, na co padnie? ;)

reklama
Takie maleństwo lubi ciasno i ciepło i dlatego jest tak zawijane i przynajmniej u nas w szpitalu tak robili ale wszystkie dzieci po urodzeniu lubią być ciasno zawinięte czyli juz w szpitalu kocyk potrzebny.
Nasz to nie lubił jak się go odwijalo a w kąpieli to juz bym placz ze aż mu szczeka latala a jak juz byl zawinięty to spokój byl:)
Ja się radzilam siostry co wziąć do szpitala bo ona juz w nim rodzila to wiedziała co i jak. Może i ty popytaj tak jak mówisz. Pewnie masz kogoś znajomego kto rodzil w tym szpitalu co ty.

Do góry