reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, mam pytanko do tych którym udało się zapłodnić i zamrozić więcej zarodkow np 3 i więcej. Na monitoringach USG wasze komórki wszystkie +/- równo rosły? I np ilość komórek tych największych mniej więcej pokrywała się z ilością zarodków?
hej ja miałam tylko raz stymulację i na usg lekarz powiedzial ze jest ich na pewno 8 a podczas punkcji pobrali 15 a zaplodniki 6 (i wydaje mi sie że max 6 zapładniaja) ale na koniec mielismy 5 blastków bo jeden cos sie nie rozwijał. po punkcji wszyscy przychodzili i mowili że 15 pobrali . cieszyłam sie ale i tak 3 transfery nieudane mam za sobą , nie przyjeły sie najlepsze blastki, zostały 2x 3bb niebawem czwarty transfer i tez mi było smutno i sie boje ale próbuje wkoncu zaskoczy . Lekarz mowi że to musi być ten wlasciwy zarodek

reklama
A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Masz info ile komórek pobrali?
Niestety nie mam żadnego info, dowiem się jutro o 13, wtedy mam dzwonić do embriologa i umawiać się na swieży transfer- tak mi powiedziała pani doktor, która pobierała komórki. Pytałam o pobraną ilość, ale powiedziała, że nie wie.

Czuję się w miarę, ale podbrzusze jeszcze boli, a dziś zauważyłam śluz z taką jakby wczorajszą krwią. Nie jest to świeża krew, więc podejrzewam, że to wczorajsza popunkcyjna. Dziś już wzięłam leki i progesteron, także staram się odpoczywać, ale niepokój jest jeśli chodzi o to, czy będzie co w ogóle transferować. Faktycznie to czekanie jest straszne :/

Dziewczyny, mam pytanko do tych którym udało się zapłodnić i zamrozić więcej zarodkow np 3 i więcej. Na monitoringach USG wasze komórki wszystkie +/- równo rosły? I np ilość komórek tych największych mniej więcej pokrywała się z ilością zarodków?
U mnie akurat nie udało się nic zamrozić. Ale na podglądzie lekarka mówiła że jest 14 komórek różnej wielkości. 3 były mniejsze a 11 większe. Więc się niemiło rozczarowałam jak pobrali tylko 6 z czego 4 były dojrzałe, a zapłodniły się 3.

U mnie na podglądzie było widać 19 komórek o wielkości odpowiedniej do pobrania, ale każda była innego rozmiaru 😅 Ostatecznie pobrano 21, z czego do hodowli nadawało się 17 (chyba),a zapłodniono 6 i zamrożono 6 zarodków o różnej klasie.
Ale wymiarowo były mierzone i każda sobie inna 😅

Hej Dziewczyny. Odbyliśmy kwalifikację do drugiej procedury. W marcu antykoncepcja, w kwietniu stymulacja i punkcja. Plan na transfer jest taki, że najpierw wyciszenie endo Zoladexem i transfer na cyklu sztucznym z wlewem Atosibanu. Tym razem mam mieć transfer próbny. Transfer pewnie wypadnie końcem maja albo nawet w czerwcu. 😶🫣

Hej Dziewczyny. Odbyliśmy kwalifikację do drugiej procedury. W marcu antykoncepcja, w kwietniu stymulacja i punkcja. Plan na transfer jest taki, że najpierw wyciszenie endo Zoladexem i transfer na cyklu sztucznym z wlewem Atosibanu. Tym razem mam mieć transfer próbny. Transfer pewnie wypadnie końcem maja albo nawet w czerwcu. 😶🫣
Długo czekania, ale tym razem musi się już udać 💕

Ja po kolejnym monitoringu, doszły kolejne 2 pęcherzyki 😍 łącznie mamy 11, to jest 2 razy tyle ile myslalam że będzie przy dobrych wiatrach. Część ładnie podgonila resztę. W piątek punkcja, oby tylko w środku siedziały ładne komóreczki. 🤞🏻 Ja już dzisiaj odczuwam ból i ciągnięcie dołem brzucha zwłaszcza w jajniki w którym była torbiel, byle dotrwać do piątku :)

reklama
Pytanie do was moje drogie: czy w kolejnym cyklu po punkcji wystąpiła u was owulacja nat? U mnie dziś 10dc i sucho jak na Saharze...

Do góry