reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, mam pytanko do tych którym udało się zapłodnić i zamrozić więcej zarodkow np 3 i więcej. Na monitoringach USG wasze komórki wszystkie +/- równo rosły? I np ilość komórek tych największych mniej więcej pokrywała się z ilością zarodków?
hej ja miałam tylko raz stymulację i na usg lekarz powiedzial ze jest ich na pewno 8 a podczas punkcji pobrali 15 a zaplodniki 6 (i wydaje mi sie że max 6 zapładniaja) ale na koniec mielismy 5 blastków bo jeden cos sie nie rozwijał. po punkcji wszyscy przychodzili i mowili że 15 pobrali . cieszyłam sie ale i tak 3 transfery nieudane mam za sobą , nie przyjeły sie najlepsze blastki, zostały 2x 3bb niebawem czwarty transfer i tez mi było smutno i sie boje ale próbuje wkoncu zaskoczy . Lekarz mowi że to musi być ten wlasciwy zarodek

reklama
A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Masz info ile komórek pobrali?
Niestety nie mam żadnego info, dowiem się jutro o 13, wtedy mam dzwonić do embriologa i umawiać się na swieży transfer- tak mi powiedziała pani doktor, która pobierała komórki. Pytałam o pobraną ilość, ale powiedziała, że nie wie.

Czuję się w miarę, ale podbrzusze jeszcze boli, a dziś zauważyłam śluz z taką jakby wczorajszą krwią. Nie jest to świeża krew, więc podejrzewam, że to wczorajsza popunkcyjna. Dziś już wzięłam leki i progesteron, także staram się odpoczywać, ale niepokój jest jeśli chodzi o to, czy będzie co w ogóle transferować. Faktycznie to czekanie jest straszne :/

Dziewczyny, mam pytanko do tych którym udało się zapłodnić i zamrozić więcej zarodkow np 3 i więcej. Na monitoringach USG wasze komórki wszystkie +/- równo rosły? I np ilość komórek tych największych mniej więcej pokrywała się z ilością zarodków?
U mnie akurat nie udało się nic zamrozić. Ale na podglądzie lekarka mówiła że jest 14 komórek różnej wielkości. 3 były mniejsze a 11 większe. Więc się niemiło rozczarowałam jak pobrali tylko 6 z czego 4 były dojrzałe, a zapłodniły się 3.

U mnie na podglądzie było widać 19 komórek o wielkości odpowiedniej do pobrania, ale każda była innego rozmiaru 😅 Ostatecznie pobrano 21, z czego do hodowli nadawało się 17 (chyba),a zapłodniono 6 i zamrożono 6 zarodków o różnej klasie.
Ale wymiarowo były mierzone i każda sobie inna 😅

Hej Dziewczyny. Odbyliśmy kwalifikację do drugiej procedury. W marcu antykoncepcja, w kwietniu stymulacja i punkcja. Plan na transfer jest taki, że najpierw wyciszenie endo Zoladexem i transfer na cyklu sztucznym z wlewem Atosibanu. Tym razem mam mieć transfer próbny. Transfer pewnie wypadnie końcem maja albo nawet w czerwcu. 😶🫣

Hej Dziewczyny. Odbyliśmy kwalifikację do drugiej procedury. W marcu antykoncepcja, w kwietniu stymulacja i punkcja. Plan na transfer jest taki, że najpierw wyciszenie endo Zoladexem i transfer na cyklu sztucznym z wlewem Atosibanu. Tym razem mam mieć transfer próbny. Transfer pewnie wypadnie końcem maja albo nawet w czerwcu. 😶🫣
Długo czekania, ale tym razem musi się już udać 💕

Ja po kolejnym monitoringu, doszły kolejne 2 pęcherzyki 😍 łącznie mamy 11, to jest 2 razy tyle ile myslalam że będzie przy dobrych wiatrach. Część ładnie podgonila resztę. W piątek punkcja, oby tylko w środku siedziały ładne komóreczki. 🤞🏻 Ja już dzisiaj odczuwam ból i ciągnięcie dołem brzucha zwłaszcza w jajniki w którym była torbiel, byle dotrwać do piątku :)

reklama
Pytanie do was moje drogie: czy w kolejnym cyklu po punkcji wystąpiła u was owulacja nat? U mnie dziś 10dc i sucho jak na Saharze...

Do góry