reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Po dzisiejszym dniu wiem, że takich nas z problemami i nieudanymi in vitro jest mnóstwo.
Każda z nas ma swoje historie, fajnie że możemy się tu dzielić wszystkim.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie, którym się udało i przytulam każdą- która tak jak ja przeszła stratę czy porażkę i walczy dalej!
Wiem, coś o tym. Od ponad 4 lat starania o drugie, zegar tyka. 4 transfery z beta 0, 3 zarodki zamrożone. Jeszcze spróbujemy...

Dziewczyny czy któraś z was może ma wiedzę na temat sensu wykonywania badań typu Nifty jeśli zarodek był po PgtA ? Powoli zbliżamy się do okresu gdzie można wykonać ten test i zaczynam się zastanawiać czy ma to jakiś zasadność ? W piątek mam wizytę więc zapytam lekarza ale właśnie teraz jakoś mi to pytanie nie daje spokoju .

Dziewczyny czy któraś z was może ma wiedzę na temat sensu wykonywania badań typu Nifty jeśli zarodek był po PgtA ? Powoli zbliżamy się do okresu gdzie można wykonać ten test i zaczynam się zastanawiać czy ma to jakiś zasadność ? W piątek mam wizytę więc zapytam lekarza ale właśnie teraz jakoś mi to pytanie nie daje spokoju .
Ja pytałam akurat o to genetyka, bo mamy zamiar badać zarodki. Genetyk z którym rozmawiałam powiedziała że badanie pgta plus badania prenatalne wykonane przez dobrego lekarza jej zdaniem są wystarczające i w jej opinii nie ma sensu już wydawać kasy na nifty.

Ja pytałam akurat o to genetyka, bo mamy zamiar badać zarodki. Genetyk z którym rozmawiałam powiedziała że badanie pgta plus badania prenatalne wykonane przez dobrego lekarza jej zdaniem są wystarczające i w jej opinii nie ma sensu już wydawać kasy na nifty.
Dziękuję za odpowiedź ❤️

@Kasienkaol a jak u Ciebie sytuacja? Kontynuujecie stymulację jednak?
hej:) dziękuję że pytasz, trochę się odcinam od forum. Bo ta stymulacja to…. Miałam zacząć w styczniu, zaczęłam… ale nie wyszło…. ciągle coś. Tydzień temu okazało się że nie ma pęcherzyków jajniki liche i musimy czekać aż pojawią się nowe pecherzyki, musimy „‚poczekać” wyłapać moment. Lecę na antykoncepcji, jutro wizyta…. Zobaczymy co będzie…. Modle się aby doszło w ogóle do punkcji, później będę się modlić o zarodki które będą się nadawały do transferu, ale to tak odległe się wydaje że nawet nie myślę o tym…..
Trzymam za Ciebie kciuki ✊✊

@LadyCaro
Fajnie że się odezwałaś:) super że zaczynasz na nowo, oby tym razem nie było żadnych kłód, przecież nie ma ich w nieskończoność :(

Dziewczyny, mam pytanko do tych którym udało się zapłodnić i zamrozić więcej zarodkow np 3 i więcej. Na monitoringach USG wasze komórki wszystkie +/- równo rosły? I np ilość komórek tych największych mniej więcej pokrywała się z ilością zarodków?
U mnie wyglądało to tak jak w załączeniu. Pobrano 14 komórek, 12 okazało się dojrzałych, 6 się zapłodniło, do blastocysty wytrwały 4. Jeden został podany na świeżo, pozostałe 3 zamrożone.

Załączniki

• 1739909137894.png
    1739909137894.png
    180,4 KB · Wyświetleń: 58
Dziewczyny zaczęłam zastrzyki. Nowym lekiem jest dla mnie Menopur. Czy po rozrobieniu trzeba go trzymać w temperaturze pokojowej czy można w lodówce? Sprzeczne informacje znajduję w necie i już sama nie wiem...

reklama
Do góry