reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

anika11 - moja wyprawka już prawie gotowa, tylko muszę kupić kosmetyki, materac, przewijak i pościel.
U mnie waga też stanęła, nawet pół kg schudłam od wizyty do wizyty. Ale z synkiem jest ok. Lekarka powiedziała by się nie przejmować. Może to te upały to sprawiły.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jutro trzymamy kciuki za piękne widoki i dobre wiadomości u aniki11 :)

LIPIEC

22 - anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

27 - Hess - usg ciąży
30 - kaiiina - wizyta u gina prowadzącego ciążę

SIERPIEŃ

8 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
18 - anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

WRZESIEŃ

6 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
8/9 - Hess - termin porodu ??

Kogoś dopisać, coś zmienić??

hej, przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale miałam małe zamieszanie..
Mała rośnie , ma 1,5kg, jest ruchliwa i pokazała nam się jako usmiechnięta panna, wg lekarza "pogodne dziecko" :) Wymiarowo wszystko ok, narzady itd również. Jedyne na co lekarz zwrócił uwagę to to, że w moczowodach zauwazył płyn, ale nerki są ok. mamy wiec to skontrolwoac za trzy tyg, a pozniej po porodzie. wg niego jest to czynnosciowe i mam nadzieję, że przy kolejnej wizycie się to potwierdzi. na zwykłym usg lekarka może obejrzec jedynie nerki, wiec jesli coś ja zaniepokoi, to czeka nas jeszcze jedno tak szczegółowe badanie. Zobaczymy, co powie. Zmieniłam datę z 18 na 11.08.
No i Mała ustawiona jest posladkowo, więc raczej czeka nas cesarka... wazne, by było bezpiecznie.
mam kontrolować wagę i przydałoby się przytyć.

Dziekuję Wam za zainteresowanie ;*

anika11 - no to w sumie dobre wieści. Tym ułożeniem pośladkowym się nie przejmuj. Na poprzednim usg też takie miałam, a na ostatnim już główką w dół. Mnie lekarka mówiła, że dziecko ma czas do 35 tc lub do 2,5 kg na przekrecenie się. Bądź dobrej myśli :)

Hess, u mnie Mała od 3tyg już nie zmieniła pozycji, a wg lekarza wód ma odpowiednio do funkcjonowania, ale niekoniecznie do obrócenia się i on to marnie widzi. ale co ma byc, to bedzie:)

jak się czujesz? coraz bliżej finał :)

anika11 - acha. Ale może się uda jeszcze Małej przekręcić odpowiednio. Mam nadzieję, że mój synek nie zmienił pozycji, w środę się dowiem. Aaaa, i Twoja waży więcej od Mojego :). U mnie w 31t2d synek ważył 1552 g.
Finał coraz bliżej, a mnie coraz ciężej. Nie mogę naraz za dużo chodzić, bo mnie ciągnie krocze i brzuch. Krocze to chyba od tych żylaków. Na codzień puchnie mi prawa stopa, ale po nocy przechodzi i od nowa. A w nocy puchną palce u rąk i w ciągu dnia przechodzi (i bolą mnie przy tym stawy).
Sapię czasem jak parowóz.....chyba niedługo będę chciała już urodzić :D

reklama
Anika magnez biorę 2tab. 3xdziennie...ogromnie się cieszę ze u was wszystko w porządku:))
iż tyg. Na tydzień coraz ciężej no ale takie uroki ciąży:)) mi strasznie dretwieje prawa dłoń i zgaga okropnie meczy:) a tak to wszystko w jak najlepszym porządku;-)
Hess wizytę mam 29 na14 pomyliłam się przy wcześniejszym wpisie:)
Ale ten czas leci:))

Do góry