reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

U nas tylko ruch jest kiepski morfologia miesci sie w normie a ilosc jest w milionach takze dlatego wlasnie in vitro bo sa leniwe i nie chca ruszac sie do przodu

U nas malutko plemników bo 0,03mln ale jak widać znalazły się odpowiednie do zapłodnienia. Mój M jak się dolowal z powodu nasienia to mu zawsze powtarzałam ze choćby byl jeden jedyny plemniczek to go znajda i nim zaplodnia:)
Dziewczyny wam tez się uda. Dużo daje pozytywne nastawienie.

reklama
Tak optymistyczne nastawienie to juz polowa sukcesu
Chociaz juz pisalam ze po wyjsciu z gabinetu po dostaniu kolejnych lekow dopada mnie mega dol ale na szczescie po 2 dniach mija

Dziewczyny, nie twierdzę, że nigdy nie udaje się za pierwszym razem, bo się udaje. Ale różnie bywa i na to też trzeba się przygotować. :)
Grunt to się nie poddawać, tylko walczyć dalej i dalej, jeśli taka jest potrzeba.

Mój B miał kuracje 3 miesięczną PROfertil, a orzechów jutro poszukam [emoji1]
Na pewno nie zaszkodzi a może pomoże [emoji18]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jednym pomoże Profertil innym nie :/ nam niewiele pomógł, nawet wyniki były gorsze niż przed rozpoczęciem kuracji :/ na ruchliwość dobra ponoć l-karnityna ;) ...co do samego IVF - to potwierdzam! pozytywne nastawienie to połowa sukcesu, no i dużo szczęścia potrzeba (mówię tu o trafieniu na ten odpowiedni, zdrowy zarodek ;)), ale trzeba walczyć do końca! ...każda porażka boli, jest sporo zakrętów, ale cel i marzenia są najważniejsze!!! powodzenia i trzymam kciuki za każdą Staraczkę :*

Profeltil tez stosowalismy jeszcze jak staralismy sie naturalnie nic nie pomogl i lepszych wynikow po nim tez nie bylo chociaz wtedy jeszcze byly wporzadku

Hej :)
Mam do Was pytanie, może ktoś będzie zorientowany jak wygląda zakończenie dofinansowania. Tzn. jeśli ktoś zacznie stymulację maj/czerwiec i wyrobi się z pick upem, to wiadomo za przechowywanie ewentualnych mrozaczków się płaci, ale jeśli transfer czy też crio wypadnie po 30.06 - z tego co wiem, jest darmowy.
A co jeśli ( i czy możliwa w ogóle jest sytuacja) ktoś dopiero z początkiem czerwca zaczyna się stymulować i punkcja wypadnie 1.07. Jest płatna? czy nie, bo procedura rozpoczęła się w trakcie programu. Orientujecie się?

Hess polecisz mi jakiegoś lekarza z Novum? Lub zalecasz unikanie któregoś ;) ?

NAjki, jeśli wyrobisz się z punkcją w czerwcu, to od lipca za przechowywanie zarodków płacisz, ale za transfer nie - zgodnie z ostatnimi wytycznymi "zarodki powstałe w czasie trwania programu transferowane będą z funduszy rządowych" (czy jakos tak). NAtomiast, jesli się nie wyrobisz, to chyba za wszytsko już płacisz - korzystasz tylko z refundacji leków. przynajmiej ja tak zrozumiałam to rozporzadzenie. Kciuki, kciuki :)

reklama
Najki ja też polecam dr Zygler☺
W kwestii refundacji nie pomogę.
A ja polecialam zrobić wyniki tsh bo nerwius jestem i wynik 1,7 więc ok☺
Hess dziękuje za wsparcie ☺

Do góry