reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kaiina, powodzenia na podgladzie dziś :) przynieś dobre wieści! Hess już Ci wszystko o punkcji napisała, a ja dodam tylko, ze i mnie koszulka nie była potrzebna, a po wyjściu z sali wybudzen dostalam herbatę i wafelka. Nie wiem, czy to standard w klinikach, ale warto zapytać i na wszelki wypadek zabrać coś do jedzenia, bo trochę to trwa, a trzeba być przecież na czczo.

reklama
A zatem napisze trochę o sobie staraliśmy się w sumie 6 lat pierwsze 1,5 roku naturalnie czyli obserwacja owulacji śluzu itd kolejne pół roku z dufastonem ale też nie pomogło, polecono mi provite w Katowicach i profesora Grettke ale byłam tam tylko 3 razy lekarz raz że zdzieral dwa że wogle nie słuchał co się do niego mówi trzy zachowywał się jakby był bogiem na pierwszej wizycie zarzyczyl sobie stertę badań oczywiście zrobionych w jego klinice, potem ustalił plan leczenia najpierw standardowe za pomocą leków jak nie pomoże to leki i inseminacje pięć prób bo taka norma na końcu in vitro :-( więc jak to wszystko podliczalam zdałam sobie sprawę że mnie na to nie stać a więc zrezygnowałam podobnie było w Krakowie :-( w końcu z jakiegoś forum dowiedziałam się że jest klinika w Rzeszowie było mi to na rękę bo bliżej trafiłam do dr Slowka no i tam konkrety spytał co miałam robione jakie mam badania itd zadecydował zrobić u siebie w szpitalu laparoskopie diagnostyczna na NFZ co mnie pozytywnie zaskoczyło po tym już wiedziałam co jest nie tak endometrioza 3 stopnia od razu od lekarza usłyszałam że robiąc 5 prób inseminacji stracę tylko kasę bo to nic nie da on proponuje od razu in vitro pytanie czy nas na to stać więc szybko podliczyl mi koszty z zapasem nie było mało ale mniej niż wcześniej wiec po sezonie letnim przeszliśmy pierwszą nie udaną próbę oraz dwa crio transfery niestety również nie udane, kolejną próbę i crio transfer podjęliśmy na wiosnę również nie udane ,no i dowiedziałam się że wchodzi program więc szybko sprawdziłam co i jak i lekarz powiedział że w moim przypadku od razu mnie kwalifikuje za tem po sezonie start no i tym razem się udało 3 zarodki dwa włożone jeden zamrożony. Z dwóch włożonych we mnie zaczął rozwijać się jeden mój synek który urodził się w 34 tyg ,końcem zeszłego roku prubowalismy znów ale zarodek nie przeżył rozmrażania więc postanowiłam przygotowywać się po raz kolejny i jestem właśnie w trakcie oczekiwania na transfer. No i to by była cała po krótce historia starań o maleństwo :-) co do mnie mam prawie 33 lata 8 lat po ślubie jestem z Bieszczad prowadzę działalność agroturystyczna jeśli coś jeszcze ktoś chciałby wiedzieć chętnie napiszę i pomogę :-)

Bernadetta, witaj! Mam nadzieje, ze będzie Ci tu miło, a Twoje marzenie o drugim dziecku szybko sie spelni :) na jakkim teraz jesteś etapie? Czekasz na @ i zaczynasz eatrofem czy transfer będzie na cyklu naturalnym?

Nie jestem już po stymulacji gonapeptylem od 1 dc i menopur od 2 dc punkcja była w środę a na poniedziałek przewidywany transfer o ile któryś z zarodków rozwinie się do blastocysty a więc teraz to czekam do poniedziałku na tel z dobrą nowiną ( czyli że jest co transferowac).

Madziu przykro mi i tule cię mocniutko:**
Bernadetta to w takim razie trzymamy za twój transfer kciuki :***
Anika właśnie wróciliśmy z kliniki:) dziewczyny estradiol podskoczył na 675 w prawym jajniku 10 jajeczek i w lewym też 10 :D wszystkie mają po 12-14 mm endometrium "piękne jak to powiedział doktor" w pon. kolejna wizyta:) mam być rano na pobranie krwi na czczo a na 13 wizyta z USG i wtedy dokładnie bede wiedzieć kiedy punkcja itd:)
aż mi moje drogie ulżyło po takich wieściach :)))

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie,
Anika super wieści:laugh2:
Hess fotka Bąbla zarąbista, aż się gęba cieszy:laugh2:
Bernadetta witam w naszym gronie:tak:
Kaiiina trzymam kciuki za dalszy wzrost Kurnika:happy:
Madzia przykro mi bardzo:-( :( ale mam nadzieję, że jest jakiś plan awaryjny ;-) ;)

u mnie bez zmian, nic ciekawego się nie dzieje:-p miałam dzisiaj kolędę i Ksiądz powiedział, że czuje że za rok będzie nas więcej jak nas odwiedzi - oby miał rację:-p ja mam od dzisiaj trzy nocki, więc niby dzień wolny, ale noc zajęta:cool2: trudno jakoś przeżyję:huh: Młody ma ferie, więc pośpię jak człowiek bo nie będę musiała odprowadzać go do szkoły:evil: oczywiście mam czarne wizje mojego histero, ale staram się z tym walczyć:szok: miłego wieczoru:laugh2:

Kate dziękuję ślicznie:)) za ciebie i twoja histeroskopie kciukam również ja nigdy tego zabiegu nie mialam.
Kochane tak mi dziś jajniki dają popis ze masakra bola jak cholera:((

Ostatnia edycja:
Kaiina, czyli jutro badanie esradiolu i progesteronu i decyzja o punkcji i transferze:) dzieje się!

Kate, ja też wczoraj miałam kolędę! i ksiądz zapytał, o co chcemy się pomodlić,jakie są nasze intencje i ja się tylko uśmiechnęłam, a M "o nowe życie".... i tak jakoś mi ulżyło. :))

reklama
Jutro trzymamy kciuki za kaiiine i jej piękne jajka oraz za bernadettę i jej udany transfer !! :)

STYCZEŃ

25 - kaiiina - wizyta w trakcie stymulacji
25 - bernadettafolwarska - udany transfer !!

27 - KasiaMakaronik - wizyta u gina prowadzącego ciążę + diabetolog
28 - Witch320 - I pozytywna beta !!
29 - Hess - USG ciąży

LUTY

05- Madziula_87 - połówkowe
08 - Madziula_87 - połówkowe (prywatne)
12 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
12 - KATE23 - anestezjolog
13 - Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
15 - KATE23 - histeroskopia
18/19 - KasiaMakaronik - wyprawa do szpitala w Olsztynie

Do góry