reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kaiina dużo zdrówka :) i za owocną stymulkę już zaciskam kciuki ;) ...po Depocie czułam menopauze (uderzenia gorąca, poty i ogólnie złe samopoczucie), ale dopiero po nieudanym transferze:hmm:
Witch witaj :) ...za jajeczka trzymam kciuki! Ja też podchodziłam w Parensie i też estradiol na początku był niziutki! Potem ruszył z kopyta i było sporo ładnych komóreczek :) w 1 procedurze (5 transferów) się nie udało (miałam 6 na 6 zarodków - program rządowy), ale w 2 procedurze przy pierwszym transferze się udało i noszę pod serduchem 17 tygodniowe Dziecię :rolleyes:
Aniko za twój najbliższy transferek też mocne kciuki nasze masz:biggrin2:
Kate za nowy plan i nowe podejście też mocniaste kciuczki
Hess, ale Cię ta @ w balona robi:hmm:

reklama
cześć dziewczyny witam nowe koleżanki na forum
U mnie po wizycie ok z maluszkiem ,ale spadły mi płytki krwi nie wiadomo czy przez ciążę mam powtórzyć jeszcze w poniedziałek badanie ,mój doktorek planuje 18, 19 lut skierować mnie do szpitala do Olsztyna z powodu tej cukrzycy no i tych płytek kawałek jest to ode mnie ,ale jakoś wytrzymam .Mały waży 1970 g widzieliśmy jak sobie jadł piękny widok i uczucie, życzę wam też tego dziewczyny żebyście i wy się doczekały :)

KasiaMakaronik Dasz rade:)) lekarz na pewno wie co robi ięc spokojnie zaraz będziesz tulić swoje maleństwo:))

Witch320 czekamy na wieści:)) oczywiście te dobre:):*

Hess ja @ jeszcze nie mam czuje tylko że nadchodzi:) myśle że w pn. albo wtorek już będzie:) u ciebie też:**

Witajcie Dziewczynki:)))my dzisiaj w rozjazdach dlatego pisze z opoznieniem.Wiesci znacznie lepsze:)ogolem jest 6 jajeczek :trzy wieksze o ile zapamietalam okolo 14mm????:)i trzy mniejsze ale dajemy im szanse.Dostalam kolejny Gonal i Gonapetyl i czekamy do wtorku.We wtorek musze zrobic juz badania przed punkcja zatem bedzie to prawdopodobnie koniec tygodnia:)Pani doktor powiedziala ze nie stawiamy na ilosc lecz chodzi nam o jakos...takze zobaczymy...:sorry:Madziula_87:))Witaj Kochana...Boze to cudowne!ciesze sie ze sie udalooo bardzo!
Hess trzymam kciuki za ta "malpe:);)@!!!"
KasiaMakaronik moja kolezanka miala bardzo podobnie i wdrozono jej leki i bardzo szybko sie to wyrownalo...zatem spokojnie Kochana naprawde...:wink:

Witch320 - no widzisz, nie ma czym się martwić. 677 jedn estradiolu to ładnie jak na ten dzień.....będzie jeszcze przyrastać. Przyjmuje się, że 200-300 jedn. estradiolu przypada na 1 dojrzałe jajko. A do punkcji muszą mieć chyba z 17-18 mm czy jakoś tak. Trzymam dalej kciuki za ładne jajka ;)

Jak na niedzielę przystało, jutro odpoczywamy :)

STYCZEŃ

11 - KasiaMakaronik - powtórka badań płytek krwi
12 - anika11 - criotransfer!!
12 - Witch320 - kolejna wizyta w trakcie stymulacji
13 - 24magda09 - criotransfer!!
16 - Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
18 - KATE23 - ustalanie nowego planu działania

LUTY

08 - Madziula_87 - połówkowe
18/19 - KasiaMakaronik - wyprawa do szpitala w Olsztynie
Hess - criotransfer !!

Dziewczyny, czy kogoś nie pominęłam ??

Witch super wiesci:)
Dziewczyny czyli jak 18stycznia mam wizytę to co dalej będzie dostane zastrzyki na stymulacje i tak co 3-ci dzień wizyta i kontrola estradiolu?? Ile taka stymulacja mniej więcej trwa?? Tydzień?? Półtora???

reklama
Witch witaj ;-) ja też z Rzeszowa , choć mi się nie udało w Parensie , (jak widać po Madziulce ) udaje się dziewczynom ;-) i wierzę ,że będziesz następna ;-) pozytywna i szczęśliwa mamusia ;-)

Do góry