reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Jutro trzymamy kciuki za KasięMakaronik :)

STYCZEŃ

08 - KasiaMakaronik - wizyta u gina prowadzącego ciążę

12 - anika11 - criotransfer!!
13 - 24magda09 - criotransfer!!
16 - Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

Hess - crio!! (ew. początek lutego)

LUTY

08 - Madziula_87 - połówkowe

Dziewczyny, czy kogoś nie pominęłam ??

Dobry wieczor:)

.....ufff nawet nie wiem od czego zacząć.:)Chcialabym przywitać wszystkie "walczace" i te ktore juz szczesliwie wygraly:)Bardzo sie ciesze i gratuluje:)
Ja niestety nadal walcze...choc juz czasami skladam bron...:(
Jestem wlasnie w trakcie stymulacji przed pierwsza punkcja...nie wiem jeszcze o tylu rzeczach,szczegolach...ucze sie z kazdym dniem...i ciesze sie ze jestem tutaj.
Boje sie szalenie!!!!Dzisiaj mialam wizyte tomoj 6 dc...i jajeczek jest malo i jak o pani doktor okreslila "drobizna":(zbadano mi estradiol i wynik to 213pg/lm....powiedzcie prosze czy to dobrze...czy fatalnie?troche sie jeszcze gubie w tym wszystkim...Biore gonal tylko dawka zostala zwiekszona do 175 z 150...oraz gonapetyl

Ojjj cos moj tablet zaszwankowal:)......zatem prosze dajcie znac czy to powod do zmartwienia....bardzo boje sie ze nic z tego nie bedzie....:(
Pozdrawiam Was wszystkie i dobrej,spokojnej nocy zycze:)))

[QUOTE="
MadziuRz gratulacje:))) ile juz ma twój synus?? I jak ma na imię:))[/QUOTE]
Ma na imię Kacperek a wczoraj skończył 1,5 miesiąca ;-) teraz czas leci najgorzej z oczekiwaniem było ;-)
Zastanawiam się jak to jest z wybraniem zamrożonych komórek ? w Wawie mamy 2 słabiutkie i jedną mocniejszą i nie chciałabym je zostawiać .....

Madziulka Rz - oocytów to już full płatne. Rozmrażanie, zapladniali itd. To już w program nie wchodzi.

Witch320 - witaj na forum :) Kochana, nie martw się ilością jajek, to dopiero 6dc,leki zwiększone, zobaczysz, będą ładnie rosnąć. Poza tym pamiętaj, że nie liczy się ilość a jakość. Ja miałam pobieranych po ponad 20 komórek, a zarodków nie było finalnie. Więc bądź dobrej myśli :)
A co u Was jest przyczyną in vitro, ile macie lat i gdzie się leczycie? Idziesz krótkim protokołem?
Powodzenia!

Hess dostałam leki bo prosiłam żeby nie dawał mi antybiotyków bo podchodzimy do in vitro :) powiem szczerze nie spodziewałam się u niego tak miłej reacji... (lekarza rodzinnego)
dostałam sprej axopolis na gardło i cirrus na katar wczoraj zażyłam i dziś do żywych wracam:))

Madziula RZ cudne imie :)) kurcze po porodzie tak szybko te dzieci rosną nim się obejrzysz a za panienkami bedzie latał:)))) widzę to po moim rodzeństwie:) a jest ich 4...i ja najstarsza:))

Witch320 witam się i ja ja tak samo trafiłam tu od niedawna :) i powiem ci że w tych wszytskich spr. też jestem ciemna ale mamy tu dziewczyny one zawsze pomogą:cool2: do jakiej kliniki chodzicie własnie napisz coś o sobie:))

KasiaMakaronik daj znać jak po wizycie:)))

Dzien dobry Dziewczynki:)))chcialam dodac te informacje pod moim profilem ale chyba nie rozkminilam tego jeszcze:)
My to troche takie "dziadki juz;))"Ja ma juz 37…lat a moj partner 45:)i po przejsciu przez niemalze wszystkie badania z medycznego punktu widzenia jestesmy zdrowi...podejrzewano u mnie niedroznosc jajowodow ale po laparoskopii wszystko jest o.k....cierpie na niedoczynnosc tarczycy na ktora lecze sie juz od ponad 6 lat...mialam rowniez problem z prolaktyna.Wyniki byly jak z kosmosu.W miare po leczeniu znormalizowalo sie to i jest dobrze.
My idziemy ktotkim protokolem...bralam antykoncepcje przez ponad miesiac i w 2dc dostalam gonapetyl a od 3 dc wlaczony zostal gonal w dawce 150 a od 7 dc na 175 ze wzgledu na wlasnie ilosc i wielkosc komorek....w sobote kolejna wizyta i badanie estradiolu i nie ukrywam ze martwie sie tym.
Udalo nam sie dolaczyc do rzadowego programu dzieki naprawde swietnemu lekarzowi ktory walczy znami.My jestesmy w Parensie i powiem iz na chwile obecna nie mam zastrzezen.
Ciesze sie ze tu trafilam:))i trzymam kciuki za Was wszystkie...:happy2: bardzoooooooo
P.s przepraszam za interpunkcje ale tablet to troche prehistoryk:laugh2:

hej :)

Hess, @ dotarła?

Witch, witaj :) myślę, że nie masz powodów do niepokoju. tp tak naprawdę pierwsza weryfikacja, a teraz po zwiększeniu dawki gonalu estradiol skoczy w górę. w 6dc nie mogło być inaczej niż "drobizna" ;) przecież tzreba czasu, by irpsły :) Pamiętaj, że na jeden dojrzały(!) pęcherzyk przypada około 200j, ale to ocenic mozesz dopiero po punkcji. I naprawdę nie ma co iść w ilość! ważne, by byłą tam jedna dobra. niestety, zdarza się czasem, że popbiorą 20 pęcherzyków, a tam 5 komórek zdolnych do zapłodnienia. bo niestety, pęcherzyk nie równa się komórce ;/
ja na 15 pobranych pęcherzyków miałąm 8 komórek, z czego 5 nadawało się do zapłodnienia, a z tego powstały 3 zarodki.
niestety, ivf uczy pokory i t co na poczatku może się wydawac sukcesem, moze zmienić się w porażkę... i odwrotnie

tymczasem kciuki za owocną stymulację i głowa do góry :)

Kaiina, jak się czujesz? leki pomagają?

ja od wczoraj już na duphastonie i prolutexie. z torbami pojde przez te zastrzyki, ale wierzę, że bedzie ok!

reklama
Witch320 w Rzeszowie??:)
Nie takie dziadki;) a macie jakieś babe juz??kurcze każda z nas ma swoja historie...
To trzymamy kciuki za jutrzejszy estradiol:)

Anika ślicznie dziękuję:)) ale juz lepiej, troszkę pociągająca jeszcze jestem;))
w poniedzialek juz do pracy.
Dziewczyny czy to możliwe ze przez ten decapeptyl depot nic mi się nie dzieje itd a nawet wręcz odwrotnie świetnie się czuje:)pryszcze z pleców i szyi (przez PCOS) Poschodzily :)))

Do góry