reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Karusia mnie stymulacja wyszła nieco powyżej 4000 zł, chyba 4050:eek:plus leki po za 300 zl. Zastrzyki brałam od 2 dc do 11 gonal f 225, a cetrotide od 6 dnia stymulacji do 11. 11 dnia stymulacji wieczorem o 20 zastrzyk z ovitrelle i 36 godzin póxniej punkcja. Estradiol na koniec 1050, pobrano 6 pęcherzyków, 4 dojrzałe, 3 sie zapłodniły, dwa dotrwały do 3 doby-jeden ładny klasy A 8 komórkowy drugi ciut słabszy klasy B 6 komórkowy, podano mi dwa-brak ciąży. Zaczynam wkrótce od nowa.
Moje AMH 0,74 ale ja mam jeden jajnik.

reklama
@mika baaaaaaardzo Ci dziękuję za opis. Właśnie o taki "babskie" szczegóły typu kiedy się przebrać, czy w swoją koszulę, czy można mieć stanik itp. mi chodziło :tak::-) Ja się zastanawiam jeszcze czy mogę się umalować :confused: Na codzień się maluję więc bez makijażu wyglądam dziwnie. Tylko na mnie nie krzyczcie, że myślę o makijażu w takim dniu ale jak znam życie to przed i po będę w pracy a nie chciałabym, żeby wszyscy pytali co mi jest. Chociaż krem BB i maskara nie zaszkodzi chyba co? A kto Ci robił biopsję? Nasz doktorek Z.?

Gizas ja mam podobne AMH bo 0,79 i to z dwoma jajnikami ale mam 37 lat i to pewnie dlatego. Gin mówił, że w moim przypadku około 3,5 tys na leki więc też myślę, że wyjdzie około4 tys.

Ostatnia edycja:
o boze :/ 4 tyś. Szok. Wszystko tyle kosztuje. Dzieki Bogu za dofinansowanie.Jak to mówią "chorowanie" nie dla biednych ... Mam nadzieję że u Nas pójdzie to jakoś tak ... nie najdrożej. Zdecydowanie kasę wolę wydawać na ciuszki, pieluszki i ubranka :)

Bez dofinasowania wyszło mnie 13500 zł plus dojazdy do łodzi iles tam razy po 200 km.
Kasik możesz się umalować, nie wksazane jest używanie perfum i zapchowych żeli i płynów do higieny intymnej, ale to nie jest też mus. Ja mam 29 lat, ale jak wspomniałam jeden jajnik i stąd to niskie AMH, czyli stymulacja wychodzi dość drogo:zawstydzona/y: i ja nie miałam ani razu nic do mrożenie więc za kązdym razem zaczynam od nowa

AMH jest potrzebne lekarzom do ustalenia stymulacji. Więc warto go zrobić.
U mnie np po FSH i LH nie da sie określić znacznie obnizonej rezerwy jajnikowej bo mam bardzo dobre:eek: natomiast AMH tylko 0,74

Przed pierwszym ivf właśnie pełno płatnym profesorek z łódzkiej gamety zrobił mi tylko jedno badanie przed procedurą a było to właśnie AMH, wszystko pozostałe olał co było złe ale AMH zrobił jako jedyne:confused2:
Żałuję że AMH nie zrobiłam przed IUI dwa lata temu, bo wtedy nawet bym ich nie zrobiła:confused2:może i to badanie jest drogie ale warte do zrobienia. to oczywiście moje zdanie

Kasik ja akurat nie smarowałam się balsamami, nie perfumowałam, a z makijażu pomalowałam tylko delikatnie rzęsy, bo bałam się, że po wszystkiemu będę wyglądała jak panda:eek:. A pick up robił mi nasz doktorek Z.- pozytywny człowiek :tak:.

reklama
@mika dzięki za info, ja już nawet zwykłe, szare mydło kupiłam ;-) Mam nadzieję, że nasz doktorek ma dobrą rękę i uda nam się obu :tak::-):tak: A doktorek mówił jak się przygotować, np żeby nie używać balsamów, perfum itp. (o tym też dowiedziałam się na forum) czy tak od siebie to zastosowałaś? Wiem też, że dziewczyny przyklejają sobie po transferze plasterki na szczęście, żeby dzidziuś ładnie się przykleił :-)

Ostatnia edycja:
Do góry