reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A powiedzcie mi proszę, jak u Was wyglądał harmonogram stymulacji. Czy zawsze są tabletki anty przed? Od którego dnia cyklu zaczęłyście brać zastrzyki?
U mnie stymulacja jakoś dziwnie teraz przebiegała, ale nie znam się na tym, robiłam zgodnie z zaleceniami lekarza.
Tabletek anty nie miałam.
Zastrzyki od 3 dc Menopur.
Od 7dc dodatkowo brałam duphaston 2x1.
W 11dc rano 3x zastrzyk Mensinorm, 2x zastrzyk gonapeptyl, a wieczorem Zivafert.
W 13dc punkcja.
Po punkcji żadnych leków, transfer odroczony.

@raisonnablement a jak Ty się czujesz? Ktory Ty już masz tydzień?
Teraz jestem w 15 tygodniu ❤️ samopoczucie bardzo różne, kilka dni lepiej, potem dalej mdłości i wymioty 😂 ciągle mam nadzieję, że już będzie lepiej, bo ile można 😂 za miesiąc planuję iść już na l4, wyszło mi duże ryzyko stanu przedrzucawkowego więc mam brać acard i kontrolować ciśnienie. Prenatalne ogólnie wyszły dobrze, niskie ryzyka trisomii. Termin mam na 21 lipca. Bardzo dziękuję, że pytasz! A Ty już byłaś na becie? ❤️

Teraz jestem w 15 tygodniu ❤️ samopoczucie bardzo różne, kilka dni lepiej, potem dalej mdłości i wymioty 😂 ciągle mam nadzieję, że już będzie lepiej, bo ile można 😂 za miesiąc planuję iść już na l4, wyszło mi duże ryzyko stanu przedrzucawkowego więc mam brać acard i kontrolować ciśnienie. Prenatalne ogólnie wyszły dobrze, niskie ryzyka trisomii. Termin mam na 21 lipca. Bardzo dziękuję, że pytasz! A Ty już byłaś na becie? ❤️
Tak czekam na wynik bety :) skorzystałam dzisiaj z kobiet w ciąży, kiedyś dostałam ochrzan od Pan że na betę nie weszłam z pierwszeństwa bo się należy. 30 osób było, więc ryzyko chwycenia czegoś w ośrodku była spora.
Ale czas ucieka już 15tc 😍 a chyba soe tutaj nie chwaliłaś znasz płeć? Powoli ruchy będziesz czuła 😍 smyranie rybki 😉

Ostatnia kontrola za mną, w poniedziałek punkcja!
Dziewczyny, też miałyście taką szaloną rozpiskę leków?
Progesteron doustnie i dopochwowo
Estradiol
Betadine dopochwowo
Doxycyklina antybiotyk
Clexane przeciwzakrzepowo
🙉 będę świecić w ciemności 😅

Dziś wieczorem podaję Ovitrelle 🤩

Doktor powiedział że mam się nie martwić że są tylko trzy komórki, bo przecież potrzebujemy jednej 😋 trzymam się więc kurczowo tej myśli i trochę mi wrócił optymizm 😊

Tak czekam na wynik bety :) skorzystałam dzisiaj z kobiet w ciąży, kiedyś dostałam ochrzan od Pan że na betę nie weszłam z pierwszeństwa bo się należy. 30 osób było, więc ryzyko chwycenia czegoś w ośrodku była spora.
Ale czas ucieka już 15tc 😍 a chyba soe tutaj nie chwaliłaś znasz płeć? Powoli ruchy będziesz czuła 😍 smyranie rybki 😉
Nie dzidzia się ukrywa, ale w poniedziałek wizyta to może się dowiemy :D dalej to do mnie nie dociera, że za pół roku się spotkamy, niesamowite to jest ❤️

reklama
Do góry