reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
OlęSzy, wzywa się do zdania relacji z dzisiejszej wizyty :))

Jutro trzymamy kciuki za.... mnie :D i to by chyba tyle było na wrzesień! niech nowy miesiąc zaskoczy nas wszystkie pozytywnie :)

WRZESIEŃ

29 - anika11 - criotransfer !!!

PAŹDZIERNIK

1 - Niebajka - spotkanie z Bąblem <3
2 - MAdziulka_87 - transfer!
12 - madziulka_rz- kontrola u lekarza
13 - niebajka - II prenatalne
14 - Hess - konsultacje w innej klinice
KasiaMakaronik - połówkowe
DW - crio!

Proszę o uwagi, jeśli coś pomieszalam :)

Hess, podczytujesz nas z tych skandynawskich krzaczorów? :)

Madziulka, a teraz kiedy mają dzwonic? czy Ty masz się odezwac? lekarz nic nie mówił o tym prgesteronie? nie zasugerował nic? kciuki :))))

Madziulka, a teraz kiedy mają dzwonic? czy Ty masz się odezwac? lekarz nic nie mówił o tym prgesteronie? nie zasugerował nic? kciuki :))))
tzn. ja pochrzaniłam, progesteron był badany przy ostatnim podglądanku (czyli w piątek), a w niedzielę miałam punkcję ;-) ...a obiło mi się o uszy, że jeśli progesteron jest powyżej 1,5-2 to transferu nie powinno się już wykonywać, ze względu na ryzyko hiperki i "zestarzałej" śluzówki, ale ja się nie znam :nerd:

Aniko i oczywiście trzymam kciuczki mocno za jutrzejsze crio :-)

Ostatnia edycja:
Odnośnie tego progesteronu to znalazłam taką wypowiedź Embriologa z Novum :sorry: "Wysoki poziom progesteronu jest korzystny w fazie lutealnej cyklu miesiączkowego kobiety oraz w ciąży, umożliwiając jej utrzymanie. Podczas stymulacji natomiast, a więc w fazie odpowiadającej fazie folikularnej cyklu miesiączkowego, ma niekorzystny wpływ na zdolność śluzówki do zagnieżdżenia się w niej zarodka, powodując zbyt szybką dojrzałość śluzówki macicy zanim zarodek osiągnie stadium odpowiednie do zagnieżdżenia się w niej. Należy jednak podkreślić, że podwyższony poziom tego hormonu zmniejsza szansę na ciążę przy świeżym transferze, ale jej kompletnie nie wyklucza. Próg, powyżej którego należy rozważyć odroczenie transferu jest wynikiem doświadczenia danego ośrodka. Według np. Bei Xu i analizy 10 000 cykli zapłodnienia in vitro poziom progesteronu negatywnie wpływający na wynik in vitro wynosi 1,5-2,25 ng/ml w dniu zakończenia stymulacji zależnie od odpowiedzi na tę stymulację".
Obawiam się, że moja Klinika nie ma doświadczenia z tym progesteronem i jak ważny jest on w dniu punkcji... ale cóż? trzeba im zaufać;-)

Madziula_87, A miałaś już kiedyś taka sytuację z progesteronem? Może zapytaj lekarza, co myśli o takim wyniku. Nie zaszkodzi, a mętlik w Twej głowie zniknie;)

Dziewczyny, to dziś!!!!

Anika kciuki wielkie za Twój dzień ;-)
Madziulka nie puszczam od początku za Ciebie i Twoje maluchy ;-) w Novum najbardziej zwracali u mnie uwagę czy nie ma zagrożenia u mnie hiperstymulacji i tego się bali , bo gdy się przyjmuję komórka to hiperka wzmaga swoją moc i w tedy jest problem .....

reklama
Do góry