reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Anika to teraz odpoczywaj z kropkiem, myśl pozytywnie, będzie dobrze :-) Pewnie już pytalam ale zapomniałam, wzielas wolne po crio? Relanium dostałaś? U mnie w klinice relanium jest normą po transferze ;-)
Teraz odliczamy do Twojej pozytywnej bety :-)

DZiewczyny, dziękuję WAm za kciuki, dobre słowo i w ogóle :) cięzki to był dzień, ale najważniejsze, że Kropek na miejscu! resztę da się przeżyć! (ale tak na marginesie, ja cienki Bolek nie jestem, jeśli chodzi o ból - wiele jestem zw stanie znieść, a kanałowe leczenie zęba bez znieczulenia... i chyba emocje tego dnia dały się we znaki, bo bolało...bardzo i jak doszło do przekłuwania igłą i wyciągania kulociągiem, to było słąbo).

Betę mam zrobić za 10dni, ale pewnie wczęsniej się pokuszę - no może nie 6dpt, ale koło 8 już na pewno :p

słuchajcie, gin mi powiedziała, że beta w klinice nie ejst darmowa i ze wizyta pęcherzykowa jest odpłatna! chyba coś pomyliła, albo ja nie zrozumiałąm, co?

no i news numer dwa! od listopada wchodzi jakaś nowelizacja ustawy dotyczaca robienia transferów z mrożonych zarodków, kliniki muszą się ustosunkować do tych nowych przepisów. i w zwiazku z tym w dwóch pierwszych tygodniach listopada w Gamecie na pewno nie będą robić transferów, a może nawet w trzecim tygodniu też jeszcze nie. coś słyszałyście o tym?

jak się nie powiedzie, to dopiero w grudniu moge się zgłosić po kolejnego Malca.....

ale się uda!!!! a po rodzeństwo wrócę póżniej :) :) :)

DW, u mnie w klinice nie dają relanium, a przynajmniej nie ta lekarka. ja się też nie upominałam. a L4 mam od lekarki rodzinnej, do pracy idę dopiero w poniedziałek :)

Dziewczyny, wychodzi na to, że zamykamy wrzesień :))

niech nowy miesiąc przyniesie nam dobre wieści!

Odpoczywamy, a jutro pozytywnych wzruszeń dostarczy nam Niebajka :)

PAŹDZIERNIK

1 - Niebajka - spotkanie z Bąblem <3
2 - MAdziulka_87 - transfer!
7 - Anika - beta!!
12 - madziulka_rz- kontrola u lekarza
13 - niebajka - II prenatalne
14 - Hess - konsultacje w innej klinice
KasiaMakaronik - połówkowe
DW - crio!

MAdziula, masz jakieś wieści z kliniki? jak Twoje Maluchy? transfer za dwa dni?

Anika rzeczywiście Ciebie wczoraj wymęczyli ale trzymam kciuki za powodzenie:tak:
W Gdańsku zwolnienie lekarskie i relanium jest bez żadnych problemów nigdy mi się nie zdarzyło nie dostać ,ale co klinika to inne metody

Kasia, u mnie też nie byłoby problemu z L4, ale ze względu na środowisko, w którym pracuję, wolałam wziąć od rodzinnej :)

kiedy Ty masz to połówkowe? :)

Anika, to kiepsko jeśli będzie tak jak napisałaś z tymi listopadowymi transferami. Mi pewnie wypadałoby mieć transfer na początku listopada? Ciekawe, czy jak zadzwonię do mojej kliniki umówić się na wizytę to czy coś wspomna o tym? Bo bez sensu będzie jechać ok 130km na wizytę, która nic nie wniesie? I dodatkowo brać estrofem od 2dc jeśli transferu miałoby nie być?
Hmmm...to się porobiło?

anika do mojego gina idę 19 paż a na połówkowe jedziemy 28 .Faktycznie jak pracujesz w szkole a wieści lubią się szybko nieść tacy niestety są ludzie zawsze dużo chcą mówić na czyjś temat
niebajka ogromne kciuki za jutrzejszą wizytę będę oczekiwać samych super wiadomości .Czujesz już jakieś ruchy bo ja na razie nic oprócz przelewania w brzuchu

Kalendarz, kalendarz :))

Dziś dzień pełen emocji dla Niebajki i jej Bąbla :-)

PAŹDZIERNIK

1 - Niebajka - spotkanie z Bąblem <3
2 - MAdziulka_87 - transfer!
7 - Anika - beta!!
12 - madziulka_rz- kontrola u lekarza
13 - niebajka - II prenatalne
14 - Hess - konsultacje w innej klinice
19 - KasiaMakaronik - spotkanie z Maluchem
28 - KasiaMakarnik - połówkowe

DW - crio!

Madziula, gdzie się podziewasz?! masz jakieś wieści z kliniki? wywołuję do odpowiedzi!!

DW, info o przerwie w transferach jest potwierdzone. Zadzowń koniecznie do kliniki i dowiedz się, co robić. ja przygotowując się do crio od 2dc brałąm estrofem, w 12-13dc miałąm kontrolę, a w 21transfer. jak to u CIebie aktualnie wygląda?

Hess, wracaj już, bo tęsknimy!!!

reklama
Do góry