reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Odpoczywamy aż do poniedziałku :)

Kalendarz

SIERPIEŃ

17 - anika11 - wizyta w trakcie stymulacji
17 - Hess - wizyta w trakcie stymulacji
18 - niebajka - badania prenatalne
22/24 - anika11 - punkcja
27 - KasiaMakaronik - test PAPPA
31 - KasiaMakaronik - kolejne spotkanie z maluszkiem 

reklama
Hess u mnie bez zmian, żadnych objawów ciążowych ,chciałabym od czasu do czasu chociaż zwymiotować to bym wiedziała, że coś się tam w środku dzieje ,tylko USG mnie uspokaja chociaż na chwilę ,ale do wizyty tak długo jeszcze może spróbuję jeszcze dostać się do ginekologa przed genetycznymi
niebajka Twoje genetyczne to już niedługo trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze .A u Ciebie jakieś zmiany nastały oprócz nudności?

KasiaMakaronik - no tak, bez objawów źle, z objawami też źle. Ale widać Twój objaw to brak objawów. Skoro usg jest ok to nie ma czym się martwić :)

Hess jak sie czujesz?? Dokuczaja Ci jajka?

Nie odzywam sie zbytnio bo upaly mnie wykanczaja...:/ ale czytam wszystko!

KasiuM bede ta, ktora Ci zazdrosci:p wszystko to, co dokuczalo mi przed ciaza teraz dokucza 5x bardziej:/
Ogolem zle znosze upaly, teraz to jest jakis armagedon :/ im cieplej tym mdlosci wieksze. Poce sie, slabo mi, duszno. Wczoraj w pracy puscilam pawia, bo zapach mi sie nie spodobal...normalnie mam wrazliwy nos, a teraz... :/
Ciagle boli mnie glowa, po poludniu mam ogromnie wydety brzuch. Ogolem zaczyna juz cos rosnąć :/ na wysokosci macicy brzuch twardy i gula po prawej stronie. Boli mnie pecherz.
Nie jestem w stanie zniesc smrodu cebuli, sledzi, odrzuca mnie od kurczaka. Lubie slodkie:p
Przytylam pol kg:p

Takie zale:D

Boje się ze te genetyczne troche wcześnie ( w porownaniu do Ciebie) ale zobaczymy:)
A Twoj brzuszek cos rośnie? Przytylas juz cos?

Dziewczyny nowy tydzien zaczniemy z super newsami:)
Kciuki za Was wielkie!

dzięki dziewczyny za wsparcie tyle czasu czekałam na tą ciążę a teraz codziennie się boję o nią ,ale to chyba normalne
Ja ogólnie dużo nie przytyłam dokładnie nie wiem bo nie mam wagi ostatnio muszę sobie zakupić.Mój mi mówi, że na razie nie widać ale ja już widzę po rzeczach że rosnę lubię bardzo owoce i herbatę z cytryną kawy wcale nie piję od transferu, piłam zbożową ,ale już mi nie smakuje budzę się w nocy 2 razy do łazienki siusiu i jak już rano o 7 wstaję na leki to już nie śpię .
Hess i anika jak tam wasze jajeczka odczuwacie?
niebajka naprawdę masz ciężko,jeszcze siedzisz w pracy podziwiam wytrwałości :}

Ostatnia edycja:
Kasia, chyba rzeczywiście nalezych do grona osób, które nie mają objawów ;) a jak się zaczną.... rosnijcie zdrowo!

moje jajniki na razie się nie odzywają i dzisiaj rano wkręciłam sobie, że tak mnie wyciszyli, że teraz nic nie rośnie :( ale juz mnie dziewczyny naprostowały :D

Hess, no własnie! a Ty odczuwasz?:)

Niebajka - biedaczko, take uroki ciąży ;). Nie mniej jednak współczuję, szczególnie przy tych upalach.

anika11, niebajka - kurde, no właśnie nic nie odczuwam. Poprzednio bolały mnie jajniki, a teraz nic. Może dlatego, że nie będę miała aż tyle pęcherzyków. Ostatnio lekarz naliczyl 17-18. Więc nie jest to już te 27 co miałam. Może dlatego nie boli mnie. Mam tylko nadzieje, ze do poniedziałku podrosna ile trzeba jednak może w środę punkcja.

anika11 - a Ty na którą masz wizytę w pon.?

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie Kobietki przygotowującej się do transferu! &&&&&&&&

KasiaMakaronik masz tak samo jak ja. Kompletnie żadnych objawów ciazowych tylko usg potwierdzalo, że rośnie we mnie nowe życie. Strach o każdy dZień. Placz, stres... Niby już mam to za sobą i niedługo trzeci trymestr, ale nadal pozostaje obawa czy na pewno wszystko jest dobrze. Takie te nasze ciążę są. Za długo na nie czekałyśmy I teraz siedzi w nas lęk...

Powodzenia Dziewczyny!
A noszacym pod sercem Fasolkę życzę spokojnych ciąż ;)

Do góry