reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Kate no ja też leczę u tej samej lekarki co Ty:):) ja miałam punkcję w listopadnie, no a teraz zobaczymy, jutro ma wizytę i myślę że zacznę już stymulacje. Też szłaś długim protokołem? Powiedz mi jeszcze jakie leki miałaś, menopur czy puregon ?

Kate no ja też leczę u tej samej lekarki co Ty:):) ja miałam punkcję w listopadnie, no a teraz zobaczymy, jutro ma wizytę i myślę że zacznę już stymulacje. Też szłaś długim protokołem? Powiedz mi jeszcze jakie leki miałaś, menopur czy puregon ?

Bardzo się cieszę, że "zamęczamy" tę samą Panią Dr. Ja szłam krótkim protokołem, miałam Menopur i Orgalutran, a na koniec Ovitrelle:-) u nas jest czynnik męski, więc w sumie u mnie nie było dużo roboty:-p chociaż jak wyszło w praniu nie poszło tak fajnie bo zastrzykiz Menopuru zaczęłam od dawki 75 i słabo reagowałam to jak zaczeli mi podnosić to skończyłam na 225 i odroczonym transferze bo miałam objawy hiperki i estradiol powyżej 3,5 tyś. Pobrali mi 11 komórek, zapłodnili 6 do 3 doby były wszystkie a do blastki dotrwała tylko jedna:-( zamrozili i podali w nastepnym cyklu, ale nic nie wyszło:baffled: trzymam kciuki za Ciebie i czekam na relację z wizyty:-) a w ogóle to nie wiem czy dobrze doczytałam - czy Ty masz już jedno dziecko??? Bo ja mam 7latka z totalnej wpadki:-p

Dziewczyny, dziękuję Wam za te wszystkie info - niezła z Was skarbnica wiedzy:0 poczytam o "pani ładnej blondynce" :)
czy ja cos kręcę? pierwsza wizyta to rejestracyjna czy kwalifikacyjna?

Kate tak mam synka, naturalsika :) ma 11 lat. U nas stwierdzono niepłodność idiopatyczną, nie wiemy dlaczego się nie udaje. Jak już pisałam pierwszą stymulacje prowadził mi P.R miałam dawkę menopuru 225 ale jakos kiepsko reagowałam bo wyhodowałam tylko 8 pecholi z czego jeden był tylko prawidłowy no i się nie zapłodnił. Za pierwszym podejściem w innej klinice byłam na gonalu i tam wyhodowałam 17 z czego 10 prawidłowych, 5 się zapłodniło a 2 zamrozili, niestety 2 transfery się nie udały a 3 się nie odbył bo zarodek nie przeżył rozmrażania. Co do miłej pani jutro będę się z nią widzieć.;-)Na ostatniej wizycie powiedziała mi że jak to ostatnie podejście to będzie chciała mnie na maxa wystymulawać, az się boję :szok:

Anika co do kwalifikacji ja nie pomogę, bo miałam ją w państwowym szpitalu. Pierwsza wizyta była rejestrująca gdzie podpisywałam dużo papierów (darmowa) no i za jakieś 2 tygodnie miałam kwalifikacje, również darmowe. Co do pani R.B na prawdę fajna lekarka. Wysłucha, odpowie na wszystkie pytania, porozmawia. Wydaje mi się że na wizycie u niej człowiek jakoś się wyluzuje, może to tez tak działa że to kobieta a nie facet :))

Ostatnia edycja:
niebajka, grunt to jakość, a nie ilość. Będziesz miała śliczne jajeczka, a potem zarodki.

To dziwne dziewczyny, że niektóre z Was płacą za wizytę kwalifikacyjną. Tak nie powinno być.

Jutro trzymamy kciuki za enni, by zaczęła pełną parą stymulację :)

Kalendarz

MARZEC

31 - enni - wizyta przed stymulacją

KWIECIEŃ

01 - marcysiaa83 - III wysoka beta!
01 - kasik36 - rozpakowuje się
01 - niebajka - podglądanie pęcherzyków
02 - KasiaMakaronik - wizyta w trakcie stymulacji
03 - niebajka - punkcja
07 - enni - podglądanie pęcherzyków
22/24 - Hess - wizyta przed crio

MAJ

Hess - criotransfer

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, dziękuje za wszystkie miłe słowa, kciuki i pozytywne fluidy :) Ja wierzę, że mój kropek zostanie już ze mną do grudnia:-) Innej opcji nie ma! :)
Będę testować po świętach (myślę, że w środę) i liczę na wysoką betę:-D

reklama
Hej dziewczyny :) pisalam wczoraj wieczorem i podczas dodawania postu zawiesila mi się aplikacja :( musze chyba zreinstalowac telefon:/

OlaSzy cudnie, ze masz juz kropeczka ze soba! Oby sie tam ladnie wcisnal i zostal z Toba na kolejne 9 miesiecy:) kciukasy za Was:*

Marcysiu gratuluje kolejnego przyrostu! Będzie dobrze, badz spokojna:)

Olusia trzymaj sie dziewczyno! Dobrze ze masz taka pomoc ze strony szpitala. Wyciagna Cie z tego, niebawem hormony puszcza i bedziesz mogla w 100% cieszyc sie macierzynstwem:)

Enni oczekuje pozytywnych informacji dzisiaj!! Kochana tym razem sie uda!! Nie ma innej opcji ;)

Hess, Enni, Aniko dzieki za kciukasy:) Jajeczka musza pojsc w jakosc! Doktor mowil, ze jeszcze pare urosnie, wiec sie nie martwie:) widac ze wie co robi i nie chce mnie przestymulowac. Wczoraj wg zalecen wzięłam dawke 125 zamiast 100 puregonu i dzisiaj kolejny raz czuje jajniki. Moze cos na tym lewym zaspanym cos sie zadzieje jednak;)

Mam wynik estradiolu. 387 w 7ds. 6 pecherzykow. Czy to jest wynik ok?

Anika odpisze dzisiaj:*

Do góry