reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Zadzwonil właśnie lekarz, mówi że estradiol niski mam we wtorek powtórzyć badanie krwi zwiększył mi estrofem do 4 tabletek.
U mnie mega podziałało zastosowanie jednej tabletki dziennie dopochwowo na noc zamiast doustnie. Na wizycie w 12dc miałam poziom 200 (biorąc 3xdziennie doustnie od 2dc), a po tygodniu było prawie 1300 - bez zwiększania dawki estrofemu.

reklama
Tak, w tym. Miałam sztuczny i endometrium nie chciało rosnąć.
Daj znać po wizycie, trzymam kciuki
I w którym dniu miałaś transfer? U mnie endometrium ok tylko estradiol za niski... zastanawiam się czy nie kwestia że to 10dc a ja mam długie cykle ok 29 dni, wiem że to sztuczny ale może u mnie wolno rośnie. No nic zobaczymy we wtorek.

I w którym dniu miałaś transfer? U mnie endometrium ok tylko estradiol za niski... zastanawiam się czy nie kwestia że to 10dc a ja mam długie cykle ok 29 dni, wiem że to sztuczny ale może u mnie wolno rośnie. No nic zobaczymy we wtorek.
u nas w Holandii to nawet nie sprawdzają hormonów na cyklu sztucznym tylko patrzą na wygląd endometrium.

28dni. Ale myślę, że to jednak nie ma zupełnie nic wspólnego ze sztucznym cyklem
Lekarz wytłumaczył mi to tak samo... Powiedział że za dzień owulacji przyjmujemy dzień w którym zaczynamy brać progesteron... U mnie transfer przypadnie na 23 dzień cyklu. Czyli 5 dni po tym jak zaczełam brać progesteron... Bo zarodek też mam 5 dniowy....

reklama
Byłam dzisiaj na pierwszym USG(6+2) zarodek ma 2.8 mm I serduszko bije 154 bpm i wg lekarki wszystko wygląda prawidłowo jak na ten czas🥹
Teraz dotarło do mnie tak na prawdę..
Trzymam kciuki za Was dziewczyny z całych sił✊✊️ sporo transferów w styczniu, oby to był szczęśliwy miesiąc i każdej z Was się udało🙂

Do góry