reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ennie mam nadzieje ze tym razem wszystko pojdzie idealnie i ta stymulacja bedzie szczesliwa dla Ciebie:)) ja niestety ani gonalu ani menopuru nie znam bo to moj pierwszy raz, ale z calej sily trzymam kciuki:)
Dziewczyny a jak to jest z embriologia?
Boje sie, bo punkcja raczej w piatek i zaraz weekend i swieta:( ani sie nic dowiedzieć, pewnie za kare ktos bedzie mial dyzur.. a jesli w poniedzialek mialabym miec transfer? Akurat 3 doba by wtedy wypadala... boje sie ze wszystko pojdzie na zmarnowanie:(

reklama
Niebajka tak, chodzi o wstrzyknięcie plemnika do komórki. Po oragalutrani tez miałam zaczerwienione i bolące miejsce. Bardzo zdziwiła mnie cena puregnu, byłam miło zaskoczona jak pani w aptece za 4 sztuki puregonu 600jednostek zawołała 12,80 zł. Gdzie pierwsza stymulacja kosztowała mnie koło 4 tysiecy:) W jakiej klinice podchodzisz do ivf?

Ja w invimedzie:) 4 tysiace to bardzo duzo... tylko wtedy jeszcze pewnie nie bylo refundacji lekow prawda? A cena puregonu extra! Ja jedna amuplke 600 mialam na 6 dni czyli koszt 3,20! Szok! Teraz dokupowalam 300 i jest troszke drozsza, bo chyba ponad 20 zl, ale to wszystko to i tak grosze przeciez;) Ze tez nie mogli wczesniej wprowadzic tej refundacji, tylu ludziom by pomogli.

Dokładnie 4 tysiące to już kwota. Ja będę musiała jedna dawkę podzielić 2 razy. Mam 600j a do wstrzyknięcia 250 czyli zostanie mi 100 :( Z drugiej strony nie jest ten lek taki drogi więc to 100 jak wyrzucę chyba nic się nie stanie ;-):tak: tylko muszę dobrze poobliczać czy mi starczy do 7 :) Nie bój się że coś pójdzie na zmarnowanie. Na pewno mją jakieś dyżury, przecież organizm kobiety działa swoim rytmem nie patrzy czy to święta czy niedziela. :-D W poprzednim podejścu pamiętam byłam na podglądanku 1 listopada;)

Kwiatuszku kochana, dziekuje;) a Ty już się umówiłaś na wizytę?

Ennie wyrzucajac po 100 z kazdej ampułki to i tak masz na 8 dni stymulacji. Wiec bez obaw:) wlasnie zastanawialam sie jak to jest kiedy dawki sa nierowne. Mi np w poniedzialek wypisal 300 j. zebym miała na poniedziałek i dzisiaj, a jutro na podgladaniu dostane kolejna recepte. Jakby nie mogl od razu do konca stymylacji wypisac mi kolejnej 600:| wszystko super wyliczone. Ennie jesli w piatek bedzie punkcja to w czwartek jeszcze puregon biore? Jak to wygląda ?

Dwa dni przed punkcją już nic nie bierzesz, tylko ovitrelle o ile dobrze pamiętam 48 godzin przed, także z zastrzykami będzie już spokój :) Ja też jestm zła że nie wypisała od razu recepty na wszystko, bo od kliniki do apteki mam ponad 10km w głąb Łodzi U mnie w mieście pewnie nie dostane takich lekarstw, pewnie tylko na zamówienie, więc co wizyta jeżdżę po Łodzi za lekami.

Dziekuje za info:) czyli mozliwe ze dzisiaj wezme ostatni zastrzyk puregonu..
Z tymi lekami na poczatku bylam przerazona:D jak pokazalam w "mojej" aptece ze bede tego potrzebowac,to Pani zlapala sie za głowę:D a o refundacji lekow do ivf to juz w ogole nie slyszala... chcialam na poczatku tylko sprawdzic ceny bo mialam rozpisany protokół stymulacji miesiac przed i klops:) Ehh.. zycie:p w klinice mi powiedzieli gdzie mam isc:D oczywiscie do ICH apteki;)

Kasik36 trzymam mocno kciuki za szczęśliwe zakończenie :-) Ale super, od jutra będziesz tulic maleństwo :-) No i podoba mi się data narodzin Twojego synka ;-) Wrzuć później fotkę synka, żeby ciotki mogły podziwiać ;-)

reklama
Jutro trzymamy kciuki za kasik36, marcysie i niebajke. :)

Kalendarz

KWIECIEŃ

01 - marcysiaa83 - III wysoka beta!
01 - kasik36 - rozpakowuje się
01 - niebajka - podglądanie pęcherzyków

02 - KasiaMakaronik - wizyta w trakcie stymulacji
03 - niebajka - punkcja
06 - niebajka - udany transfer
07 - enni - podglądanie pęcherzyków 15 - marcysiaa83 - wizyta pęcherzykowa
22/24 - Hess - wizyta przed crio

MAJ

Hess - criotransfer