reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

O nieee bolesne syfki sa najgorsze! Czyli dobrze tormentiol mi poradzono:)
Dzieki dziewczyny za pomoc!

Glowa boli mnie dalej;/ nie chcialam schizowac ze to od lekow, myślałam ze moze pogoda, ale raczej jednak hormony:/ Teraz mysle jak dlugo bede stymulowana, czy 10-14 dni to taka "norma"?

reklama
Niebajka pisałaś o bólach głowy. Jestem na gonapeptylu już drugi tydzień i mam takie bóle głowy że wychodzę z siebie...:( Mnie częst boli głowa ale teraz te bóle sa nie do wytrzmania, dzisiaj rano płakałam tak mnie łep pizg...:(

Anika11 ja tez leczę się w Gamecie w Rzgowie. Leczę się u pani R.B bardzo miła kobietka :) jak masz jakies pytania to wal :tak:

KasiaMakaronik a ja pierwszy raz długim :) powiedz mi czy ten gonapeptyl bierze się do końca stymulacji? Czy jak zaczynam stymulacje to gonapeptylu ju nie biorę? Mam takie migreny że najchętniej wyrzuciłabym ten peptyl na zbity pysk :-D:tak:;-) i perspektywa brania go jeszcze jakiś czas przyprawia mnie o dreszcze:(

Hess Agula napisala o bolesnych pryszczach :)) sutki tez doczytalam:)))
Enni ja chyba ide krotkim protokolem, pierwszy raz wiec sie nie znam za bardzo. Straszne sa te bole glowy.. telefon mam na minimalnym podswietleniu bo mam swiatlowstret:/ dlatego sie na lam ze tobtak migrenowo sie rozkreca:/ A gonapeptyl to taki wyciszacz przed prawdziwa stymulacja? Dobrze rozumuje?

Gonapeptyl brałam do końca stymulacji. Po antykach codziennie po 1 ampstykawce. Pożniej jak włączyłam menopur i gonal po 1/2 ampstrzykawce codziennie

Przy gonapeptylu miałam takie uderzenia gorąca jak kobiety przy menopauzie i kołatania serca niestety także

Ostatnia edycja:
Niebajka tak dokładnie nie wiem, ale chyba to jest ten wyciszacz :-)

lilka1986
to mnie teraz załamałaś, tym że cały czas mm brać gonapeptyl. Też miałaś takie bóle głowy? Powiedz mi jak wygląda ta stymulacja. Po 14 dniach brania gonapeptylu mam wizyte i badany estradiol, czyli mam rozumieć że jak estradil będzie oki to już zaczynam stymulacje?

Tola dzięki za odpowiedź, również mnie załamałaś :)))))

Sorki ENNI nie chciałam:-(

Szczerze to nie maiłam kontrolowanych hormonów podczas brania gonapeptylu. Szkonczyłąm antyki. Brałam gonapeptyl. I pożniej 12-13 dnia brania(nie pamiętam dokładnie) zaczełam brać gonapaptyl po 1/2 amp rano i menopur i gonal wieczorem. I tak cały czas chyba 9 dni tak jechałam.
Hormony miałam kontrolowane chyba w 6 dniu i 9 dniu na tych trzech lekach

niebajka, sorry jakoś nie doczytałam. Faktycznie agulla84 pisała o bolesnych, hehe.

agulla84, Ty też masz syfki, wpisuje, że bola.

Enni, ja też szłam długim protokołem i Gonapeptyl miałam do końca stymulacji.

reklama
Ja mialam inaczej. Zaczelam tabletki anty od 1 dnia cyklu 14 dnia cyklu wizyta wlaczono gonapeptyl . Pozniej miedzy 3 a 4 dniem cyklu badania hormonow i zielone swiatlo ns stymulacje gonal przez 6 dni potem fostimon i merional gonapeptyl caly czas. I pizniej punkcja. U mnie tak wygladal dl protokol

Do góry