reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Madziulka super wiadomość beta pięknie przyrasta będzie dobrze:-)
enni tak idę długim protokołem jeszcze nigdy nie próbowali inaczej
Olusia mocne kciuki za bliżniaki już niedługo je zobaczysz:tak:
Hess filmik fajny każda z nas marzy pogłaskać się tak po brzuszku:-D

reklama
Kate, dziękuję Ci za informację :) Mam jeszcze pytanie natury technicznej: jak dzwoniłaś na pierwszą wizytę, to zapisywałaś się do konkretnego lekarza czy takiego, u którego było miejsce? jak to się stało, że pani doktor stała się Twoim lekarzem prowadzącym? :)
i jeszcze jedno - rozumiem, że wizyta rejestracyjna jest platna? długo od telefonu czekałas do pierwszego spotkania?

cieszę się, że lekarka Cię kojarzy, zawsze to jakoś inaczej, człowiek nei czuje się taki zagubiony :) trzymam kciuki za kolejne (oby ostatnie) podejście!!!

Dziękuję Kasik36 za odpowiedz :-) Ciekawe o co chodzi z tymi pozostałymi wynikami, ale to już lekarz mi powie.

Dziewczyny, podczytuje też drugi wątek o in vitro i jest tam dziewcZyna, która miała transfer chyba dzień później niż ja i dzisiaj ma wynik bety 10x większy... Oczywiście życzę jej jak najlepiej, ttylko martwi mnie ten mój wynik. Znowu rycze jak głupia i do poniedziałku zwariuje. Maz już mnie opierdzielił I mówi że mi neta odlaczy bo tylko ssiedzę i cZytam i wyszukuje i później się denerwuje. Tak bardzo pragnę żeby jednak ten mój wynik świadczył O tym że się udało.

Miło ze mnie pamietacie <3 :-)
Madziulka tez mysle o doktorku W ciezko sie do niego dostac?
W poniedzialek chce sie umawiac na te 1 wizyte po zmianie realizatora czy wtedy juz do niego sie od razu umawiac?
Duzo musialas badan powtarzac po zmianie?
na nfz czy prywatnie?boje sie ze nie bede miala gdzie wymazów zrobic
a twoja betka cudowna !!!:-)

Kwiatuszku na samym początku zaczęłam chodzić do dr Lewickiej , która oddała mnie dr Wojewódzkiemu . Przy wizytach stymulacyjnych miałam również 2 wizyty u szefa , który zrobił tak genialne wrażenie na mnie :-)
Od razu do niego się umawiaj , ponieważ jak widzisz nie wszyscy lekarze prowadzą stymulację ..
Skierowań na badania dostałam dużo , na kwotę ponad 1000 zł , dlatego musiałam załatwiać z lekarzami po trochu na kasę chorych .... Wszystkie badania, na które dają skierowania są prywatnie.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was :-)

Madziulka jeszcze nie mialam okazji Ci pogratulować :*
naprawde wspaniale wiesci:)))

Marcysiu musi byc wszystko dobrze! Nawet sie nie zadreczaj cudzymi betami!!! Jeszcze troszke;) postaraj sie nie zwariowac:*

Aniko ja caly czas wierze, ze nie będziesz musiala przechodzić na ta strone! Tym razem musi zdarzyc sie Wasz CUD! Tak bardzo, bardzo serdecznie na to czekam...:)

Enni, Kwiatuszek, KasiaMakaronik do boju:D

Dziewczyny, od jakiegos czasu Was podczytuję, a teraz postanowiłam zasięgnąć Waszej opinii ;) Wiele z Waszych historii jest mi biliskich i "znamy się" z innych wątków. Niezmiennie Wam kibicuję i wierzę, że lata walki zostaną Wam wynagrodzone i każda znajdzie swoją drogę do bycia mamą :)

staramy się juz na tyle długo, że za nami sporo badań i 3nieudane iui, teraz przygotowujemy się do ostatniej, któa wyopadnie jakoś w połowie kwietnia (aktualnie biorę antyki, potem purego itd). nie wierzę bardzo w powodzenie inseminacji, bardziej wierzę w to, że muszę przejść 'na drugą stronę lustra". nie traktuję tego jednak jak osobistej porażki, ale ogromną możliwośc, dzięki której być może zostanę mamą :) bo będę nią!!

drogie koleżanki, zamierzam zgłosić się do Gamety Rzgów pod Łodzią - czy któraś z Was ma doświadczenia z tą kiliniką i mogłaby mi polecić jakiegoś lekarza? za wszelkie sugestie będę wdzięczna :)

Jak KATE wspomniała, również leczę się w Gamecie w Rzgowie :) W poniedziałek mam transfer, więc już co nieco mogę powiedzieć o atmosferze. Sama rozmawiałam z czwórką lekarzy - braćmi R. Panią R.B. (którą tak chwali Kate) i oczywiście I.P. który mnie prowadzi po całej procedurze. Z czystym sumieniem mogę go polecić, zna każdego pacjenta, zagaduje na korytarzu jak się czeka na badania, odpowiada na każde pytanie, można z nim pożartować i jest dużym wsparciem. Nie ściemnia, nie stosuje żadnego słodzenia - przedstawia sytuacje tak jak jest. Opowiada o możliwych skutkach ubocznych leków czy procedury, dostosowuje się do pacjenta (raz w sobotę musiałam mieć wizytę po 7:00, bo prowadziłam konferencję w Łodzi - przyjechał, zorganizował pielęgniarkę na pobranie krwi - pracują od 8:00). Dlatego wybierając Gametę, możesz być spokojna :) Co prawda nie mam doświadczenia z innymi klinikami, ale rozmawiam z kobietkami, które leczą się w innych miejscach i uważam, że w Gamecie mam bardzo dobrze :)

Trzymam za Ciebie kciuki i gdybyś miała pytania - wal śmiało! :)

reklama
Dziewczyny czytam książkę B. Kropki "Pokonaj alergie". Jest w niej rozdzial o zywieniu w ciazy, w okresie karmienia i staran.
No i zatkalo mnie z calej sily. O ile olej lniany w ilosci 2 lyzek dziennie jest polecany w ciazy, o tyle w podpisie oznaczonym UWAGA! przeczytalam: "olej lniany powinien byc swiezy. Przestrzegaj terminu waznosci. NIEWSKAZANY w diecie w okresie, kiedy starasz sie o poczecie dziecka, ponieważ zaplodnione jajeczko pod jego wplywem nie ma możliwości zagnieżdżenia sie w macicy. W późniejszym okresie ciąży - bardzo wskazany w diecie matki."

Dziewczyny? :( to jak to jest :(
Zatkalo mnie bo go pije,a tu takie rzeczy:(

Do góry