reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ahhh no i to moja pierwsza wizyta po transferze. Klinika Bocian.
Pani mówi, że teraz bezpłatnie ale już kolejna, którą umówiłam za tydzień, żeby potwierdzić zarodek - 300 zł.
I tak mi się przypomniało jak mówiliście, że dwie są w tym pakiecie rządowym.
Oczywiście Pani w recepcji nic nie wie i ma oddzwonić.
Program trwa już pół roku i pewnie wszystkie pary za drugą wizytę płacą.
Według bociana ciąża kliniczna u nich stwierdza się jak jest pęcherzyk w macicy. Taka dostałam oficjalna odpowiedz

reklama
Hmm, okej czyli słusznie zapłaciłaś za drugą wizytę? W ramach programu nie ma po prostu dwóch wizyt po transferze?
Są w programie dwie wizyty: konsultacja i konsultacja z usg. A ze w klinice rutynowo robią zawsze usg to według nich jest jedna 🤷‍♀️ nie chciało mi się denerwować i pisać do MZ co oni uznają za ciąże kliniczna. Głupia mi trochę pytać o takie rzeczy 🫣

Hej Dziewczyny 🍍🍍
Szybkich ⏸️ w Nowym Roku!

Mam pytanie, czy macie wiedzę, czy istnieje jakiś ranking warszawskich klinik, tylko taki nie sponsorowany ?
Jesteśmy zapisani na wizytę do Bociana na Stawki, ale jeszcze szukam i przeglądam.
Póki co mamy już przerobiony Invimed i Ovi 🤷‍♀️

Hej Dziewczyny!
Wszystkiego dobrego w nowym roku i jak najwięcej zdrowych ciąż tutaj 🥰

Czy jest tu ktoś po/w trakcie IVF w warszawskim Bocianie i mógłby polecić któregoś z lekarzy? Podobnie jak @Leanne, jesteśmy zapisani na Stawki 9.01, ale już dwa razy nam przekładali godzinę, a potem nawet dzień u jednej doktor, a w końcu nas zapisali do jakiegoś młodego ukraińskiego lekarza, który ledwo 2 lata temu zrobił socjalizację z ginekologii i położnictwa. No i jakoś nie jestem przekonana 😕

Rozważam jeszcze Fertimedica z racji lekarza, który wzbudził moje zaufanie już po pierwszej wizycie. Tyle, że na Stawki mamy dużo bliżej, co biorę pod uwagę z racji dużej ilości wizyt w czasie całej procedury 🙄

Hej Dziewczyny!
Wszystkiego dobrego w nowym roku i jak najwięcej zdrowych ciąż tutaj 🥰

Czy jest tu ktoś po/w trakcie IVF w warszawskim Bocianie i mógłby polecić któregoś z lekarzy? Podobnie jak @Leanne, jesteśmy zapisani na Stawki 9.01, ale już dwa razy nam przekładali godzinę, a potem nawet dzień u jednej doktor, a w końcu nas zapisali do jakiegoś młodego ukraińskiego lekarza, który ledwo 2 lata temu zrobił socjalizację z ginekologii i położnictwa. No i jakoś nie jestem przekonana 😕

Rozważam jeszcze Fertimedica z racji lekarza, który wzbudził moje zaufanie już po pierwszej wizycie. Tyle, że na Stawki mamy dużo bliżej, co biorę pod uwagę z racji dużej ilości wizyt w czasie całej procedury 🙄
U mnie też odległość.. no i w sumie komunikacją łatwo jest tam dotrzeć.
Ja wybralam bo kilka osob z grona znajomych polecało.
No, ale nie fajnie, że zapisałaś się do jednego a przerzucili Cię do innego lekarza.
Czasem mam wrażenie, że dla nich liczy się sztuka.

reklama
U mnie też odległość.. no i w sumie komunikacją łatwo jest tam dotrzeć.
Ja wybralam bo kilka osob z grona znajomych polecało.
No, ale nie fajnie, że zapisałaś się do jednego a przerzucili Cię do innego lekarza.
Czasem mam wrażenie, że dla nich liczy się sztuka.
Pewnie to przez to, że nie mieliśmy preferencji co do konkretnego lekarza. U tamtej dwa razy termin się już zmieniał, więc zapytali czy może do jakiegoś innego chcemy, a że nie „znam” żadnego lekarza stamtąd, to się zgodziłam. No i trafiłam chyba z deszczu pod rynnę. Dyrektor warszawskiego Bociana mi się parę razy obił o uszy, ale do niego to pewnie jeszcze więcej czekania. O ile w ogóle przyjmuje nowe pary.

A Wy do kogo jesteście zapisani na Stawki?

Do góry