reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ahhh no i to moja pierwsza wizyta po transferze. Klinika Bocian.
Pani mówi, że teraz bezpłatnie ale już kolejna, którą umówiłam za tydzień, żeby potwierdzić zarodek - 300 zł.
I tak mi się przypomniało jak mówiliście, że dwie są w tym pakiecie rządowym.
Oczywiście Pani w recepcji nic nie wie i ma oddzwonić.
Program trwa już pół roku i pewnie wszystkie pary za drugą wizytę płacą.
Według bociana ciąża kliniczna u nich stwierdza się jak jest pęcherzyk w macicy. Taka dostałam oficjalna odpowiedz

reklama
Hmm, okej czyli słusznie zapłaciłaś za drugą wizytę? W ramach programu nie ma po prostu dwóch wizyt po transferze?
Są w programie dwie wizyty: konsultacja i konsultacja z usg. A ze w klinice rutynowo robią zawsze usg to według nich jest jedna 🤷‍♀️ nie chciało mi się denerwować i pisać do MZ co oni uznają za ciąże kliniczna. Głupia mi trochę pytać o takie rzeczy 🫣

Hej Dziewczyny 🍍🍍
Szybkich ⏸️ w Nowym Roku!

Mam pytanie, czy macie wiedzę, czy istnieje jakiś ranking warszawskich klinik, tylko taki nie sponsorowany ?
Jesteśmy zapisani na wizytę do Bociana na Stawki, ale jeszcze szukam i przeglądam.
Póki co mamy już przerobiony Invimed i Ovi 🤷‍♀️

Hej Dziewczyny!
Wszystkiego dobrego w nowym roku i jak najwięcej zdrowych ciąż tutaj 🥰

Czy jest tu ktoś po/w trakcie IVF w warszawskim Bocianie i mógłby polecić któregoś z lekarzy? Podobnie jak @Leanne, jesteśmy zapisani na Stawki 9.01, ale już dwa razy nam przekładali godzinę, a potem nawet dzień u jednej doktor, a w końcu nas zapisali do jakiegoś młodego ukraińskiego lekarza, który ledwo 2 lata temu zrobił socjalizację z ginekologii i położnictwa. No i jakoś nie jestem przekonana 😕

Rozważam jeszcze Fertimedica z racji lekarza, który wzbudził moje zaufanie już po pierwszej wizycie. Tyle, że na Stawki mamy dużo bliżej, co biorę pod uwagę z racji dużej ilości wizyt w czasie całej procedury 🙄

Hej Dziewczyny!
Wszystkiego dobrego w nowym roku i jak najwięcej zdrowych ciąż tutaj 🥰

Czy jest tu ktoś po/w trakcie IVF w warszawskim Bocianie i mógłby polecić któregoś z lekarzy? Podobnie jak @Leanne, jesteśmy zapisani na Stawki 9.01, ale już dwa razy nam przekładali godzinę, a potem nawet dzień u jednej doktor, a w końcu nas zapisali do jakiegoś młodego ukraińskiego lekarza, który ledwo 2 lata temu zrobił socjalizację z ginekologii i położnictwa. No i jakoś nie jestem przekonana 😕

Rozważam jeszcze Fertimedica z racji lekarza, który wzbudził moje zaufanie już po pierwszej wizycie. Tyle, że na Stawki mamy dużo bliżej, co biorę pod uwagę z racji dużej ilości wizyt w czasie całej procedury 🙄
U mnie też odległość.. no i w sumie komunikacją łatwo jest tam dotrzeć.
Ja wybralam bo kilka osob z grona znajomych polecało.
No, ale nie fajnie, że zapisałaś się do jednego a przerzucili Cię do innego lekarza.
Czasem mam wrażenie, że dla nich liczy się sztuka.

reklama
U mnie też odległość.. no i w sumie komunikacją łatwo jest tam dotrzeć.
Ja wybralam bo kilka osob z grona znajomych polecało.
No, ale nie fajnie, że zapisałaś się do jednego a przerzucili Cię do innego lekarza.
Czasem mam wrażenie, że dla nich liczy się sztuka.
Pewnie to przez to, że nie mieliśmy preferencji co do konkretnego lekarza. U tamtej dwa razy termin się już zmieniał, więc zapytali czy może do jakiegoś innego chcemy, a że nie „znam” żadnego lekarza stamtąd, to się zgodziłam. No i trafiłam chyba z deszczu pod rynnę. Dyrektor warszawskiego Bociana mi się parę razy obił o uszy, ale do niego to pewnie jeszcze więcej czekania. O ile w ogóle przyjmuje nowe pary.

A Wy do kogo jesteście zapisani na Stawki?

Do góry