reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dopiero wróciłam z pracy do domu. Wyniki były z opóźnieniem, bo przed sama 17. No i nogi się pode mną ugięły.
Wyć mi się chce.
Beta nie przyrasta, jak powinna. Dzisiaj jest 91.
No i nie mieści się w żadnych normach.
Wiem, mój błąd i nie wiem, co mnie podkusiło zrobić badanie w LuxMedzie, zamiast w Invkcie.
Jutro pojadę do Invikty, żeby wyniki były z tego samego labo.
Mam tylko nadzieję, że to nic straconego....

Gizas, bardzo, bardzo mi przykro, że musisz jeszcze poczekać na swoje szczęście. Mam nadzieję, że uda Wam się szybko podejść kolejny raz. Tulę mocno.

Gonia, niby jednostki te same, ale

poniedziałek: 72,3 norma 9,5 -750 4 tydzień

środa: 91 norma 201-2250000 1-10 tydzień

nie mieszczę się w dzisiejszej normie

Genna, bo to jest tak, że jak Pan Bóg chce kogoś ukarać, to mu odbiera rozum. I u mnie nastąpiło dzisiaj zaćmienie umysłu, że pojechałam do LuxMedu. Ale miałam wizytę i za jednym zamachem zrobiłam progesteron i betę.

reklama
A powiedz mi kochana, bo Ty też leczysz się w InviMedzie, zapładniają Tobie tylko te 6 komórek czy więcej. Ja się ostatnio pytałam mojego doktorka jak to wygląda i on mi powiedział, że mogą zapłodnić więcej ale wtedy koszt 900zł za przechowywanie tych dodatkowych, ja tam jestem w stanie zapłacić te 900zł za przechowywanie (jeśli tyle jajek naprodukuje - zacznijmy od tego;-)) bo nie łudzę się , że uda mi się za pierwszym razem, tylko nie spytałam już co dalej, tzn czy criotransfer tych dodatkowych jest też dodatkowo płatny? Spytam go w poniedziałek, ale jestem ciekawa jak to u Was się odbywa dziewczyny.
Darka, zaplodnic mogą te 6 a resztę niezaplodnionych , czyli oocyty zamrazaja jeżeli sobie życzymy i za to płacisz właśnie 900 zł a nie za zapłodnienie reszty. Podadzą ci zarodek podczas transferu i to co sie ostanie z reszty zarodkow do 5 doby to mrożą i to jest za darmo do końca trwania programu czyli do 2016 r, ja mam taką wiedzę na ten temat i tak jest w regulaminie .

Do góry