reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczynki tyle piszecie, a ja ostatnio taka zalatana, że nawet nie mam czasu z Wami pogadać, od czasu do czasu tylko Was podczytuję (i to najczęściej w pracy) :( Ja dziś jadę na wizytę, jestem w 17 d.c. i dziś 17 dzień brania antyków, mam nadzieję, że doktorek przepisze mi dziś już jakieś leki i zaczniemy wreszcie działać. Tak więc Darka, jeśli dobrze pójdzie to będziemy szły "łeb w łeb" ;-)

Dziewczynki mam do Was prośbę, czy któraś pamięta ten zapis, na podstawie którego mogę ubiegać się o zwrot kosztów za wizytę kwalifikacyjną? Mnie policzono za nią 120zł., o które dziś chciałabym się upomnieć. I powiedzcie jak to załatwiałayście, gadałyście o tym z lekarzem czy z paniami z recepcji? Będę wdzięczna za cynk. Życzę WSZYSTKIM miłęgo dzionka :-) :-) :-)

dziewczyny moje amh to 9.58 co prawda nie miałam wyniku w ręku ale tak mi powiedziano przez telefon. jutro mąż rejestruje się na badanie nasienia do poznania.

Malwisia, ja mam AMH: 8,83 ale nie mam PCO. Też się zaniepokoiłam jak odebrałam wynik, jednak doktorek powiedział, że jest OK, będziemy tylko musieli uważać aby nie doszło do przestymulowania podczas stymulacji. Ale jak jest w Twoim przypadku, nie wiem... Jednak radzę nie zamartwiać się na przyszłość, bo moja koleżanka z PCO + do tego tyłozgięcie macicy - zaszła w ciąże po 3 miesiącach starań. Więc jak widać, cuda się zdarzają ;-)

Angella, zapisu Ci nie podam, bo sama go nie znam.
Ale idziesz do pań z rejestracji i mówisz, że chciałaś poprosić o zwrot kosztów, bo pomyłkowo zostały naliczone.
Jeśli będą jakieś opory, to powiedz, że dzwoniłam do MZ i tam dostałaś odpowiedź, że wizyta kwalifikacyjna jest bezpłatna.
(6 wizyt ogółem jest bezpłatnych).
Jeśli nadal nie będą chcieli oddać, to weź odmowę na piśmie, albo zadzwoń do MZ, ale tak, żeby panie z kliniki to słyszały ;-)

No i trzymam kciuki za dzisiejsza wizytkę :-D

Życzę Wam udanego dnia

Genna, kciuki z tańcami za jutrzejszą wizytkę.
I dawaj koniecznie znać, kiedy zasilasz szeregi kurnikowe :-)
Oby to był piątek &&&&&&&&
No i wytanczylas:)
Dziewczynki raportuje ze żółwica w piątek złoży jajcorka :) 14 dorodnych + mniejsze LJ 4,PJ 10 ,najmniejszy ma 19 mm, endometrium 13 , powiem wam ze po tych tabsach anty + stymulacja to mnie troszkę przybyło 5 kg :( ale po ciąży zgubię:)

Ostatnia edycja:
Genna, a składanie jajek odbędzie się w klinice, kurniku, czy na plaży?! :-D

Nawet nie wiesz, jak się cieszę. Już za chwilkę będziesz w ciąży. A 5 kg, to niedużo, w porównaniu z tym, co się przybiera w ciąży. Oczywiście, że zgubisz :tak::tak::tak:
Ale teraz, to chyba najmniejsze zmartwienie.

reklama
Lawendowy to podskakuje nóżkami pod biurkirm, niech beta przyrasta ładnie!!!!!!!!!

Ja zaczynam dopiero, jutro idę zrobić AMH, hormony dopiero jak @ przyjdzie i dopiero sie umówię na wizytę u lekarza....czas pokaże co z naszym przypadkiem będzie.
Trzymam za Was wszystkie kciukasy:-)

Do góry