reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Syllka gratuluję! :-) A co do łożyska to na tym etapie ciąży nisko osadzone czy nawet przodujące nie jest niczym niezwykłym - w większości przypadków w kolejnych miesiącach unosi się do góry wraz z rosnąca macicą. Ja też mam nisko osadzone i nawet częściowo przodujące - mój lekarz mówił że tylko przodujące może powodować krwawienia i wtedy trzeba uważać, jeżeli nie zachodzi na ujście (nie jest przodujące) nie ma powodów do obaw (chyba że inne przyczyny nakazują ostrożność). Także nie martw się na zapas :tak:

Magda - gratuluję! :-) mówiłam że będzie odwrotnie niż Ci się wydaje i wszyscy przypuszczają - u mnie było tak samo, nawet ja sama bardziej obstawiałam chłopaka ;-)

Syllka, super że z maluszkiem wszystko dobrze. Jednak lekarz się mylił i dobrze. Teraz ciesz się ciąża ;)

Olusia, Infinity, tylko trzy osoby mówiły że będzie córcia ;) kuzynka, koleżanka i siostrzenica ;)
Zobaczymy co powie dr na połówkowych.

Dziewczyny ja już po. Oczywiscie panika większa niz to warte. Nasz kropuś, ma się dobrze, mierzy całe 1,96 cm.Mamy 8 tydz. 3 dzien. Serduszko bije mocno. Wszystko jest ok. Mam powoli odstawic luteine dowciapną ale za to brac 3x2 pod język. sterydy zmniejszone z 4 tab. do 3.Kolejna wizyta 15 września , jeszcze w Invikcie ale u gina zajmującego sie ciążą. ( dr Puzio ) Zalecenia profesorka aby w Invikcie byc do czasu wykonania badania echa serca u kropusia w 15 tyg. Potem moge się przeniesc do lekarza który juz do konca poprowadzi ciąże.
Wstawiam foteczke. Fota robiona aparatem, bo prof pozwolił na kamerowanie podczas usg :-)

Załączniki

• Kropek2..jpg
    Kropek2..jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 49
Magda miła niespodzianka :tak: Macie wytypowane imiona dla dziewczynki?
Sylka bardzo się cieszę, że w końcu otrzymałaś dobre wieści. Pewnie ciągle w stresie żyłaś, a teraz w końcu taka ulga. Gratuluję :tak:

MadziulkaRz bardzo mi przykro... też znam to uczucie, też przez to przechodziłam... wiesz może jakie zapłodnienie zastosowano u Ciebie? Czas do następnej stymulacji szybko minie, teraz ważne by porozmawiać z lekarzem i opracować dobry plan. Spróbuj też dobrze bawić się w tym czasie by i psychika odpoczęła.. wiem, że na razie to trudne, ale powoli...

Natanka nie tak miało być :no: może faktycznie masz leniuszka i wszystko jeszcze ruszy?... może powtórz jeszcze betę i w razie co umów się do lekarza szybciej?...

Dziś byłam pierwszy dzień w pracy po ponad 30 dniach nieobecności. Póki co było całkiem nieźle, ale muszę zrobić badania do pracy (zwolnienie pow 30 dni) :confused2: No i wkurzyłam się bo wizytę u gina przełożyli mi z 11.09 na 16.09 a przecież i tak już długo czekam :-(Mam nadzieję, że wszystko ok z maluszkiem... Ponad mies czekania od poprzedniej wizyty... czy tak jest prawidłowo?:sorry2: (poprz wizyta była 13.08)

WRZESIEŃ:

01.09.2014 Syllka, badania prenatalne
01.09.2014 Magda, wizyta u gina prowadzącego
01.09.2014 alternatywa wizyta u immunologa
01.09.2014 Kotuska kolejne spotkanie z kropkiem

02.09.2014 Kasik wizyta u gina prowadzącego
02.09.2014 Madziula87 punkcja
03.09.2014 Infinity, echo serca
03.09.2014 Kasik81 podglądanko
04.09.2014 Hania wizyta serduszkowa
05.09.2014 Chloe wizyta serduszkowa
05.09.2014 Marikka podglądanko
05.09.2014 Olusia wizyta u gina prowadzącego
08.09.2014 Milena prenatalne~krew
08.09.2014 Mimozama wysoka beta
09.09.2014 Montana USG
12.09.2014 Magda, USG połówkowe
15.09.2014 Milena wizyta u gina prowadzącego
15.09.2014 Kasik wizyta u immunologa
15.09.2014 Kotuska wizyta
16.09.214 Smerfeta wizyta
18.09.2014 Natanka wizyta pęcherzykowa
22.09.2014 Milena prenatalne USG
22.09.2014 Magda wizyta u gina prowadzącego
24.09.2014 Smerfeta badania prenatalne
25.09.2014 Kasik prenatalne
26.09.2014 Magda, echo serca

PAŹDZIERNIK:
04.10.2014 Jazzabell badania prenatalne

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
Syllka super że z maluszkiem wszystko dobrze.:tak:

Magda_7891 najwazniejsze ze jest zdrowe !! i tego sie trzymaj... ja bym chciala parke miec ale zobaczymy co bedzie...najwazniejsze by bylo zdrowe... :tak: - wpisz mnie na 5 wrzesnia - wizyta u swojego lekarza prowadzacego

reklama
Kotuska, dr Puzio kiedyś był ordynatorem w naszym szpitalu... Masz już kawał kropka w brzuszku ;)

Smerfeta, wizyty mogą być co około 4 tyg ja teraz też tak miałam.
Co do imion to ma być Zosia ale mój mąż ma anse że będą Zocha wołać i on się nie godzi. Ehhh chyba sobie jeszcze sprawy nie zdaje z tego że kobieta w ciąży zawsze stawia na swoim hihihi :)

Olusia, dokładnie najważniejsze żeby było zdrowe.

Do góry