reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

SYLKA spokojnie , badanie z krwi i badanie USG to jedno skierowanie i tylko ty oddajesz krew , nie wiem jak jest w gamecie, niech dziewczyny napiszą ale chyba pobierają krew a tydzien pózniej USG czy jakos tak , juz sama nie pamietam, ja miałam akurat wszystko w jednym dniu i wyniki z krwi tez, wiec nie musiałam jeździć 2 razy . Nie stresuj Kruszynki , weekend zleci i bedzie dobrze :)

reklama
Jak dobrze zrozumiałam dr to Usg w poniedzialek i pobranie krwi a na wynik krwi czeka się tydzień czasu.
A tak pytanie z innej beczki - byłam cały miesiac sierpien na ciążowym L4. Za pierwsze 33dni L4 płąci zakłąd pracy a potem ZUS, i tak mi wyszło że za 18dni sierpnia dostałam wypłatę z zakłądu pracu a za 13dni dostane z ZUS-czy orientuje się któraś z Was dziewczyny na którego dnia miesiąca płaci ZUS? i jak wygląda termiowość wypłat za chorobowe?

Syllka, ZUS musi zapłacić do 30 dni od daty wpływu druku i zwolnienia i nie spieszy się raczej tak na ostatni dzień dostaję kasę. Teraz czekam na wpływ bo do 3.09 muszą zapłacić ale nic jeszcze nie ma :(

Syllka, odnośnie prenatalnych to chyba jest w Gamecie też tak jak w invicta. Idziesz na USG potem oddajesz krew. Wyniki po tygodniu czy dwóch. Odbiór wyników u genetyka z omówieniem ryzyka.

SYLKA król ZUS rządzi sie swoimi prawami . Koleżanka czekała 2,5 miesiąca na pierwsza wypłatę, u mnie do 23 lipca płacił pracodawca a potem ZUS a pieniążki dostałam dopiero 27 sierpnia , niby maja 30 dni od dotarczenia zwolnienia , ciekawa jestem kiedy wpadnie za sierpień i to i tak niecały bo zwolnienie miałam do 27 sierpnia.

Genna, jeszcze nie szykuję się do stymulacji, bo mimo wszystko liczę że się uda:) Tylko mam trochę wyrzuty sumienia, bo nie leżę w ogóle. Może wczoraj po powrocie i dziś z 2 godz po relanium pospałam. A tak co prawda się oszczędzam, ale nie w łózku:) No i jedziemy za godzinę oglądać auto do zakupu i kombinujemy z kasą, więc w sumie tak tydzień - dwa myślę o czymś innym, więc może to i dobrze:) Tylko mąż mi co jakiś czas przypomina, że mam kropka w brzuszku:)
Kotuska, zobaczymy, co lekarz powie, ile to będzie trwało. Tylko dziwne, że prof dał Tobie od razu antyki, a mi nie. Dziwne to takie:(

KasiaMakaronik strasznie mi przykro:( prawie każda z nas wie co czujesz...ale dobrze ze już lepiej i planujesz dalsze działania
Natanka &&&&&& za bete;)
MadziulkaRz &&&&& za dobre informacje jutro;)

A ja kobietki załamka. Dzisiaj byłam na ocenie i...endo 5mm a pęcherzyki wzrastające :-(dodam tylko że to mój 14dc jak to prof. stwierdził że wszystko dopiero w polu. Mam teraz przyjechać w środę, jak nic się nie ruszy to od nowego miesiąca będę na wspomagaczach no i znowu miesiąc w dup...:( Nie wiem co mi się porobiło. Nigdy nie miałam problemów z owu, ale po stymulacji do IVF wszystko mi się rozsypało, cykle długie i brak owu. 2 miesiące temu miałam też do crio stymulowany cykl i owulacje miałam dopiero w 25 dc:szok: Jak mówicie czy jest szansa że do środy cos urośnie? czy mogę ten cykl spisać już na straty? no i jakie mogą być przyczyny że tak późno mam owulacje, czy mogę coś zbadac?

reklama
Dziewczyny, ja tak na szybko. Mój wynik 42,76 mlU/ml bety. Nie wiem teraz czy się cieszyć czy martwić...była blastka 1 więc może potrzebowała więcej czasu żeby się zagnieździć czy nie mam sobie robić nadziei? bo jak sobie przypomnę Wasze bety to były wyższe...jutro powtórze dla doktorka, żeby miał świeżą, ale będzie w innym labo robione, więc liczę się z tym, że może być inny wynik...
PS dzięki bardzo kochane za kciuki!!!!

Do góry