reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

GizaS, badałam progesteron no i spada, bo z 17,4 spadł do 9,60. Nie wiem czemu?????!!!!!
To chyba nie na moje nerwy. Nadzieję jeszcze mam.

Ostatnia edycja:
reklama
A powiedz mi dzwoniłas do kliniki? wiem że nie zaleca weryfikacji ale jak już zrobiłas to możesz im powiedzieć że spada i może podnieś dawkę progesteronu syntetycznie:sorry2: Ja już bym sama na wlasną ręke zwiększyła:blink:jak nie masz leków a nie masz jak dostac recepty to ja kupię Ci i wyślę priorytetem

GizaS, zwiększyłam już dawkę, to znaczy dołożyłam 3x2 luteiny do 3x1 lutinusa i 3x1 duphastonu.
Umówiłam się już do zwykłego gina, na dzisiaj. Zobaczymy, co mi powie.
W razie co poproszę o receptę. Jak by mi nie dał, to wtedy będę się do Ciebie uśmiechać :-)

Ostatnia edycja:
Agusia AH czyli naciecia nasłonki ma przesłanie jeśli faktycznie zarodek ma ją grubą, a przyczyną tego może być np endometrioza. Wiem że nie jest to w pakiecie MZ, ale może Provita to robi skoro IMSI te podpięła pod MZ:sorry2: co z drugiej strony jest trochę dziwne bo jak się policzy koszty to już z IMSI przekraczają dotacje 7500 zł więc chyba z wlasnej kieszenie dokładaja bo zależy im na statystykach i odestkach ciąż:sorry2: wązne że pacjent nie cierpi a ma z tego korzyści:tak:
Do podnoszących wskaźnik ciąż można jeszcze zaliczyć scratching endometrium a także embyo gel.
Maliwisa dziwne że masz podpiętę to pod stymulację jak Ci każą brać druga porcję antyków:confused:
Co do morfologii 0 to nasz Kwiatuszek jeszcze nie przeszedł kwalifikacji:baffled:więc nie wiem czy na tym przykładzie można się oprzeć. Wskażnik do zakwalifikowania męskiego jest obniżona liczba plemników ale jest tez podane że trzeba z nich wyselekcjonować gotowe gamety do zapłodnienia, a przy brau prawidłowej budiwy nie wiem czy nie było by wskazanie pobrania nasienia z jąder, to już jest w regulaminie MZ. Malwisia zrób sobie liste pytań żebyś nic nie zapomniała się zapytać i wałkuj tę swoją klinikę a jak będą strzelach fory to rozmowa z dyr i pokaż im co o tym myślisz:dry:

Ja na pierwszą wizytę do gyn wzięłam listę chyba z 15 punktami, pewnie bym połowy z nich zapomniała a tak uzyskałam odpowiedzi na każde, bo już wtedy wiedziałam że mój dr jest małomówny ale jak się go pyta o konkrety to odpowiada:tak: nie przeraziła go moja lista:-)
Lawendowy jak się czujesz? Nasze maleństwa mają dzis 9 dobę, chyba juz się wgryzły:sorry2:jak myślisz? Robiłaś dziś progesteron?
Blue widziałam Twoje zapytania na Novum. Też tak myslę i myślę i wydaję mi się że coś jest u Ciebie pominiętę, pewnie jest to drobna rzecz a jak widac skutecznie uniemożliwiająca zajście w ciąże. Ale Ty już byłaś w ciąży więc nie masz aż tak złych komórek, coś je musi osłabiać:zawstydzona/y:może jakaś bakteria czy sama nie wiem co:zawstydzona/y:Jak się czujesz? Minęly złe objway stymulacji? Masz jakąś kontrolę jajników?
Genna pięknie reagujsz na leki:-)niezła z Ciebie kurka nioska:-)
Kasik udanego weekendu, nabierz sił na jesień:-)

GIZAS-kochana a nie wiesz czy może ten scratching endometrium wlicza się w Rządówkę czy raczej nie?W jakim dniu cyklu jest on wykonywany i jaki jest koszt za to?Kurcze tak sobie myślę,że jeżeli w Provicie tego nie mogą zrobić kobiecie która jest w programie to może zrobiłabym to gdzie indziej.Co myślisz kochana?

Dokladnie nas jeszcze nie zakwalifikowano
ogolnie ak w czerwcu robilismy w invimedzie rozszerzone badania to były pojedyncze ładne plemniki i doktorek mowil ze jak najbardziej sie nadaja do ivf
a teraz w srode jak emek oddawal nasienie to mielismy nawet 2% ruch A i 7% ruch B wiec doktorek mowil ze super a w czerwcu an tym rozszerzonym morf byla 2% ale to bylo komputerowe badanie a ponoc od mikroskopijengo sie rozni

Agusiapela bardzo mi przykro że nie udało Ci się w tym podejściu zajść w ciążę ale najważniejsze że masz plan działania i mrożaczka, rozmrażania się nie bój bo to że zarodek obumiera zdaża się niezwykle rzadko ponieważ teraz są takie metody zamrażania że nie ingerują w niego,ja też strasznie się bałam mojego crio ale dzieciaczki się rozmroziły i zaimplantowały:tak: nie wierz w to że ciąża z crio ma mniejsze szanse bo prawda jest taka że organizm po stymulacji jest strasznie nadwyrężony i dopiero po kolejnym cyklu dochodzi do siebie,ja wierzę że kolejnym razem się uda i maluszek/maluszki
zostanie z Tobą:tak: Trzymaj się i walcz,bo masz dla kogo,twoje szczeście czeka na Ciebie w klinice na zimowisku :tak::-D

a co do scratchingu to jest on wykonywany w cyklu poprzedzającym transfer,ja miałam go 3 razy w odstępach dwu dniowych,w sumie 6 wycinków,jest to zabieg bolesny ale ma swoje poparcie w medycynie więc moim zdaniem jeśli ma się możliwość to warto skorzystać,jeśli nie jest wliczony w program rządowy to musisz się liczyć z wydatkiem ok 500 zł w zależności od kliniki,a co do amh to jeśli masz jednego mrożaczka to nie ryzykuj bo samo nacięcie może spowodować uszkodzenie zarodka niestety

Ostatnia edycja:
Blue, no i tutaj się nie mogę z Tobą zgodzić. Przecież nie używasz na raz całego opakowania. To chodzi o niewielką ilość, nawet dużo mniejsza, niż ziarnko grochu. To nie wiem, co aż tak może okleić ścianki????
A swoją droga nie wyobrażam sobie aplikowania na sucho.

gliceryna w kremie się pod wpływem ciepła rozpuszcza.
osadza na ściankach pochwy..i pole wchłaniania jest mniejsze..to nam tłukli na każdych zajeciach z farmakologii...

Agusiapela...przykro mi...
naprawdę....
i nie Ty pierwsza zaliczyłaś niepowodzenie...niechlubne pierwsze miejsce przypadło mi..z bonusem w postaci wieści ze nigdy nie wyprodukuje swojego zarodka...

Agusiapela...ja w Bytomiu płaciłam za scratching endo 80zl.

Genna :*

GizaS
...czuję się kiepsko...
brzuch nadal wydęty..jajniki bardzo bolą.
stan podgorączkowy mimo antybiotyku.
żadnej wizyty kontrolnej mi nie zalecono...
poza dołem chyba jest znośnie...

zapisani jestesmy na listę do zarodeczka...
zarodek bedzie z Ostravy.
doktor próbuje nam pomóc w przyspieszeniu terminu.

no i chyba tyle.

trzymam kciuki resztkami sił.
ściskam Was mocno.

gliceryna w kremie się pod wpływem ciepła rozpuszcza.
osadza na ściankach pochwy..i pole wchłaniania jest mniejsze..to nam tłukli na każdych zajeciach z farmakologii...

Agusiapela...przykro mi...
naprawdę....
i nie Ty pierwsza zaliczyłaś niepowodzenie...niechlubne pierwsze miejsce przypadło mi..z bonusem w postaci wieści ze nigdy nie wyprodukuje swojego zarodka...

Agusiapela...ja w Bytomiu płaciłam za scratching endo 80zl.

Genna :*

GizaS
...czuję się kiepsko...
brzuch nadal wydęty..jajniki bardzo bolą.
stan podgorączkowy mimo antybiotyku.
żadnej wizyty kontrolnej mi nie zalecono...
poza dołem chyba jest znośnie...

zapisani jestesmy na listę do zarodeczka...
zarodek bedzie z Ostravy.
doktor próbuje nam pomóc w przyspieszeniu terminu.

no i chyba tyle.

trzymam kciuki resztkami sił.
ściskam Was mocno.

Moja kochana całuje cię mocno :-)
A czy możesz mi podać adres oraz nr.tel tej kliniki w Bytomiu?

reklama
Lawendowy Kochana ja nie wiem czy ten progesteron ma aż tak duże znaczenie,nie znam się a moja poprzednia klinika nie zlecała żadnych badań w trakcie oczekiwania na bete ale wierzę że zwiększenie dawki leków pomoże Twoim maluszkom i że zostaną z Tobą,zresztą wiesz nie może być inaczej bo ktoś mi musi ciążowe fluidki przesyać:tak: Całym sercem jestem z WAMI:tak:

Do góry