reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witak Kochane Forumowiczki! Już jestem, wróciłam do rzeczywistości :-) Przyznam szczerze, jeszcze nie zdążyłam nadrobić zaległości, dziś wieczorkiem nadrobię bo do przeczytania mam ponad 50 stron Waszych wpisów :szok: ale teraz na szybko informacja: Czy któraś z dziewczyn (tych z okolic Bydgoszczy) ma wizytę w Gdyni 4 września? Ja mam wizytę 4 IX na 17:30, chciałam jechać pociągiem żeby zaoszczędzić trochę kaski ale nie pasuje mi dojazd i dlatego muszę jechać autem (a to prawie 300zł. licząc benzynę w obie strony i autostradę :-(), dlatego jeśli któraś jest chętna na wspólną podróż, to ZAPRASZAM :-)

Jeszcze raz Wszystkie WAS serdecznie pozdrawiam i przeszyłam urlopową energię :-)

reklama
Agusiapela dzwoniłam do Invikty i powiedzieli że wszystkie formalności muszę załatwiać w klinice w której jestem zakwalifikowana a w trakcie stymulacji nie można zmieniać kliniki a za początek stymulacji uznają już antyki. i Dupa!!!!!!!!!!!!!!

Ale kochana pisałaś,że oni nie traktują teraz tego jako stymulacji?Najlepiej musiałabyś dopytać jak masz w karcie wpisane czy już początek stymulacji czy też nie.Ale dziwi mnie też to,że na podstawie badań was zakwalifikowali a teraz coś kombinują bezsensu to tak jak byś poszła na egzamin na prawo jazdy egzaminator by ci powiedział,że zdałaś a po jakimś czasie by ci powiedział,że jednak chyba cię obleje i nie zdasz.

No i właśnie to jest najdziwniejsze, że najpierw wypisują kwalifikację a teraz takie jaja robią. Ale co tu się dziwić jak oni mają takie stawki prywatnie że mózg staje. Np. IUI nasieniem partnera u nich kosztuje 1500 zł. SZOK!!!! To jak by nie dostali za nas kasy od MZ to by był dla nich cios poniżej pasa. To też mają teraz fefry koło dupska. A może tak było że kazali nam przyjść na kwalifikację mieliśmy zapłacić 350 zł a oni mieli nas odrzucić ale się nie dogadali, pomylili pary i poszła kwalifikacja i teraz próbują ją odkręcić. Już wiem że wymyślam dziwne scenariusze ale nie wiem co o tym myśleć

No i właśnie to jest najdziwniejsze, że najpierw wypisują kwalifikację a teraz takie jaja robią. Ale co tu się dziwić jak oni mają takie stawki prywatnie że mózg staje. Np. IUI nasieniem partnera u nich kosztuje 1500 zł. SZOK!!!! To jak by nie dostali za nas kasy od MZ to by był dla nich cios poniżej pasa. To też mają teraz fefry koło dupska. A może tak było że kazali nam przyjść na kwalifikację mieliśmy zapłacić 350 zł a oni mieli nas odrzucić ale się nie dogadali, pomylili pary i poszła kwalifikacja i teraz próbują ją odkręcić. Już wiem że wymyślam dziwne scenariusze ale nie wiem co o tym myśleć

No w sumie tak ale jeżeli u nich jest tak drogo czy tj.ivf czy też imsi to na cholerę stawali w konkursie o dofinansowanie procedur od MZ?Co oni myśleli,że dostaną po 20.000zł od Państwa na takie zabiegi?Kochana jedynym rozwiązaniem jest sprawdzenie czy masz wpisane w karcie początek stymulacji bo jeżeli nie to masz prawo zmienić klinikę.A jak nie to zapytaj na jutrzejszej wizycie dlaczego biorą pod uwagę morfologię?Powiedz im,że znasz pary które zostały zakwalifikowane do programu bez żadnych problemów na podstawie ilości plemników a nie jakości a dlaczego u nich jest inaczej?

Ostatnia edycja:
agusiapela jak Piszą dziewczyny zrób bete żeby zobaczyć czy coś sie zadzialo, wszelkie i co będzie potrzebne lekarzowi żeby wiedział jakie
Leki ci dać na następny raz, a za eskimoska 3 mam mocno ksiuki !!!!! Agnella ja jadę prawdopodobnie 4 wrzesnia ale chyba juz nampunkcje i to rano. ...... A ja po wizycie przez pomyłkę w lekach jstem 1 dzień do tylu:/ ale pecholki sobie ładnie rosną na prawym 7 szt a na lewym leniwy juz 5 wiec juz nie jest lEniuszkiem:)
Mwisia ja bym żądala rozmowy z dyrektorem kliniki!!!! Jaja sobie robią , kurze wstyd mi za nich bo znam tych lekarzy!!A js wlasnie okupuje IKee:)

Lawendowy czy twoja propozycja odnośnie wizyty w twojej klinice jest nadal aktualna? Bo jeśli tak to bym była Ci bardzo wdzięczna, gdybyś zaczerpnęła słówka na nasz temat. Mogłabym Ci nawet wysłać na e-mail wyniki emka badań.

agusiapela jak Piszą dziewczyny zrób bete żeby zobaczyć czy coś sie zadzialo, wszelkie i co będzie potrzebne lekarzowi żeby wiedział jakie
Leki ci dać na następny raz, a za eskimoska 3 mam mocno ksiuki !!!!! Agnella ja jadę prawdopodobnie 4 wrzesnia ale chyba juz nampunkcje i to rano. ...... A ja po wizycie przez pomyłkę w lekach jstem 1 dzień do tylu:/ ale pecholki sobie ładnie rosną na prawym 7 szt a na lewym leniwy juz 5 wiec juz nie jest lEniuszkiem:)
Mwisia ja bym żądala rozmowy z dyrektorem kliniki!!!! Jaja sobie robią , kurze wstyd mi za nich bo znam tych lekarzy!!A js wlasnie okupuje IKee:)

Kochana robiłam betkę w 9dpt i wyszła 2,0 dzwoniłam dziś do kliniki i otrzymałam informację abym odstawiła wszystkie leki gdyż jak zaczęło się już krwawienie to po ptokach.Wizytę mam na 04.09 i umówię się wtedy na zabranie blastusia z zimowiska.Teraz jak pójdę to myślę czy porozmawiać z lekarzem na temat nadcięcia otoczki bo to podobno podnosi szansę na ciążę.

reklama
Agusia AH czyli naciecia nasłonki ma przesłanie jeśli faktycznie zarodek ma ją grubą, a przyczyną tego może być np endometrioza. Wiem że nie jest to w pakiecie MZ, ale może Provita to robi skoro IMSI te podpięła pod MZ:sorry2: co z drugiej strony jest trochę dziwne bo jak się policzy koszty to już z IMSI przekraczają dotacje 7500 zł więc chyba z wlasnej kieszenie dokładaja bo zależy im na statystykach i odestkach ciąż:sorry2: wązne że pacjent nie cierpi a ma z tego korzyści:tak:
Do podnoszących wskaźnik ciąż można jeszcze zaliczyć scratching endometrium a także embyo gel.
Maliwisa dziwne że masz podpiętę to pod stymulację jak Ci każą brać druga porcję antyków:confused:
Co do morfologii 0 to nasz Kwiatuszek jeszcze nie przeszedł kwalifikacji:baffled:więc nie wiem czy na tym przykładzie można się oprzeć. Wskażnik do zakwalifikowania męskiego jest obniżona liczba plemników ale jest tez podane że trzeba z nich wyselekcjonować gotowe gamety do zapłodnienia, a przy brau prawidłowej budiwy nie wiem czy nie było by wskazanie pobrania nasienia z jąder, to już jest w regulaminie MZ. Malwisia zrób sobie liste pytań żebyś nic nie zapomniała się zapytać i wałkuj tę swoją klinikę a jak będą strzelach fory to rozmowa z dyr i pokaż im co o tym myślisz:dry:

Ja na pierwszą wizytę do gyn wzięłam listę chyba z 15 punktami, pewnie bym połowy z nich zapomniała a tak uzyskałam odpowiedzi na każde, bo już wtedy wiedziałam że mój dr jest małomówny ale jak się go pyta o konkrety to odpowiada:tak: nie przeraziła go moja lista:-)
Lawendowy jak się czujesz? Nasze maleństwa mają dzis 9 dobę, chyba juz się wgryzły:sorry2:jak myślisz? Robiłaś dziś progesteron?
Blue widziałam Twoje zapytania na Novum. Też tak myslę i myślę i wydaję mi się że coś jest u Ciebie pominiętę, pewnie jest to drobna rzecz a jak widac skutecznie uniemożliwiająca zajście w ciąże. Ale Ty już byłaś w ciąży więc nie masz aż tak złych komórek, coś je musi osłabiać:zawstydzona/y:może jakaś bakteria czy sama nie wiem co:zawstydzona/y:Jak się czujesz? Minęly złe objway stymulacji? Masz jakąś kontrolę jajników?
Genna pięknie reagujsz na leki:-)niezła z Ciebie kurka nioska:-)
Kasik udanego weekendu, nabierz sił na jesień:-)

Do góry