reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

KWIATUSZEK-tak mój emek ma ponad 9mln/ml a leczymy się W PROVICIE ponad dwa lata bo zaczęliśmy leczenie w maju 2011r a wcześniej w 2009r byliśmy jeszcze gdzie indziej,także mamy już dość długi staż :-(A ogólnie staramy się od 6lat:-(

reklama
Krew oddana, na wynik minimum tydzień a max dwa oczekiwania:baffled: chyba jajo zniosę:zawstydzona/y: nie łudzę się że będzie po mojej myśli ale iskierka nadziei się tli:sorry2: Dziś pierwszy dzień antyków, z za niecałe 3 tygodnie wizyta kontrolna czy torbieli już nie ma i może wizyta kwalifikacyjna:sorry2:

to dobrze ze macie udokumentowane 2 lata bo tyle potrzeba przy nasieniu powyzej 3mln na ml
my mamy teraz tyle wizyt badan ze normalnie musialam kalendarz powiesic na lodówce bo bym sie pogubila, tak sie boje zeby te kariotypy wyszły dobrze

O co chodzi z tymi mln/ml, to jest liczba plemników w 1 ml? Kurcze bo mój ma 20,50 :confused: Chyba wystarczy jeden czynnik - damski lub męski? Skoro ja mam 37 lat i 6 udokumentowanych stymulowanych cykli lub niepłodność idiopatyczną to chyba czynnik męski już nie jest ważny? Wystarczy mi 12 miesięcy udokumentowanego leczenia? Gubię się w tym wszystkim :-( Każdy mówi coś innego. Jutro jak będę w Invikcie to chyba umówię się na wizytę kwalifikującą. Ciekawe czy można się już umówić na październik bo dopiero wtedy minie mi 12 miesięcy :-( Jeżeli oczywiście pierwszą wizytę uznają mi już za początek leczenia.

Kasik nie pomoge bo nie jestem pewna w 100%, ale chyba mus to 12 miesięcy starań udokumentowanych.

A ja jestem przeszczęśliwa :-) Moje FSH to 7,32 mIU/ml:-) Zrobione w 2 dc, estradiol 30. Nie wiem jak to możliwe ale ostatnio jak badałam FSH (ale chyba 4-5 dc ) to wyszło mi 12,42. Boże żeby tylko AMH wyszło mi więcej niż 0,51 to będę przeszczęśliwa, będę miec trzy szanse na ciążę:-)

Odebrałam dziś wynik AMH a więc wynosi 6,01ng/ml wyższy od tego z przed dwóch lat :-) Przedział referencyjny mam 1,4-7,6 czyli mam nawet dosyć sporą rezerwę jajnikową a tak się martwiłam :-)

reklama
kasik mysle ze mozesz sie na pazdziernik umowic bo np w mojej klinice jest napisane ze zapisy sa robione do konca 2016
a mysle ze u ciebie bedzie brany twojj czynnik wieco nasienie sie nie martw
Agusiapela dziwne ze ci uroslo moze faktycznie masz pco

Do góry