reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dzięki za pamięć.
Na drugim echo serduszko ładnie zbudowane, przepływy super, ale tętno nadal powyżej normy - zostajemy pod opieką kardiologa prenatalnego na pewno przez ciążę i zobaczymy ile po porodzie u dziecięcego.
Miałam połówkowe w czwartek, poza tętnem wszystko ok. Mała nadal malutka (20-30 centyl), ale rośnie sobie swoim rytmem, przepływy ok, łożysko ładne, więc taka jej uroda (to tętno pewnie też z urody, ale kontrolować trzeba).
A mnie ciąża dalej dziarsko czołga (kończę 21 tydzień, nadal mdłości, nie mogę jeść nie mam energii itp) i znowu jestem mega chora, tym razem mam przefatalne zapalenie zatok.
Przykro mi z powodu samopoczucia... strasznie długo Cię męczy...😢 mnie też nudzi po posiłkach, że ochota do jedzenia słaba, ale to dopiero ułamek czasowy.
Trzymam kciuki za prawidłowy przebieg ciąży, żeby wszystko się unormowało i za Ciebie!🙏

reklama
Byłam dzisiaj na pierwszym USG(6+2) zarodek ma 2.8 mm I serduszko bije 154 bpm i wg lekarki wszystko wygląda prawidłowo jak na ten czas🥹
Teraz dotarło do mnie tak na prawdę..
Trzymam kciuki za Was dziewczyny z całych sił✊✊️ sporo transferów w styczniu, oby to był szczęśliwy miesiąc i każdej z Was się udało🙂
Jeju, jak pięknie! 💚 Gratulacje! 🥹

@anyżowa super gratuluję, oby każda wizyta była bez stresu i mogłaś się za niecałe 8 miesięcy cieszyć dzidziusiem ;) miałaś już myśli jaka płeć? Czy narazie nie dowierzasz do końca? Ja np od początku zwracałam się jak do dziewczynki bo byłam przekonana że to będzie dziewczynka, tak od początku:)

@Lea2022 ładnie Cię czołga że mdłości w 21tc, moja znajoma tak miała, dwie ciąże I w obu do ok 31tc miała mdłości, raz otworzyłam przy niej lodówkę a ona do toalety uciekła... Super ze Ci gwarantują taka opiekę:)

Naturalny :) transfer mam w czwartek, 9 stycznia. Mam nadzieję że w końcu do 3ech razy sztuka 🥹🙏
No ja nie biorę pod uwagę innej opcji niż powodzenie! Musi być do 3 . Szybka implantacja i piękny rozwój Okruszka🍀 tego Ci życzę z całego serca.
No i jeszcze żebyś tym razem wyhaczyła arbuza nie za miliony monet😅😂

@anyżowa super gratuluję, oby każda wizyta była bez stresu i mogłaś się za niecałe 8 miesięcy cieszyć dzidziusiem ;) miałaś już myśli jaka płeć? Czy narazie nie dowierzasz do końca? Ja np od początku zwracałam się jak do dziewczynki bo byłam przekonana że to będzie dziewczynka, tak od początku:)

@Lea2022 ładnie Cię czołga że mdłości w 21tc, moja znajoma tak miała, dwie ciąże I w obu do ok 31tc miała mdłości, raz otworzyłam przy niej lodówkę a ona do toalety uciekła... Super ze Ci gwarantują taka opiekę:)
Nie mam rządnych odczuć, intuicja zupełnie nic mi nie podpowiada, razem z moim mówimy o "niej" oboje marzyliśmy od początku starań o córce , wiadomo chcemy żeby nasze dziecko było zdrowe i to jest najważniejsze a później żeby było szczęśliwe.

Kurde czy ja dzisiaj zasnę🙈 nie mam pojęcia 😅 już ta godzina, pójdę do pracy z zapałkami w oczach😄

Dzięki za pamięć.
Na drugim echo serduszko ładnie zbudowane, przepływy super, ale tętno nadal powyżej normy - zostajemy pod opieką kardiologa prenatalnego na pewno przez ciążę i zobaczymy ile po porodzie u dziecięcego.
Miałam połówkowe w czwartek, poza tętnem wszystko ok. Mała nadal malutka (20-30 centyl), ale rośnie sobie swoim rytmem, przepływy ok, łożysko ładne, więc taka jej uroda (to tętno pewnie też z urody, ale kontrolować trzeba).
A mnie ciąża dalej dziarsko czołga (kończę 21 tydzień, nadal mdłości, nie mogę jeść nie mam energii itp) i znowu jestem mega chora, tym razem mam przefatalne zapalenie zatok.
Mam nadzieję, że wszystko okaże się dobrze. Co do nudności to bardzo mi przykro, nie wiem dlaczego dla niektórych ciąża jest łaskawa, a dla nas nie 😂

Nie mam rządnych odczuć, intuicja zupełnie nic mi nie podpowiada, razem z moim mówimy o "niej" oboje marzyliśmy od początku starań o córce , wiadomo chcemy żeby nasze dziecko było zdrowe i to jest najważniejsze a później żeby było szczęśliwe.

Kurde czy ja dzisiaj zasnę🙈 nie mam pojęcia 😅 już ta godzina, pójdę do pracy z zapałkami w oczach😄
Do spania! Ha mogę już Cię zdenerwować, ulubiona rada: Wyśpij się na zapas 🤣

Byłam dzisiaj na pierwszym USG(6+2) zarodek ma 2.8 mm I serduszko bije 154 bpm i wg lekarki wszystko wygląda prawidłowo jak na ten czas🥹
Trzymam kciuki za Was dziewczyny z całych sił✊✊️ sporo transferów w styczniu, oby to był szczęśliwy miesiąc i każdej z Was się udało🙂
Skaczę z radości!!!! 🥳🥹😁😁😁🥰

reklama
Rośnijcie zdrowo 💚

Do góry