reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

KWIATUSZEK-nie mam PCO miałam badania robione,a jeżeli chodzi o wynik to tak jak któraś z dziewczyn pisała jest to badanie bardzo czułe i zawsze inaczej wychodzi.Ja mieszczę się w tym przedziale referencyjnym który mam na wyniku czyli od 1,4ng/ml do 7,6ng/ml.
KASIK-kochana nic się nie martw gdyż tak jest jak piszesz że wystarczy jeden czynnik damski lub męski lub rok udokumentowanej niepłodności idiopatycznej.U nas jest czynnik męski udokumentowany ponad dwu letnim stażem :-)
GIZAS-jak FSH wyszło ci takie niskie to na pewno AMH będzie wyższe ja trzymam kciukasy a do rządówki wystarczy ci samo FSH bez AMH.:tak:
Dziewczyny czekam teraz na wynik z cytologi i idę do lekarza 28 mam planowaną @ i myślę że do tego czasu otrzymam wynik.Acha zapomniałam wam napisać,że jak byliśmy u lekarza to lekarz nam powiedział od razu że u nas tylko ICS czyli plemniczkowi będą musieli pomóc dostać się do jajeczka:-)

reklama
Agusia nie wystarczy samo FSH bo pytałam większość klinik, musi być jedno i drugie:zawstydzona/y:
Stosunek LH do FSH jest wiarygodny w 11 dc. Tak to jest zakłamany.

Gizas a widzisz to się czegoś od Ciebie nauczyłam. Pamiętam, że dziewczyny pisały, że czasami się ten stosunek nie zgadza z AMH a teraz już wiem dlaczego. Człowiek się uczy całe życie :-D

Agusiapela to masz super rezerwę kochana, zazdroszczę ale tak pozytywnie:-) Mam ksero dokumentacji z 2 miejsc i pierwszy wpis jest z 8 października. Wcześniej staraliśmy się już 2 lata ale bez konsultacji medycznych:-(

Coraz więcej przypadków podwyższenia AMH, czy to nie dziwne? Akurat teraz jak ruszyło dofinansowanie? Mam wrażenie, że chcą ściągnąć jak najwięcej ludzi. No ale zależy im też na pewno na skuteczności a przy niższym AMH niż 0,5 szanse maleją więc już sama nie wiem. Może to po prostu zbieg okoliczności. Moim zdaniem widełki powinny być niższe. Osoby poniżej 0,5 powinny podchodzić do IVF natychmiast, bez dokumentowania leczenia. Przecież to ich ostatni gwizdek i chyba tym powinni pomagać jak najszybciej. No ale to tylko moje zdanie. Dla jasności ja mam AMH 0,96 przynajmniej takie miałam w lutym 2013 :confused:

Heja
Kasik wystarczy jeden czynnik, u Ciebie damski. Faktycznie umów się na wizytę kwalifikacyjną, bo przecież leczysz się w invicta, nawet jeśli musisz czekać na październik to październik już niedługo, może wtedy jakoś przetrzymają dla Ciebie miejsce. Chyba że invicta zwróci uwagę tylko na 6 mies stymulacji i nie będziesz musiała czekać. Mi lekarz powiedział, że w przyszłym cyklu robimy iui, a jeśli nie wyjdzie to ivf bo rządówka wystarczy u nich tylko na ok 2 mies bo takie mają zainteresowanie. Przejrzał moją historę w kompie, polecił wykonać świeże AMH i stwierdził że się łapię tylko musimy działać bo kasa wyjdzie

Gizas, jak widzisz drugie badanie AMH zawsze jest inne, póki co każdej wychodziło wyższe (mi, Agusi i Blue), więc ściskam kciuki aby i Tobie wyszło wyższe :tak:

Agusia idziesz jak burza. Jeszcze troszkę i każda z nas będzie zaciążona... aż się łezka kręci ;-)

kasik ja wierze ze tobie sie uda w pazdzierniku zakwalifikowac od razu amh ci sie nie zmniejszy nie wiadomo ile

i z tego co ja tez sie orientowalam Agusiapela to potrzeba oba wyniki amh i fsh
przez to ze nie mialam tego jednego wszystko sie nam przesunelo

To teraz się załamałam z tym FSH bo żaden lekarz mi nie mówił o tym badaniu tylko cały czas o AMH :-(
Pytałam dwóch lekarzy i każdy z nich mówił,że czekamy na cytologię oraz AMH i wszystko.Poczekam na wynik z tej cytologii i umówię się do lekarza jeżeli mi powie o tym FSH no to będę musiała je zrobić i znów czekać:-(

Agusia a masz jakieś stare badanie FSH? Bo AMH jest najważniejsze, ale wymagają dwóch, a FSH robi się 2-5 dc.
Ja przewertowałam net i róznie bywa, można mieć FSH w porządku jak ja teraz a AMH będzie np skrajne, więc nie wiem jak to możliwe:zawstydzona/y:przecież obydwa pokazuję rezerwę komórek jajowych. Ja powinnam mieć też wysokie FSH:baffled:
Ale cieszę się że jest jakie jest. Dostałam od M amulet z czarnego onyksu i może działa dlatego lepiej się wiedzie;-)

reklama
Do góry