reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Wyczytałam, że "do 5 tygodnia ciąży przyrost hormonu nie powinien być niższy niż 66% w ciągu 48 godzin. Później przyrost stężenia beta HCG ulega zwolnieniu" - kurczę a mi się wydawało, że Wy liczycie 66% w ciągu 24h - to jak to w końcu jest?? :confused:

reklama
Chloe my liczymy co 48h :), u ciebie jest super :-)

Dziewczyny jakiś czas temu obiło mi się o uszy że piszecie o oleju lnianym, możecie mi napisać coś więcej, ile go brać i czy cały cykl? Za bardzo nie mam czasu żeby się cofac i szukać po postach, dzięki !!!

Ostatnia edycja:
Kasik, beta jest super, ja dzis miałam 11 tysi Ty masz 26 tysi a miałas transfer dzien po mnie !!! Zresztą ja dalej się trzymam teorii że masz bliźniaki. Ta Twoja jedyneczka mogła się przecież podzielić. A bete masz taką, że kto to wiem...
.Zwolnij troche a wszystko bedzie ok.

Chloe, beta super !! Rośnie bardzo dobrze. Możesz być spokojna, mówie Ci to ja maniaczka powtarzania bety !

Ostatnia edycja:
Ojeju!! NAPRAWDĘ jest OK?? To super! Dzięki Dziewczyny! Kotuska no Tobie się nie da nie wierzyć - wiesz więcej o becie niż pewna pani doktor :-D
A ja sobie wrzucałam moje wartości w jakiś taki angielski przelicznik i tam mi wychodziło że za niski przyrost. Może się nie znają ;-)

Pelna olej lniany jest bardzo zdrowy wiec mozna go pic caly czas. Ja pilam od stymulacji bo dopiero sie dowiedzialam. 2 lyzki dziennie wystarcza, ja mam oleofarmu, podobno to ten "smaczniejszy" ;)

Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia i za "opr" tez ;) bo sie nalezy. Sezon slubow juz sie konczy, za tydzien duze wesele z duza i bogata dekoracja ale sprobuje wszystko porzadnie rozpisac juz w tygodniu, zeby sie nie spinac w weekend. Za 2 tygodnie juz malutkie wesele i dopiero w sylwestra kolejne. Z reszta obowiazkow moi pracownicy sobie poradza. Bede tylko nadzorowac z fotela ;) Wiem, ze musze zwolnic, rozumiem, ze sa rzeczy wazne i wazniejsze.

Kasik beta mega :), ale co do przyrostów to ja sie nie znam za bardzo. Oby te plamienia sie nie powtarzały, bo tylko bidulko sie stresujesz. A nie chcieli cie na pogotowiu przebadać? Jakaś przyczyna musi być tych plamien.

Chloe my liczymy przyrost albo co 48h i wtedy min 66%, albo co 72h i wtedy min przyrost 114%. Ale ja jak juz pisalam za bardzo to ja sie nie znam na obliczaniu ;), ale sądząc po wielkości Twojej bety, jest wszystko dobrze.

pełna_nadziei83
dokładnie jak pisze Kasik olej ma bardzo cenne właściwości, przede wszystkim cenne kwasy omega 3, ma dzialanie przeciwgrzybiczne, bakteriobójcze i pozytywnie wpływa na rozwój zarodka. Ja piłam od pierwszych dni stymulacji bo dosyc późno sie o nim dowiedzialm ale mozesz pić go cały czas. Ja piłam 2x dziennie po 1 dużej łyżce. Pamiętaj by kupić ten tłoczony na zimno i po otwarciu trzymaj w lodówce, swojemu męzowi również możesz go podawać, na nasienie tez korzystnie wpływa, chociażby te dzialanie bakteriobójcze. Niestety nie jest smaczny,ale jak go szybko popijesz sokiem to nie jest źle, z resztą czego sie nie zrobi, by spełnić te najwieksze marzenie :tak:

Kasik beta piękna. Tydzień temu miałam ok 22 tyś a Ty chyba masz 1 tc po mnie :-) będzie dobrze, zobaczysz, a Ty masz niczym ojciec chrzestny pracować palcem i polegiwać gdzie się da ;-)

Pełna kupuj olej i do dzieła. Póki co życzę smacznego i powodzenia ;-)

reklama
Do góry