reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kotuska , ja akurat nie chce wiedzieć co tam siedzi , ale jak to faceci , moj M chce wiedzieć i doktor z z nim trzyma i ze powie mu po cichu co to bedzie , teraz jeszcze za wcześnie ale na następnej wizycie juz na pewno bedzie wiadomo, zapewne ma prenatalnych juz tez , narazie ostre dyskusje miedzy nami , ja chciałabym dziewczynkę, ale po tym palcu czuje ze to chłopak , wiec wole poczekać do porodu :p mini imię dla chłopca mojemu M sie niepodoba bo podobno duzo ich jest , czego oczywiście nie zauważyłam, tym bardIej nie ulegne na poznanie płci :)

reklama
Genna Obcy uparty ale co się dziwić, ma to po mamusi :-) fotka super! Normalnie zdjęcie tygodnia! :-D trzymam kciuki by mdłości ustały.

Madziulka też Ciebie kojarzę z wątku o iui :-) co do leku o który pytasz to też nie brałam ale kojarzę że czytałam że daje się taki na wyciszenie, że nie wolno go podawać często i chyba przede wszystkim daje się go przy endometriozie. Ale nie wiem czy nie mylę nazwy. Czytałam o nim na stronie novum, w sekcji pytań. Jakby co zadaj tam pytanie. Po ok 4 dniach zamieszczają Twoje pytanie na stronie wraz z ich odpowiedzią

Infinity pięknych widoków na badaniach :-)

Kasik nieustająco trzymam kciuki :-)

Zdjęcie może później zamieszcze gdy przeniosę się na kompa. Miłego dnia :-)

Madziulka Rz - witaj wśród nas - tu czas leci szybciej i w kupie raźniej ;) z lekiem nie pomogę bo nie brałam.

Kasik - dołączam się do całego grona forumowego zaciskającego kciuki za Ciebie - coś z tego musi się wykluć :tak:

Montana ,Ewelina, genna - super rosną Wasze maluszki, aż miło popatrzeć:-)

Infinity - powodzenia na połówkowym ;)

Basidrak - gratuluję naturalsa - cuda jednak się zdarzają i patrząc na posty wstecz - chodzą parami ;)

Dziewczyny kupcie sobie korzeń świeżego imbiru i dodawajcie do herbaty i do wody. Działa przeciw wymiotnie i naprawdę pomaga. Ja dochodzę do siebie po info o braku zarodków. Byliśmy u lekarza okazało się że jednak było 6 kumulusow i ze względu na nasz młody wiek, dobre wyniki badań i dobra reakcję na stymulacje zaplodnili naturalnie. Komórki wogole się nie zaplodnily. Lekarz powiedział że możliwe że przy następnym podejściu ICSI rozwiąże problem ale jest ryzyko że jest jakiś problem na styku gamet a to już jest wręcz nie do przeskoczenia - dotyka to 2% nieplodnych par.

Mycha - będzie dobrze! komórki mogły się nie zapłodnić bo Twoje komóreczki mają za twarde otoczki albo z drugiej strony - plemniki mają za słabe główki. W każdym razie ICSI rozwiąże problem i przy drugim podejściu na pewno się zapłodnią - tej wersji się trzymamy :tak:

Ja pójdę chyba jutro do ginekologa który jest ordynatorem u nas w szpitalu i przedstawie mu swoją sytuację, bo męczy mnie już to czekanie. Zaczał się u mnie 8tydz ciazy wizytę w Gamecie mam dopiero 18sierpnia, a nawet nie mam założonej karty ciazy, bo jak to lekarze stwierdzili, że nie ma sensu bo bedzie poronienie...
Pobolewa mnie czasami dol brzucha jak przed okresem i piersi predzej miałam nabrzmiale z zyłkami na wierzchu, ale teraz juz są normalne. Czasami jak cos zjem to łapię zgagę a tego przed ciążą nie miałam.
Takie czekanie i nic nie robienie mnie juz meczy. Miałam podany zarodek 4AA wiec tez dziwnie, że słabo rośnie...
Zadzwonie zaraz do ginekologa i się dowiem czy nie jest na urlopie i pójdę jutro na wizytę, zastanawiam się tylko czy jeszcze rano robić betę...

Syllka, nie dziwię sie, że jest Ci ciężko. A powiedz, lekarz kazał Ci odstawić leki, czy nadal wszystko przyjmujesz? A może maleństwo jednak będzie na tyle silne, że znajdzie się w tych 10%, trzeba wierzyć i życzę Ci tego z całego serca.

Syllkaa co do karty ciąży to ja miałam założoną w Gamecie dopiero w 11tc, pomimo że wcześniej miałam dwie wizyty w Klinice. Mój obecny lekarz też zakłada dopiero ok. 10tc - zazwyczaj na drugiej wizycie ciążowej i z tego co wiem jest to dość częsta praktyka, niezależnie od przebiegu ciąży.
Jeżeli chodzi o klasę zarodka to jest to wyłącznie ocena wizualna embriologa i nie ma wiele wspólnego z tym czy jest on prawidłowy genetycznie czy nie a od tego w dużej mierze zależy rozwój ciąży ...
Trzymam kciuki za wcześniejszą wizytę - myślę że to dobry pomysł :tak:

Genna Ty naprawdę nie chcesz wiedzieć? :szok: Dla mnie zaraz po tym czy maluch jest zdrowy to był najważniejszy news bo też zawsze marzyłam o dziewczynce :sorry::-D No i jak tu kupować ciuszki? Same unisexy? ;-)

reklama
SYLKA ja tez kartę ciąży dopiero wczoraj dostałam , wie pewnie wiecejnlekarzy tak praktykuje jak pisze infinity :) idź do drugiego lekarza zawsze to większa pewność !!!! Mam nadzieje ze jeszcze maluch walczy !!!

Do góry