reklama
Moje tak mniej więcej wszystkie 16mm i tak myślałam czy nie za małe.i jak i jak?
moje mają 16-19mm, Pani doktor mówiła, że idealne na piątek.
Na jednym jajniku 5 sztuk a na drugim 4 sztuki.
Dzisiaj o 20:30 ovitrelle
Od jutra antybiotyk
A od soboty estrogen, progesteron besins i cyclogest
LadyCaro
Fanka BB :)
to ja mam gonapeptyl dziś 21:45, też od jutra Unidox, a od soboty duphaston. Miałam mieć jeszcze utrogestan, ale jak transferu i tak nie ma to nie potrzebujęMoje tak mniej więcej wszystkie 16mm i tak myślałam czy nie za małe.
Na jednym jajniku 5 sztuk a na drugim 4 sztuki.
Dzisiaj o 20:30 ovitrelle
Od jutra antybiotyk
A od soboty estrogen, progesteron besins i cyclogest
u mnie chyba jest w końcu albo 7 na jednym 7 na drugim, albo 8 na jednym 6 na drugim.
Ja miałam poronienie zatrzymane (i łyżeczkowanie) pod koniec kwietnia (8tc) a okres dostałam dopiero pod koniec czerwca. Bardzo długo trwało zanim organizm się ogarnął że ciąży nie ma.Hej, czy któraś z Was ma wiedzę w jakim czasie beta spada do 0 po poronieniu w około 5 tc?
Leanne
1 procedura Inv.ime.d Waw, na chybcika zero diagnostyki, obniżone parametry nasienia ale pani dr mówi od.tego jest ivf.Bardzo mi przykro i dziękuję za twoją wiadomość. A mogłabyś opisać jak to wyglądało u Ciebie w każdej procedurze, ile pęcherzyków, komórek, ile zapłodnili. Jaki jest u was problem i jak oceniasz klinki, czy możesz kogoś polecić?
Czy lekarze wskazywali co może być przyczyną?
P.s. jak partner nie ma ubezpieczenia to można się ubezpieczyć samemu w Zus.
Pobrała 8 komórek, 5 nadawało się do dalszego procesu. Po 3 dobie zaczęły degenerowac nr 345..bo 1 i 2 w pierwszej i drugiej dobie.
Finalnie 0.
2 procedura Ovi Waw. Lepsze parametry nasienia. Pobrali 5 kom. 3 zaplodnili 2 niedojrzałe.. no i te 3 też padły w 5 czy 6 dobie...w sensie nie nadawały się do zamrozenia.
Lekarz po punkcji nie wiedział ile dokładnie pobrał, miałam wrażenie że zrobił na odwal, bo na obrazie usg było 11, dosłownie minute byłam w gabinecie po punkcji żeby pogadać. Miałam wrażenie że on nie chciał żebym tam była. Straciłam do niego zaufanie i wkurzyłam się, że tak mnie olał.
I tak to trafiłam do 3 kliniki, tym razem Bocian.
W sumie nie mam jakoś stwierdzonej jednoznacznie przyczyny, na pewno wiek.
Trochę immunologia. Trochę prolaktyna pod kontrolą.
Po drodze mielismy leukocyty w nasieniu czyli jakas bakteria na ktora nikt nie zwrocil uwagi, poza immunologiem.
byla lub jest ureo.. to juz nie wiem kogo sluchac.
teraz znowu sie koksuje, ale jakos slabo to widze, bo jakos mnie nic nie boli jakby nic nie roslo, nie wiem.
Zobaczymy jutro na wizycie, bo dziś 7d.
Co do ubezpieczenia tak wiem, i na wstępie musielibyśmy zapłacić do NFZ jakieś 5 tys za przerwe w ubezpieczeniu , a potem skladki ok 800..no i myślimy co tu zrobić. Moj nie-mąż nie jest zatrudniony w PL.
LadyCaro
Ale ja też nie czułam, że coś rośnie! tak naprawdę może od 2 dni czuję brzuch, a tak to jakbym w ogóle nie była na stymulacji. Także głowa do góry. Czym się kłujesz?1 procedura Inv.ime.d Waw, na chybcika zero diagnostyki, obniżone parametry nasienia ale pani dr mówi od.tego jest ivf.
Pobrała 8 komórek, 5 nadawało się do dalszego procesu. Po 3 dobie zaczęły degenerowac nr 345..bo 1 i 2 w pierwszej i drugiej dobie.
Finalnie 0.
2 procedura Ovi Waw. Lepsze parametry nasienia. Pobrali 5 kom. 3 zaplodnili 2 niedojrzałe.. no i te 3 też padły w 5 czy 6 dobie...w sensie nie nadawały się do zamrozenia.
Lekarz po punkcji nie wiedział ile dokładnie pobrał, miałam wrażenie że zrobił na odwal, bo na obrazie usg było 11, dosłownie minute byłam w gabinecie po punkcji żeby pogadać. Miałam wrażenie że on nie chciał żebym tam była. Straciłam do niego zaufanie i wkurzyłam się, że tak mnie olał.
I tak to trafiłam do 3 kliniki, tym razem Bocian.
W sumie nie mam jakoś stwierdzonej jednoznacznie przyczyny, na pewno wiek.
Trochę immunologia. Trochę prolaktyna pod kontrolą.
Po drodze mielismy leukocyty w nasieniu czyli jakas bakteria na ktora nikt nie zwrocil uwagi, poza immunologiem.
byla lub jest ureo.. to juz nie wiem kogo sluchac.
teraz znowu sie koksuje, ale jakos slabo to widze, bo jakos mnie nic nie boli jakby nic nie roslo, nie wiem.
Zobaczymy jutro na wizycie, bo dziś 7d.
Co do ubezpieczenia tak wiem, i na wstępie musielibyśmy zapłacić do NFZ jakieś 5 tys za przerwe w ubezpieczeniu , a potem skladki ok 800..no i myślimy co tu zrobić. Moj nie-mąż nie jest zatrudniony w PL.
Leanne
Na początku dał mi 300 Puregon,Ale ja też nie czułam, że coś rośnie! tak naprawdę może od 2 dni czuję brzuch, a tak to jakbym w ogóle nie była na stymulacji. Także głowa do góry. Czym się kłujesz?
Potem 300 Mensinorm, dzis 150 Mensinorm i Bemfola 75 / bo akurat mi zostalo z poprzedniej stymulacji/ i od wtorku Orgalutan.
Zobaczymy co powie mi jutro i co pokaże krew, bo pierwszy raz mam badanie.
Pocieszające, że dla nie -męża wzrósł testosteron i poprawiła się fragmentacja.
Pewnie to zasługa Clo i może kartnetu na siłkę

reklama
LadyCaro
kurde, to niezła mieszanka leków i dawekNa początku dał mi 300 Puregon,
Potem 300 Mensinorm, dzis 150 Mensinorm i Bemfola 75 / bo akurat mi zostalo z poprzedniej stymulacji/ i od wtorku Orgalutan.
Zobaczymy co powie mi jutro i co pokaże krew, bo pierwszy raz mam badanie.
Pocieszające, że dla nie -męża wzrósł testosteron i poprawiła się fragmentacja.
Pewnie to zasługa Clo i może kartnetu na siłkężeby nie było za dobrze to spadla morfo
![]()
Z tym nasieniem to wiesz jak jest - zbadasz jutro to wszystko będzie zupełnie inaczej. My już tyle razy badaliśmy i zawsze te wyniki od sasa do lasa... Koniec końców wydaje mi się, że przy IVF najważniejsza jest ilość, żeby było w czym wybrać. Bo to, ze np morfologia jest w wyniku 0% abosultnie nie świdczy o tym, że nie ma żadnego zdrowego plemnika.