reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Na początku dał mi 300 Puregon,
Potem 300 Mensinorm, dzis 150 Mensinorm i Bemfola 75 / bo akurat mi zostalo z poprzedniej stymulacji/ i od wtorku Orgalutan.
Zobaczymy co powie mi jutro i co pokaże krew, bo pierwszy raz mam badanie.
Pocieszające, że dla nie -męża wzrósł testosteron i poprawiła się fragmentacja.
Pewnie to zasługa Clo i może kartnetu na siłkę 😀 żeby nie było za dobrze to spadla morfo 🙄
ale ten Orgalutran to sam, bez leków na stymulację już?

reklama
1 procedura Inv.ime.d Waw, na chybcika zero diagnostyki, obniżone parametry nasienia ale pani dr mówi od.tego jest ivf.
Pobrała 8 komórek, 5 nadawało się do dalszego procesu. Po 3 dobie zaczęły degenerowac nr 345..bo 1 i 2 w pierwszej i drugiej dobie.
Finalnie 0.
2 procedura Ovi Waw. Lepsze parametry nasienia. Pobrali 5 kom. 3 zaplodnili 2 niedojrzałe.. no i te 3 też padły w 5 czy 6 dobie...w sensie nie nadawały się do zamrozenia.
Lekarz po punkcji nie wiedział ile dokładnie pobrał, miałam wrażenie że zrobił na odwal, bo na obrazie usg było 11, dosłownie minute byłam w gabinecie po punkcji żeby pogadać. Miałam wrażenie że on nie chciał żebym tam była. Straciłam do niego zaufanie i wkurzyłam się, że tak mnie olał.
I tak to trafiłam do 3 kliniki, tym razem Bocian.
W sumie nie mam jakoś stwierdzonej jednoznacznie przyczyny, na pewno wiek.
Trochę immunologia. Trochę prolaktyna pod kontrolą.
Po drodze mielismy leukocyty w nasieniu czyli jakas bakteria na ktora nikt nie zwrocil uwagi, poza immunologiem.
byla lub jest ureo.. to juz nie wiem kogo sluchac.
teraz znowu sie koksuje, ale jakos slabo to widze, bo jakos mnie nic nie boli jakby nic nie roslo, nie wiem.

Zobaczymy jutro na wizycie, bo dziś 7d.

Co do ubezpieczenia tak wiem, i na wstępie musielibyśmy zapłacić do NFZ jakieś 5 tys za przerwe w ubezpieczeniu , a potem skladki ok 800..no i myślimy co tu zrobić. Moj nie-mąż nie jest zatrudniony w PL.
Mnie też na początku nie bolało, zaczęłam odczuwać około 10-11ds.
A u kogo jesteś w Bocianie? Jak wrażenia.

ale ten Orgalutran to sam, bez leków na stymulację już?
Rano Orgalutan od wtorku ..a wieczorem ten Mensirm
Mnie też na początku nie bolało, zaczęłam odczuwać około 10-11ds.
A u kogo jesteś w Bocianie? Jak wrażenia.
No to czekam.
Nic nie boli ale brzuch już czarny od zastrzyków.. dziwne to nigdy tak nie miałam... mam co najmniej 3 czarne siniory. A jak u Was ?
Poszłam do dr Niemoczynskieg.o
On jest taki spokojny i wyważony, sprawia wrażenie że wie co robi.
Chyba tak tak jak Lady Caro pisze... co organizm to inaczej..No i u mnie on chce zrobić protokol duostim, mówił że zobaczymy jak wyjdzie.

Tak Was czytam i już spanikowałam. Ja mam krótki protokół ale leków mam bardzo mało i małe dawki. Dostałam tylko Gonal-f 1 x 150 i pozniej Cetrotide. Dziś mamy 6 dzień stymulacji. Jutro wizyta, obawiam się, że jakoś za mało tych leków 🫣

No to czekam.
Nic nie boli ale brzuch już czarny od zastrzyków.. dziwne to nigdy tak nie miałam... mam co najmniej 3 czarne siniory. A jak u Was ?
Chyba tak tak jak Lady Caro pisze... co organizm to inaczej..No i u mnie on chce zrobić protokol duostim, mówił że zobaczymy jak wyjdzie.
Ja mam jeden. Byli znajomi i poszłam zrobić na szybciocha zastrzyk ale zawsze mam siniaka jeśli wyjmę strzykawkę na zaciśniętej faudce. Muszę najpierw puścić a dopiero wyjąć strzykawkę i jest git :)

Dziewczynyy może któraś z Was da złotą radę bo jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia...
Kiedy ostatnie sexy przed punkcją żeby nasienie było prima sort? 😂

No to czekam.
Mi się nie robiły siniaki, ale też inne środki brałam, powolutku wpuszczam i fałdkę odpuszczam zanim wyciągnę igłę.
Właśnie się zastanawiałam nad tym lekarzem 🙂 To czekamy jak tam u Ciebie będą efekty. Trzymam kciuki !

No to czekam.
Ja miałam kilka małych siniaków, mimo, że na poprzedniej stymulacji nie miałam żadnego.

reklama
Dziewczynyy może któraś z Was da złotą radę bo jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia...
Kiedy ostatnie sexy przed punkcją żeby nasienie było prima sort? 😂
U nas na stymulacji jak pecherzyki były duże to już zabronili seksu. A jeśli chodzi o upust 🤣 to różnie mówią - ale myślę, że te 2-3 dni jak do badania nasienia jest optymalne.

Do góry