reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witajcie! Od kilku dni Was "podglądIam", dziś postanowiłam się zalogować :-)
Jestem świeżynką w temacie IVF (I podejście) i czytam z otwartą buzią to co piszecie, jestem pod wrażeniem wszej wiedzy i przerażona tym że jestem taka zielona! Jestem w protokole długim i po ant biorę od 17 dc gonapeptyl (dziś 6 zastrzyk), 07.08 wizyta i decyzja od kiedy menopur - będę do brała w dawce 225 i to wszystko co na dzień dzisiejszy wiem.... Czy któraś miała te same leki i szła podobnym protokołem? A i wczoraj dostałam @, ale to chyba normalne?
Pozdrawiam Was wszystkie! :-)

reklama
Smerfetko pozdrawiam , jak miło widzieć u Ciebie suwaczek , pamiętam Cię z forum o IUI
trzymam kciuki , by wszystko u Ciebie było dobrze.

Powtórzę swoje pytanie , może ktoś znajdzie się kto zażywał lek Decapeptyl depot, mam go brać z tabletkami anty , chyba jest na wyciszenie , ale bardzo długo później nie przychodzi @.
Pozdrawiam

A co to? Dzisiaj nic się nie dzieje?
Proszę o informację jeśli kogoś pominęłam...

LIPIEC :

SIERPIEŃ:

01.08.2014 Kotuska wysoka beta
01.08.2014 KasiaMakaronik wysoka beta
01.08.2014 Kasik wysoka beta
02.08.2014 Marikka wizyta
02.08.2014 Chloe transfer
04.08.2014 Magda wizyta
06.08.2014 Medalikara badania prenatalne
08.08.2014 Wanesska wizyta
08.08.2014 Agulla wysoka beta
11.08.2014 Kasik81 wizyta
18.08.2014 Milena wizyta serduszkowa

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Magda, coś Kasik pisała, że może dziś śmignie na bete jak da radę. Wiec jak by co to dziś za Naszą Kasik z bliźniakami trzymamy kciuki :tak:

Smerfeta pięknie :tak: czekamy na fotkę kropeczki :-) Co do zwolnienia to mój pracodawca pomimo kodu B chciał zaświadczenie potwierdzające ciążę.
Kasik jeżeli robisz betę dzisiaj to zaciskam już kciuki &&&
Basidrak super niespodzianka, gratuluję! :-)
Genna wagę jeszcze nadrobisz ;-), ważne że cokolwiek udaje się zatrzymać w brzuszku. A maluch podobno tak czy siak sobie poradzi i wyciągnie z mamusi to co potrzebuje :-) Mam nadzieję że niedługo wszytko minie :tak:
Magda ja mam dzisiaj wieczorem połówkowe w Klinice :-)
Madziulka Rz witaj :-) z lekiem o który pytasz nie pomogę, również go nie brałam.

Ostatnia edycja:
Forumowe ciocie przedstawiam najnowsze zdjęcie naszego obcego , juz bardziej wyglada jak człowiek ale podczas USG jeszcze troszke kosmita :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1406788564.019326.jpg
Jak dobrze się przyjrzyjcie to zobaczycie co za mała świnka pokazuje nam !!! Niestety środkowy palec :) całe USG mamy nagrane na płytkę wiec jest co oglądać , machal raczkami, drapal sie po głowie a na samym początku przedstawił sie środkowym palcem :D obcy mierzy juz 4,27 cm :)
Stopniowo odstawiam Luteine i duphaston, prawdopodobnie duża ilości progesteronu jaką biorę powoduje moje "kłaczki"
Wizyte miałam późnym wieczorem a jak wiadomo
Tzw poranne mdłości o ja mam wieczorem, wec musieli na mnie poczeka w gabinecie aż porozmawiam z wielkim uchem :) jak dr mnie zobaczył to odrazu przepisał Torecan, niestety czopki wiec wszystkie otwory mojego ciała juz są zapchane hahahaha, od wczoraj juz ni biorę estrofemu jupiiiii, kwas foliowy 5 zamienił juz na zestaw witamin Omega Med Optima forte, zatem został mi clexane i acard :)
Sprawdzał przeciętność karkową obcego, wyszła jak na ten moment 2,0 , niestety musiał nim wstrząsnąć bo nie chciał współpracować , uparte to nasze dziecko :)
W gabinecie siedzieliśmy 40 min, ale wszystko sprawdzone :) najbardziej sie ciesze ze leków juz mniej , bo nic tylko pamietać co, kiedy wziąć :/ kolejna wizyta 27 sierpnia, a w miedzy czasie jeszcze badania prenatalne :)
Idę zapodac sobie magiczne lekarstwo na kłaczki , niestety po nim moze kręcić mi sie w głowie, wiec cudownie , nie ruszę sie dzisiaj z domq:/
Miłego dnia dziewuszki :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1406788564.019326.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406788564.019326.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 150
Ostatnia edycja:
reklama
Genna, ale sie usmiałam z tego zdjecia. Faktycznie pokazuje srodkowy palec ! Taki mały a już takie poczucie humoru !!! Przepiękne zdjęcie a jak jeszcze masz film to już normalnie zazdroszczę !!! A wiadomo czy obcy to obcy czy może obca ?? Coś lekarz mówił?

Do góry