reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Natanka w naszym furtlu hmmm ja jechałam do Łodzi bo tam tylko tydzień sie czekało na wizyte a w Bydgoszczy w juraszu musiałam czekać 1,5 miesiąca na zapisy na za 3 miesiące, wiec sprawdź gdzie w Toruniu jest genetyk i robią kariotypy na NFZ i moze juz sie zapisz :)
Ja myśle ze lekarz nie bedzie pamiętał kiedy kazał ci przyjść :) za duże tez nie dobrze do 13-14 takie optymalne, chociaż wiem ze były i większe ale chyba z tego ciąży nie buli , chyba anulla ma skłonności do dużego endo .
Jedz 12dc na wizyte bić ci lekarz niezrobi, a
Jak bedzie marudził to powiesz ze nie mogłam kiedy indziej , praca:) zreszta zobaczysz
Kiedy @ przyjdzie i wtedy juz zapisz sie na wizyte :)

reklama
natanka, w Łodzi teraz mają długie terminy z genetykiem :( Dzwoniłam na początku lipca i dostałam termin na 13 X. Dzwoniłam na Sterlinga. Spróbuj ewentualnie zadzwonić do Genosa do Strońska - może tam coś szybciej będzie?

Dziewczyny macie gdzieś normy progesteronu po implantacji zarodka?

Natanka ja też mam długie cykle i do crio byłam stymulowana. Brałam clo 2xdziennie i chyba z 2 zastrzyki gonalu później ovitrelle a owulacje miałam dopiero 25dc :szok: jakaś masakra, czyli transfer miałam w 30dc.

Powiem Wam dziewczyny że zawsze miałam @ co 31 dni, przez parę lat. od dnia stymulacji czyli od marca moje cykle nie dość że są bezowulacyjne to w dodatki wydłużyły się do ponad 40 dni, nie wiem co się porobiło. Czy to po tej stymulacji? czy o co chodzi:(

Enni po tych stymulacjach i innych eksperymentach to nasz organizm sie rozregulowuje :/ a natanka bedzie miała crio na sztucznym bez stymulacji i naturalnej owu, łatwiejsze to, mniej jeżdżenia do kliniki :)

Genna oj to ja już nie kumam:) czyli ja miałam stymulacje żeby wywołać owulacje, a można tez tak że się nie wywołuje owu i można robić transfer? kurde...człowiek uczy się całe życie :tak:;-):tak:

Enni tak , tez tak można, łatwiejsze w kontroli :) mniej wizyt w klinice :) bierze sie estrofem od 2dc po 10 dnia ch kontrola usg , wielkość endo, włącza wtedy progesteron no Luteine i tym "wywołuje" sztucznà owulacje i lekarz określa kiedy bedzie transfer :) w zależności Olo dniowy zarodek jest zamrożony, a zapewne jak bralaś stymulacje to miałaś więcej kontroli W klinice i jeżdżenia

Genna dokładnie, do kliniki mam 130km i przed crio byłam 5 razy co drugi dzień, masakra. Nie miałam pojęcia że idzie tak sztucznie, ale jeszcze nie słyszałam żeby ktoś tak u nas miał, może tego nie preferują, nie wiem.

LIPIEC :

26.07.2014 Agulla punkcja

28.07.2014 Mimozama wizyta i scratching endo
28.07.2014 DW wysoka beta
29.07.2014 Milena wizyta pęcherzykowa
30.07.2014 Genna kolejne spotkanie z obcym

SIERPIEŃ:

01.08.2014 Kotuska wysoka beta
01.08.2014 KasiaMakaronik wysoka beta
02.08.2014 Marikka wizyta
04.08.2014 Magda wizyta
06.08.2014 Medalikara badania prenatalne