reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Magda - cudne foteczki - i brzuszek piękny i jego mieszkaniec/-nka również :tak: wygląda mi trochę na Stasia ;)

Infinity - gratuluję córuni, Lenka - ładne imię, co z tego że popularne.

Kaatik - witaj wśród nas, ja również rzadko się udzielam ale wiernie podczytuję bo to forum uzależnia a Dziewczyny dają mega pozytywnego kopa, którego wszystkie potrzebujemy żeby rozdmuchać nasze wieczne wątpliwości i obawy!

Agulla - masz jutro punkcję? to ja Ci depczę po piętach bo dzisiaj się okaże czy mam ją w niedzielę czy w poniedziałek także będziemy niedługo razem testować ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny dzwonili z kliniki i w Poniedziałek mam wizytę mimo plamienia, z resztą sami ocenią na miejscu... taaa 190 km aby sobie ocenili ehh. No ale cóż jadę w Niedzielę bo z rana wizyta a ni jak połączenia mi nie pasują na Poniedziałek ehh.

Kasik udanego wyjazdu, odpoczywaj spokojnie:)
Infinity, gratuluję, wiedziałam że będzie dobrze:)) No i super, że córcia i piękne imię:) Teraz to już spokojnie do końca ciąży możesz się nią cieszyć i tylko co jakiś cxas patrzeć na usg jak malutka rośnie:) A i brzuszek śliczny - i tak pozytywnie zazdroszczę:)
Magda, śliczne zdjęcia maleństwa:) Już niedługo i też poznasz płeć. :)

Kasik, Genna, na cyklu sztucznym CRIO mój PRG w 3dpt 49,84 ng !!!! Moja teoria aby brac wiecej niz to co mówi lekarz jak narazie przyniósł wymierny wynik. Mój kropuś ma dużo jedzonka aby móc zdrowo rosnąć ;-)))))

Ostatnia edycja:
Kotuska no to wow :) PR niezły , my z Infinity jesteśmy z tych z niskim progesteronem, bo przy tej dawce co miałam dodałam podjezykową i szału nie było , nigdy nie miałam takiego gigantycznego wyniku jak ty ;) niech maluch ładnie czerpie z tego i sie wygryzą dalej :)

Kasik współczuje korków, niestety zaczął sie weekend wiec korki to normalka, my jutro wracamy zobaczymy co nas spotka, obcy nie lubi długo w samochodzie siedzieć :/

Witajcie kochane! cały czas w miarę możliwości Was podczytuję, ale się rzadko odzywam, bo nieśmiała ze mnie forumowiczka:-D Chciałabym, żebyście mi wytłumaczyły jak to jest z crio. Byłam dzisiaj u mojego dr na wizycie omówienia crio. Lekarz zrobił mi usg i mam torbiel endometrialną na jednym jajniku, ale na to nic nie przepisał. Dał mi tylko receptę na estrofem, który mam brać od 2-go dc. Co to znaczy, że będę na sztucznym cyklu, czy na naturalnym. Jeśli jest to naturalny cykl to trochę lipa, bo skoro w tym miesiącu miałam cykl bezowulacyjny, to teraz duże prawdopodobieństwo, że w przyszłym miesiącu też może być i co wtedy? musi być owulacja, żeby było crio? wytłumaczcie mi, bo ja już nić nie rozumiem. Mam jednego blastusia zamrożonego, ale słabeuszka, bo 1, ale nie zostaje mi nic innego, by w niego wierzyć;) wypoczywajcie dziewczynki na tym słoneczku. W Toruniu nieciekawa pogoda i nie zanosi się, żeby jutro było lepiej...

Witajcie kochane! cały czas w miarę możliwości Was podczytuję, ale się rzadko odzywam, bo nieśmiała ze mnie forumowiczka:-D Chciałabym, żebyście mi wytłumaczyły jak to jest z crio. Byłam dzisiaj u mojego dr na wizycie omówienia crio. Lekarz zrobił mi usg i mam torbiel endometrialną na jednym jajniku, ale na to nic nie przepisał. Dał mi tylko receptę na estrofem, który mam brać od 2-go dc. Co to znaczy, że będę na sztucznym cyklu, czy na naturalnym. Jeśli jest to naturalny cykl to trochę lipa, bo skoro w tym miesiącu miałam cykl bezowulacyjny, to teraz duże prawdopodobieństwo, że w przyszłym miesiącu też może być i co wtedy? musi być owulacja, żeby było crio? wytłumaczcie mi, bo ja już nić nie rozumiem. Mam jednego blastusia zamrożonego, ale słabeuszka, bo 1, ale nie zostaje mi nic innego, by w niego wierzyć;) wypoczywajcie dziewczynki na tym słoneczku. W Toruniu nieciekawa pogoda i nie zanosi się, żeby jutro było lepiej...

cro to transfer zamrożonego zarodka inaczej nazywają to chyba FET?? jeśli dostałaś estrofem to znaczy, że bęzie to cykl sztuNie musisz mieć owulacji bo przecież i tak podadzą Ci blastusia :) jeśli by była owulacja musiałaby s dostać zastrzyk na pęknięcie pęcherzykaczny, z tego co wiem, powoduje on, że endometrium się rozrasta, ale nie rośnie pęcherzyk, nie ma więc owulacji.

reklama
Natanka spokojnie , bedziesz na cyklu sztucznym, zaczynasz
Brać estrofem tak jak dr kazał i kolejna wizyta 10-12 dc i wtedy Usg sprawdzające czy endometrium jest prawidłowe, jeżeli tak to dr dołoży cie lutke itp i po 5 dniach brania lutki transfer bo masz blastkę :) a kiedy teraz Masz sie zjawić? W tym cyklu czy dr czeka aż torbiel sie wchłonie?

Do góry