reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Mmm za bardzo się nie znam ale punkcje mam w środę a wczoraj tez estriadol miałam okolo 1300 o dr kazal mi wziąść jeszcze 200 menopuru.
Nie denerwuj się dr wie co robi. Ja mu całkowicie zaufalam. Nie mamy innego wyjścia

reklama
Mmm za bardzo się nie znam ale punkcje mam w środę a wczoraj tez estriadol miałam okolo 1300 o dr kazal mi wziąść jeszcze 200 menopuru.
Nie denerwuj się dr wie co robi. Ja mu całkowicie zaufalam. Nie mamy innego wyjścia

sprawdziłam wynik z poprzedniej stymulacji, też było 1200 estradiolu, ale miałam 18 pęcherzyków, teraz jest tylko 14 więc może są lepszej jakości? następna wizyta w czwartek

mmm na dojrzały pęcherzyk może przypadać nawet 200-300 estradiolu więc Twój wynik jest jak najbardziej ok na tym etapie. Gonal 225 też jest ok, ja brałam Menopur 300 a wiem, że niektóre dziewczyny biorą nawet więcej.

mmm na dojrzały pęcherzyk może przypadać nawet 200-300 estradiolu więc Twój wynik jest jak najbardziej ok na tym etapie. Gonal 225 też jest ok, ja brałam Menopur 300 a wiem, że niektóre dziewczyny biorą nawet więcej.
dzięki Kasiu 14 pęcherzyków to chyba troche mało prawda :(

mmm, wynik bardzo dobry !!, wiesz przecież że wystarczy TEN jeden, a z tych 12 na pewno będzie kilka albo i nawet wszystkie dobre.

mmm - dobrze wiesz, że nie liczy się ilość, tylko jakość:tak: najważniejsze żeby były dobrej jakości i pewnie akurat wśród nich jest ten zarodek, który z Tobą zostanie:) Chyba starczy Ci tyle dzieci:-D:-D
co do poziomu estradiolu, to też miałam podobny i brałam menopur 300, także jest ok i nie martw się:)

po prostu ostatnio przy mniejszych dawkach leków miałam przy pierwszym usg 18 pęcherzyków, przy drugim 20, pobrali 22 a 12 okazało się dobrych. Teraz przy większych dawkach mam 12 a sama dawka gonalu 225 wydaje mi się kosmiczna :(

mmm dla Ciebie 12 pecherzykow to malo? Ja bym chciala miec przynajmniej polowe. Do tej pory mialam najwiecej 5 z czego byly tylko 3 komorki. Tak wiec nie grzesz tylko ciesz sie z takiej ilosci. W rzadowce i tak tylko 6 zaplodnia wiec bedzie w czym wybierac.

reklama
mmm dla Ciebie 12 pecherzykow to malo? Ja bym chciala miec przynajmniej polowe. Do tej pory mialam najwiecej 5 z czego byly tylko 3 komorki. Tak wiec nie grzesz tylko ciesz sie z takiej ilosci. W rzadowce i tak tylko 6 zaplodnia wiec bedzie w czym wybierac.

Kasiu może źle się wyraziłam. przy pierwszej stymulacji miałam gonal 137,5 i 18 pęcherzków a teraz 150 gonalu i 14 ale może faktycznie są lepszej jakości?

Do góry