reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik sto lat kochana :tak: życzeń nie wypowiadam na głos aby miały szanse się spełnić- Ty wiesz czego Ci życzę z całego serca :tak: ... udanej zabawy.

reklama
Dzięki dziewczyny
Zrobię ca 125 razem z morfo więc wszystko będzie na czczo
:-D
Dzięki Kasik36 za torta

LIPIEC :

06.07.2014 Milena podglądanko

07.07.2014 Magda badania prenatalne
07.07.2014 Agulla wizyta przed stymulacją
07.07.2014 KasiaMakaronik wizyta
07.07.2014 mmm podglądanko
08.07.2014 Magda wizyta w klinice
08.07.2014 DW podglądanko
08.07.2014 ? Kasik wizyta
09.07.2014 DW podglądanko
09.07.2014 Smerfeta wizyta
09.07.2014 ? Kasik wizyta
09.07.2014 Milenia punkcja
10.07.2014 Hania wizyta
10.07.2014 Agaawa wizyta serduszkowa
11.07.2014 Anuszka wizyta
11.07.2014 Kotuska wizyta
13.07.2014 Anulla wysoka beta
17.07.2014 Syllkaa wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
21.07.2014 Magda wizyta
30.07.2014 Genna kolejne spotkanie z obcym

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim dziewczynom! Wszystkie was dobrze znam, bo na bieżąco śledzę Was i Wasze starania, niektóre może mnie pamiętają, bo udzielałam sie po nieudanym zupełnie podejściu w Bydgoszczy. Teraz znowu jestem podłamana, bo wczoraj testowałam transferowanego w 3. dobie zarodeczka, który niestety ze mną nie został. Podziwiam te dziewczyny, które przeżywały to już kilkakrotnie. Straszne uczucie, przeryczałam wczoraj cały dzień. Dzisiaj pomału zbieram się w kupę. Kłębią się myśli w głowie dlaczego, czy to moja wina, czy może coś tam w środku jest nie tak...pisze, bo wiem, że tylko Wy mnie jesteście w stanie zrozumieć. Wiem, że średnia to 30% powodzenia przy in vitro, ale nie mogę zrozumieć, dlaczego ładny zarodek sie nie przyjmuje, pomimo leków wspomagających i stosowania się do wszystkich wskazań lekarskich...
Muszę Wam powiedzieć, że u mnie cała stymulacja nie była za ciekawa, bo jak to lekarz stwierdził jestem w tych kilku procentach kobiet, które pomimo dość wysokiego AMH (6,5) to stymulowałam się wolno (na leki wydałam w sumie ponad 4 tyś przy krótkim protokole). Ale wyhodowaliśmy z dr dorodne 12 pecherzyków (11 w lewym jajniku a 1 w prawym- prawy okazało się prawie nie pracuje najprawdopodobniej po laparoskopowym usunięciu jajowodu). Z tych 12 komóreczek 10 było bardzo ładnych. Wybrano 6 (jak to w rządowym programie) i w poniedziałek (23.06) było ICSI w środę już dzwonił dr że musimy przyspieszyć transfer, bo mamy tylko 2 zarodki. Na transfer pojechałam z duszą na ramieniu, bo bałam się, że powtórzy się historia z Bydzi, gdzie nie mogli mi transferować, ze względu na to, że jajniki były dwukrotnie powiększone po stymulacji.Bałam się tego, bo ostatni mierzony estradiol przed punkcją wskazał 7700, więc trochę dużo. Ale lekarz zrobił transfer, co więcej okazało się że pojawił się jeszcze 3 zarodek (w ciągu doby rozwinął się do klasy 7B, więc waleczny był), ale zamrożony został 1, więc pewnie ten opóźniony nie dał rady dotrwać do blastocysty.
Wczoraj lekarz powiedział mi przez tel, że robimy 1 cykl przerwy i w sierpniu pewnie zrobimy crio, ale ja już jestem spanikowana że znowu się nie przyjmie.Tak sobie myślę, że chyba musiałabym być cały czas po transferze na relanium albo pod narkozą - całe 10 dni do weryfikacji;)
to się rozpisałam, tzn. wygadałam...wszystkim życzę miłego dnia

Natanka a właśnie o Tobie myslalam co u ciebie bo sie nie odzywalaś. Kochana bardzo mi przykro ze maluch sie nie przyjął, ale na szczęście masz mrozaczka a to juz wielki postęp do tego ci miałaś w Bydzi !!!!! 3 mam kciuki odpocznij i wracaj po malucha, walczył zeby zostać zamrożonym wiec trzeba w niego wierzyć !!!!

Dzięki Genna:)
postęp oczywiście jest, z czego się bardzo ucieszyłam i nawet zaczęłam wierzyć, że już przy tym podejściu będzie dobrze. To, że zmieniliśmy klinikę po pierwszej stymulacji w Bydgoszczy to najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć. jesteśmy z Gamety zadowoleni, a przede wszystkim mamy całkowite zaufanie do lekarza, który widać, że wie co robi (chyba wszyscy pracujący tam lekarze sa dobrzy w tym co robią:). Ja jestem u dr Czecha i ten kto miał z nim do czynienia to wie, że jest to lekarz, który nie obiecuje, że będzie dobrze, ale potrafi dać nadzieję, podchodzi do par z zaangażowaniem, mimo wiecznego zabiegania przez dużą ilość pacjentów i wierzę, że będzie robił wszystko, by nam się udało, a jak będzie przyszłość pokaże.

Kasik spóźnione życzenia urodzinowe! Życzę zdrowia i spełnienia największego marzenia!

Witam witam w dobrym nastroju. ze słonecznego Supraśla. Nudzi mi się strasznie. Miałam iść do kina w Białymstoku ale stwierdzilam że glupio tak samej :p
Kasik36 nawet się zastanawilam czy nie wybrać się do ciebie ale jednak trochę km jest :p
Ja dusza towarzystwa i najwieksza gadula siedzę sama i łapie się na tym ze gadam do siebie.

Co do podgladania to Wszystko dobrze okolo 12 pecherzykow, endo 9. Punkcja w środę bo dziś jeszcze wzięłam 200 menopuru. Dostałam leki już do bety(700 zl). Nawet nie wiem jakie bo wcinam rosołek w restauracji i dopiero wracam na pokój.
A co do zastępstwa mojego dr Mr to przyjął mnie przemiły dr P. I nawet bardziej delikatny niz moj dr. Bo ze wzgledu na zrosty lewa strone mam bardzo bolesną przy badaniu. Trochę się denerwowalam ale wzbudził moje zaufanie.

Ostatnia edycja:
Milena niestety kawał drogi do mnie z Supraśla ale jakby co to zapraszam, zostało jak zwykle mnóstwo pysznego jedzenia, ciasta i tort więc zaraz zaczynamy poprawiny :-)

Natanka witaj ponownie :-) walcz i nie poddawaj się, kiedyś dla każdej z nas zaświeci słońce, musimy w to wierzyć.

Ostatnia edycja:
reklama
A jeśli chodzi o gonal, doczytałam w ulotce i spokojnie można wstrzykiwać wszystko. W penie jest około 60 jednostek więcej niż jest napisane na opakowaniu.

Do góry