reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Anulla który lekarz robił Ci transfer? Poprzednio też miałaś komplikacje bo już nie pamiętam :sorry: Odpoczywaj i oby dni do wysokiej bety minęły jak najszybciej :tak::-)

Montana, Milena i Ewelina czekamy na relacje z wizyt

reklama
Genna, wczoraj w ciągu 2 godz wypiłam 4l wody:szok: i był problem z pęcherzem, więc do dzisiaj mam dosyć wody i to chyba ze mnie dopiero co wylatuje, a droga powrotna to męczarnia. Czułam się jakbym była już w 100% ciąży:) Także już rozumiem jak mówiłaś, że kilka przystanków miałaś w drodze do kliniki. Wczoraj wc mój przyjaciel, dobrze, że część drogi była była przez las:laugh2:. Za to dzisiaj nic nie robię tylko leżę w łózku.
Kasik - miałam problem też poprzednio, ale nie aż tak - po prostu trochę dłużej trwało, zanim lekarz dostał się do szyjki macicy. Ale teraz za 2 podejściem wziął inny "cewnik" - czy jakoś tak to nazwał i poszło bardzo szybko i bez problemów. Ja mam zgiętą macicę, więc inny sprzęt potrzebują. Teraz mimo wypicia tyle wody, nie miałam max przepełnionego pęcherza, dlatego był problem. Dr. S. mi robił.

Jak jechaliśmy do kliniki to bocian chodził sobie przy drodze, w drodze powrotnej przeleciał nad nami:) A dzień wcześniej nad mężem w trasie też bocian przeleciał, więc może to jakiś znak:laugh2:.
Beta 13.07 - oby trzynastka tym razem okazała się szczęśliwa:tak:

LIPIEC :

04.07.2014 Montana wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
04.07.2014 Milena podglądanko
04.07.2014 Ewelina wizyta

07.07.2014 Magda badania prenatalne
07.07.2014 Agulla wizyta przed stymulacją
07.07.2014 KasiaMakaronik wizyta po wysokiej becie
07.07.2014 mmm podglądanko
08.07.2014 Magda wizyta w klinice
08.07.2014 DW podglądanko
09.07.2014 DW podglądanko
10.07.2014 Hania wizyta
10.07.2014 Agaawa wizyta serduszkowa
11.07.2014 Anuszka wizyta
11.07.2014 Kotuska wizyta
13.07.2014 Anulla wysoka beta
17.07.2014 Syllkaa wizyta pęcherzykowo/serduszkowa

Anulla dr S był niemiły? Nigdy u niego nie byłam ale dziewczyny go sobie chwaliły. Podejście, że nie rozpisał leków bo nie wzięłaś weryfikacji moim zdaniem jest niedopuszczalne. Jasne, że możesz wziąć rozpiskę z poprzednich razy ale to ich zasrany obowiązek wypisać z konkretnymi datami :wściekła/y: Ach to chyba okres urlopowy źle na ludzi wpływa i pracować im się nie chce :-(Oby "13" była dla Ciebie szczęśliwa :tak::-):tak: A będziesz robiła sobie progesteron w między czasie? Ile płaciłaś za acesan w "50" bo mi pani w jednej aptece powiedziała, że około 5-6 zł. a u nas na wsi zapłaciłam 11 zł. :confused: Kwotowo różnica nie duża ale procentowo to 100% więcej.

Kasik, no wkurzył mnie że nie rozpisał mi leków. Nie chciał w ogóle mi recepty wypisać na lek, bo w tym dniu powinniśmy zająć się tylko transferem, a nie rozpiską leków i receptami:szok:. Standardowe leki powinien rozpisać. No ale nie chciałam się kłócić. Grunt, że wiem, że mam brać zastrzyki. Całe szczęście, że apteka mi je załatwiła, bo był ogromny problem, a nowej recepty bym pewnie nie dostała. Relanium wykupiłam w aptece w medisonie i nie było problemu, tylko u mnie nie chcieli mi sprzedać - ale nieważne.
Za acesan, to ja płaciłam jakąś mega wysoką cenę - ok. chyba 30zł jak nie więcej - w aptece w medisonie. Gdybym wiedziała, że to takie tanie, to bym kupiłam u siebie:-( A, że i tak niedługo się skończą, to kupię już w swojej aptece.
Też się zdziwiłam, że dr nie był pozytywnie nastawiony do mnie. No ale po 2 podejściu zmienił się, bo po 1 podejściu, to z płaczem wyszłam z zabiegowego, więc chyba się zlitował nade mną. Progesteron nie robię pomiędzy, bo poprzednio robiłam w 10 dniu i był naprawdę dobry, bo brałam od razu 3x2 luteiny 100, no a po 3 dniach doszła podjęzykowa 3x2. Więc PRG był w porządku. Tez też tak zrobię, bo mam rozpiskę, którą mi dał Twój dr;-)

Anulla wściekłość mnie ogarnia bo wydaje mi się że znali Twoj problem i powinni wiedzieć jaki cewnik i technikę zastosować jeżeli jest to kolejne podejście, ehhhh.... a o zachowaniu lekarza i braku wytycznych dot. stosowania leków nawet nie piszę ... szkoda że dołożyli ci niepotrzebnie stresu.
Odpoczywaj a my trzymamy kciuki za to co najważniejsze -aby maluch z Tobą został :tak:

Dziewczyny, kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Anulla aż taka różnica w cenie leku w Madisonie :szok: A ja myślałam, że moja apteka jest droga. Mam nadzieję, że leki refundowane jeżeli nie będzie można kupić w klinice to w Madisonie dostaniemy po cenie narzuconej przez państwo, bo chyba na tym polega ryczałt.

Ostatnia edycja:
Inifinity - szczególnie, że lekarz powiedział, że kojarzy, że robił mi poprzednio transfer. Ach, szkoda gadać. Cieszę się, że jestem w domu i już po wszystkim. W sumie to już sama nie wiem do jakiego iść tam lekarza. Każdy mówi co innego. Jeden przepisuje clexane dla profilaktyki, bo może akurat pomoże, inny nie - bo nie mam przecież wskazań do tego leku, to po co, skoro w standardzie tego nie ma. Tylko nikt nie zlecił mi zrobienia dodatkowych badań, czy mam wskazania do tego leku czy nie. Chyba trzeba zrobić tam awanturę żeby się ogarnęli, no ale ja już chciałam mieć to za sobą. :-(

Kasik, tak, bo ja kupowałam tam refundowane i cena jest taka sama. Nawet jest kartka u nich, że leki refundowane są po takiej samej cenie we wszystkich aptekach. Zdziwiłam się jak dostałam cenę za ten acesan, no ale człowiek uczy się na błędach i już wiem, żeby tam nie brać:)

reklama
Muszę się pochwalić...
Dostałam przed chwilą piękny obrazek od mojej prawie 6letniej siostrzenicy aż mi się łezka w oku zakręciła ;) młoda bardzo przeżywa fakt że "ciocia urodzi dzidzie".

A o to rysunek "ciocia z dzidzia" :)
uploadfromtaptalk1404466941406.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1404466941406.jpg
    uploadfromtaptalk1404466941406.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 42
Do góry