reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Anulla mój dr. akurat co do tych zastrzyków też był przeciwny w stosowaniu bez wskazań, ba -nawet jak były wskazania to był sceptyczny co do ich skuteczności. Podobne zdanie zresztą miał np. w kwestii sterydów. Aczkolwiek wiem że część lekarzy zleca sporo leków profilaktycznie, na 'wszelki wypadek', nie wiem szczerze mówiąc czy to dobre podejście ...

mmm mi zawsze trochę leku zostawało w penie, to normalne :tak:

Co do leków przeciwzakrzepowych to siora powiedziała mi że są różne leki bo działają na różne czynniki krzepnięcia krwi
Acard rozrzedza płytki krwi a one mogą powodować zakrzepice. Lekarze ponoć często zalecają je przy paleniu papierosów czy przy braniu antykoncepcji. Leki do stymulacji, które przyjmujemy też bardzo zagęszczają krew dlatego jestem zdania, że warto przed transferem brać jakieś leki rozrzedzające dla lepszego ukrwienia macicy, ale decyzja jakie to faktycznie powinna należeć do lekarza bo tu wpływ ma nasza masa ciała, to czy akurat jest lato, nasze wyniki badań itp :happy:

mmm mi też mówiono że gonal zostanie i tak ma być ale to już wyrzucamy
Magda a Ty w rzeczywistości jesteś taka ruda jak postać na obrazku? ;-)
Infinity już nie mogę się doczekać aż dowiemy się kogo masz tam w brzuszku :tak: macie już wybrane imiona?

Dziewczyny czy encorton i euthyrox są refundowane czy zawsze są 100% płatne?

Ostatnia edycja:
Smerfeta, miałam takie rude włosy ;) Teraz wracam do naturalnego blondu ale młoda ciągle zafascynowana tamtym kolorem bo ona jak urośnie też chce taki kolor :)

Ewelina, super ;) duży już twój maluch :)

Smerfeta racja, przy stymulacji faktycznie zastrzyki są na plus i warto stosować, ja też wtedy miałam :tak: ale przy kolejnych crio już nie.
Imię mamy od dawna ale tylko dla dziewczynki więc nie wiem co będzie jak to chłopak :-D

Ewelina Gratuluję 3cm kropeczka :tak:

Ewelina gratuluję 3 cm szczęścia, to niesamowite, że taka mała istotka a już widacz człowieczka, masz może zdjęcie? Chętnie popatrzymy na Twój cud :tak::-)

Smerfeta ja za encorton "10" płaciłam 20,34 zł. a za "5" 12,10 zł. ale sprawdziłam w necie, że jest też na ryczałt. Mi przepisywała immunolog podczas wizyty prywatnej więc pewnie dlatego na 100%. No ale nie są to jakieś wysokie kwoty, do przeżycia. Myślę, że mogłabyś czekając na wynik histero (oczywiście tylko formalność) brać już encorton, akurat zadziałałby już i mogłabyś podchodzić za miesiąc :tak:

Troszke slabo widac bo zdjecie z pomiaru ale jak tam swidrowal dr to wszystko bylo widac :)

Załączniki

• 1404494601356.jpg
    1404494601356.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 52
Ewelina gratulacje:happy: dobrze widzę, że dziecko jest zwinięte w kłębuszek a główka jest taka większa? bo jak nie, to ja nic nie widzę :-:)zawstydzona/y:

Kasik koleżanka ciut niższe ceny mi podawała :-( napisała mi że na refundacji zapłaciła 9 zł a pełna cena to 12 zł. Mam zapisane 3 opakowania encortonu. Ile jest tabl w opakowaniu? Chyba póki co eutyhyrox zacznę sama brać. Wizytę u dr zaklepałam sobie na środę więc już niedługo poznam plan :happy:

reklama
Smerfeta ja kupowalam w aptece Dom Lekow a tam teoretycznie przystepne ceny sa. W opakowaniu jest 20 tabletek, mi starcza na 10 dni :(

Ewelina niestety na telefonie nie widze ale jutro na kompie sobie popatrze. Oczami wyobrazni widze podobienstwo do mamusi ;)

Do góry