reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Magda rzeczywiście piękny obrazek :) aż łezka w oku sie kręci :)
Anulla , brak słów, to jest właśnie tak jak co chwila inny lekarz cie ogląda , brak jednego prowadzącego , my musimy byc spokojne a oni tylko doprowadzają nas do płaczu i złości!!!!! Nie wiem jak jest w invicte ale w gamecie , ponpierwsze jest lekarz prowadzący , a i tak wpisują wsystko do kompa i jak byłam na podglądaniu akurat u innego lekarza to min wszystko potem wiedział , wszystko było wpisane, a o clexane tez miałam wpisane na kompie, nie musiałam przypominać . Przykro mi ze tyle dodatkowego stresu sie nabawiłaś, teraz odpoczywaj z przyjaciółką relką :)

Ja dzisiaj odwiedziłem moj ulubiony sklep ....... Aptekę ...
ImageUploadedByForum BabyBoom1404467397.976841.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1404467397.976841.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1404467397.976841.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Genna, Anulla, przepraszam że się wtrącam, ale możecie mi napisać po co bierzecie zastrzyki przeciw zakrzepowe ? macie jakieś wskazania ? czy one mają jakoś pomóc zarodkowi ? czy tylko profilaktycznie na zasadzie nie zaszkodzi a pomoże ? Idę dzisiaj na wizytę do mojego doktorka i chcę mu się o nie zapytać
genna, niezły woreczek nazbierałaś :-)
mam nadzieję że mi wybaczycie to pytanie tym bardziej że ja z innego forum :zawstydzona/y:

Magda no te nie wiem po co :/ ja wyciągam z tych opakowań bo nie mam gdzie tego w domq trzymać , a codo bocianów to ja w nie nie wierze juz , jak jechaliśmy do kliniki na wizyte serduszkową to po autostradzie chodziły dwa i śmialiśmy sie ze juz nie są nam potrzebne ,bi skorYstalismy z zaocznego bociana :) hahahahah

Genna, miałam wpisane w kompie. Tylko teraz przed transferem nie ma konsultacji z embriologiem, tylko z lekarzem, który przeprowadza transfer. A on nawet nie zerknął do komputera. No i ten jego tekst, że on nie rozumie po co mi te zastrzyki:wściekła/y: wściekłość mnie ogarnęła, dlatego poszłam do dr, która mi to przepisała, żeby mi powiedziała co i jak, bo ja już nic nie rozumiem. No i ona mnie kojarzy i kazała brać.
Ach tam, dobrze, że mam swoją przyjaciółkę relkę:) Mąż to się dziwi jak patrzy na mnie, bo mówi, że jestem jakaś dziwna, jakby naćpana i do tego wszystko przewracam i z rąk mi leci, to każe mi tylko leżeć i się nie ruszać:-D

No tak reklamówka leków - ja mam 2 razy taką, no ale mam nadzieję, że będzie ciąża i będę mogła sie pozbyć trochę leków:) A ta luteina w tych wielkich opakowaniach jest najlepsza:)

ok, ja uciekam, wpadnę później:) Dobranoc:-D:-D:-D

dorotav co do clexane to powinno się je brać by pomóc w zagnieżdżeniu zarodka ale moim zdaniem powinny być ku temu przesłanki. Ja mimo, że mam mutację w jednym z genów, który teoretycznie mógłby być przesłanką do zastosowania tego leku nie dostałam go w zaleceniach ani od genetyka ani od immunologa. Immunolog zalecał tylko prewenit intense a mój doktorek prowadzący polecał acesan (odpowiednik acardu czy innych aspiryn tylko w dawce 50 mg 2 razy dziennie). Nikt o clexane nawet nie wspomniał. No ale jak niektórym pomaga to tylko się cieszyć.

dorotav co do clexane to powinno się je brać by pomóc w zagnieżdżeniu zarodka ale moim zdaniem powinny być ku temu przesłanki. Ja mimo, że mam mutację w jednym z genów, który teoretycznie mógłby być przesłanką do zastosowania tego leku nie dostałam go w zaleceniach ani od genetyka ani od immunologa. Immunolog zalecał tylko prewenit intense a mój doktorek prowadzący polecał acesan (odpowiednik acardu czy innych aspiryn tylko w dawce 50 mg 2 razy dziennie). Nikt o clexane nawet nie wspomniał. No ale jak niektórym pomaga to tylko się cieszyć.

Kasik36, dzięki za odp. w między czasie znalazłam coś takiego
Dlaczego pacjentki po transferze zarodków przyjmują leki przeciwzakrzepowe? - In vitro - Planowanie dziecka - Wieszjak.pl
zapytam się doktorka co na ten temat sądzi.

Ostatnia edycja:
mam pytanie z serii głupie do dziewczyn które brały gonal. mam pena 300 zrobiłam 2 zastrzyki po 150 jednostek. Na podziałce jest zero, ale widzę jeszcze płyn w penie. czy powinnam go wstrzyknąć czy zacząć nowego pena. ile teog może być?

reklama
Do góry