reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

No już o 9 wyjeżdzam po mojego maluszka:tak: ciekawa jestem jak się rozwijają, czy będę miała pingwinka:sorry2:
Piję ostatnią kawę, a bynajmniej tak sobie mówię:sorry2:podjęłam decyzje co do wyjazdu do Niemiec że jednak 1000 km w jedną stronę autem w przeciągu 4 dni i powrót to za duże obciążenie dla mnie. Pojedziemy jak bede w drugim trymestrze:-)Zapytam dziś dr ale i tak już decyzja podjęta. Wczoraj wysprzątałam cały dom, łącznie z okanmi, na pranie firan już mi brakło czasu, chemię całą zrobiłam, to mogę lezęć dwa tygodnie do bety:tak:Włosy zrobione przed stymulką:sorry2:Pracę mam w domu, pozostaje tylko dotlenianie się na ogrodzie, może będę robiła porządki z roślinami, to lekka i przyjemna praca:tak:
No i muszę wybrac się bo bibloteki i może do księgarni po zabijacz czasu:-)

Dziewczyny życzę miłego dnia i wysyłam sama pozytywną energię:-):-):-)dla każdej z Was:-):-):-)

Blue kciuki najmocniejsze jakie się da za dzisijesze dobre wieści, żebyś jutro miała trnasfer a za dwa tyg cudna beta:-)
Agusia jak sie czujesz? weryfikujesz sama progesteron?
Anuszka mam nadzieję że dziś przeczytam że dzwoniłaś do kliniki:happy2: bo jak nie to dalej będa kopniaki wirtualne:-D
Smerfeta zasze po burzy wychodzi slońce, mam nadzieję że dziś lepszy humor;-)
Lawendowy a Ty jak sie czujesz? bierzesz coś na swoje osłabienie, pijesz sok z buraka lub jesz go w innej postaci?
Darka wiem jak to się dłuży, sama czekałam od ubiegłego września do maja jak uzbierałam pieniądze, później kalapa bo zamiast pęcherzyków to była torbiel i mega stres i dopiero teraz znowu mogłam podejśc, ale widocznie tak miało być:sorry2:

reklama
i dupa , nie mamy jeszcze kwalifikacji, w poniedzialek mam dzwonic sie umowic na 3d bo bez oceny macicy mi nie wypisze i bez kariotypow bo czasem jak wyjda zle to sie rozmyslimy osz kuzwa zła jestem jak nie wiem tylko dziwi mnie dlaczego mowil ze to 3d potrwa 2 godz moze planuje cos jeszcze mi zrobic
załuje ze powiedzialam ze robimy te kariotypy bo sa ponad programem
i po co obiecywal ze jak doniose fsh to mi wypisze , mam dolka ale byle do poniedzialku

Witam się dziewczynki po 2 dniowej nieobecności, byliśmy w Łebie na 40-tych urodzinach kolegi. Naskrobałyście tyle, że jeszcze nie nadrobiłam a dzieje się dzieje :tak: Poczytam Was u fryzjera bo mam na 10:30 farbowanie odrostów i podcięcie.
Miłego dnia :-)

Kwiatuszek...ja bym rządała wpisania na listę..kariotypy nie sa wymogiem..a rozmyślić mozesz sie w każdej chwili i to Twój przywilej.nie ma prawa odmówić Ci kwalifikacji.

GizaS...pewnie juz masz zarodeczek pod serduszkiem:)czekam na wieści:)

Lawendowy-mnie brak na liście:)

Kopniaki przydały się, oj tak!
Zapisana!
2.09 godz 12.00
Invimed Wawa
proszę o dopis do listy :-D:-D:-D

Teraz tak.wiem że muszę mieć pełną dokumentację medyczną tzn ksero ale powiedziano mi że jak czegoś będzie mi brakowało to wizyta będzie płatna.
Proszę was o radę jakie badania powinnam mieć zrobione?żebym była przygotowana. Do 2.09 zdążę jeszcze coś zrobić ewentualnie czy usg też mam im kserować?

odświeżam liste
kopiujcie i dopisujcie się Blue i Kachna ... bo ja nie wiem co mam wam dopisać
chyba &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SIERPIEŃ

22 sierpień - GizaS od jutra w ciąży (udany transfer) (Gyncentrum katowice)

23 sierpień - Genna początek owocnej stymulacji (Invimed Gdynia)
23 sierpień - Malwisia udana wizyta i USG
23 sierpień - Blueskye &&& i ~~~

30 sierpień - @mika początek owocnej stymulacji (Invicta Gdańsk)

sierpień - Angella, oczekiwanie na wielmożną @; niech już przychodzi

WRZESIEŃ

wrzesień - Kachna84 &&& i ~~~

2 wrzesień - Darka85
wizyta przed udanym IVF
2 wrzesień - anuszka udana wizyta przedkwalifikacyjna do programu rządowego (Invimed Warszawa)

4 wrzesień - Genna prawdopodobnie udane jajkobranie (Invimed Gdynia)

PAŹDZIERNIK

9 październik - Kasik36 udana wizyta kwalifikacyjna (Invicta Gdańsk

Ostatnia edycja:
Gizas wow:szok: ale się narobiłaś pranie, sprzątanie no i włosy najważniejsze:) tak ale teraz 9 miesięcy musisz uważać na siebie i maleństwo :) już jesteś w ciąży i niech tak pozostanie, ja też wczoraj zrobiłam włosy :)
Blue śniłaą mi się dzisiaj, że miałaś transfer i lekarz powiedział ci że super zarodeczek że 10cio komórkowy, w drugiej dobie, wiec kosmos niesamowity:p widzicie jak się z Wami jednocze?:) wieć czekamy na wieści ile się zapłodniło :)
Kwiatuszeq dziwne że nie wpisał , tak jak pisze blue jak bym też żadałą, przecież kariotypy nie są wymogiem FSH, AMH i badanie nasienia!!!!!!!!!!!!!a kiedy wyniki kariotypów będziecie mieć?
anuszka, weź wszystko co masz, ksera kart choroby, epikryzy od poprzednich lekarzy, wypisy ze szpitali, no i fsh , amh i badanie nasienia, podobno nie starsze niż 3 miesiące ale co klinika to inne wymagania, ja miałam fsh z października zeszłego roku i też było oki. , więc działaj ostro dalej bo będzie więcej kopniaków
Kasik witamy, ty znowu imprezowałaś:) no teraz się dzieje, punkcje, transfery, sny o zarodkach :p
Agusiapela jak się czujesz?
dzisiaj Goniab83 ma wizyte w gamecie w gdyni zobaczymy co powiedzą, może już ją zakwalifikują, ciekawe czy są jeszcze miejsca?

Ostatnia edycja:
reklama
nie mam AMH :no:
myślicie że powinnam zrobić, a potem przed ew ivf znowu bo będzie potrzebne świeże ... i znowu będę robila ... :angry:
a o epikryze to lekarza najlepiej poprosić?

Do góry