reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Na wątku kto po in vitro, Lilu wkleiła link do wyszukiwarki refunowanych leków - • „Służba Zdrowia” - czasopismo medyczne •. Z tego wynika, że gonapeptyl też jest refundowany, jeśli którąś korzystała. Dla mnie to dobra wiadomość i w tym przypadku jedynym obwarowaniem jest wiek poniżej 40lat. Szkoda, że menopur też nie ma takich warunków. Poza tym wynik amh do refundacji menopuru musi być według II generacji, więc na pewno będą kazali robić ponownie tym, które mają z I generacji - nie pociesza mnie ten fakt.

Anulla, który test jest który ??? 1 czyli ten starszy a 2 ten nowszy co daje wyższe wyniki ?? Tak wynika teraz z zasad refundacji w rządowym od 1 lipca
  • poziom FSH powyżej 15mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub poziom hormonu antymullerowskiego poniżej 0, 5 ng/mL w przypadku metody wcześniejszej i poniżej 0,7 ng/mL przy użyciu metody II generacji (ryzyko braku prawidłowej odpowiedzi na stymulację owulacji)
ł
To ja już nie rozumiem. Ja mam wynik 0,75 z Invicty z dopisem wykonane ultraczułym testem I generacji. I wtedy mi Łukaszuk mówił ze to nowa metoda i tą robią. A wcześniej miałam 0,42 i przy wyniku nie ma napisane jaka to generacja. Czyli która generacja zawyża wynik ? Ja już się zakręciłam.

reklama
Czesc dziewczynki.
Czy ktoraś dziś testuje,lub ma punkcje?? Jesli tak to kciukiiii :-)
Dziewczyny czy lekarz Wam bez problemu wypisal L4 na 1 wizycie serduszkowej? czy nie ma szans na to? I czy na 1 wizycie USG zalozyl wam karte ciazy? Tak sie wlansie zastanawiam jak to wyglada.

Montana ja poprosiłam o zwolnienie na wizycie serduszkowej i lekarz nie robił problemu, nawet o nic nie pytał. Kartę ciąży dostałam dopiero na kolejnej wizycie (po serduszkowej, ok. 9tc) ale myślę że różne Kliniki/lekarze mogą mieć odmienne zwyczaje.

CZERWIEC :

30.06.2014 Magda wizyta
30.06.2014 Agaawa wizyta pęcherzykowa

LIPIEC :

01.07.2014 AniaM USG połówkowe
01.07.2014 Kasik wizyta
01.07.2014 Smerfeta histero
01.07.2014 Infinity aminopunkcja
03.07.2014 Syllkaa wysoka beta
03.07.2014 Anulla28 crio transfer
04.07.2014 Montana wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
04.07.2014 Milena podglądanko
07.07.2014 Magda badania prenatalne
07.07.2014 Agulla wizyta przed stymulacją
07.07.2014 KasiaMakaronik wizyta po wysokiej becie
08.07.2014 Magda wizyta w klinice
10.07.2014 Hania wizyta

reklama
Montana, mi dr chciał wypisać zwolnienie od razu po pozytywnej becie jak mu wynik smsem wysłałam ale ja nie chciałam. A kartę ciąży założył mi mój gin na wizycie po wizycie serduszkowej.

Do góry