Na wątku kto po in vitro, Lilu wkleiła link do wyszukiwarki refunowanych leków - • „Służba Zdrowia” - czasopismo medyczne •. Z tego wynika, że gonapeptyl też jest refundowany, jeśli którąś korzystała. Dla mnie to dobra wiadomość i w tym przypadku jedynym obwarowaniem jest wiek poniżej 40lat. Szkoda, że menopur też nie ma takich warunków. Poza tym wynik amh do refundacji menopuru musi być według II generacji, więc na pewno będą kazali robić ponownie tym, które mają z I generacji - nie pociesza mnie ten fakt.
Anulla, który test jest który ??? 1 czyli ten starszy a 2 ten nowszy co daje wyższe wyniki ?? Tak wynika teraz z zasad refundacji w rządowym od 1 lipca
- poziom FSH powyżej 15mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub poziom hormonu antymullerowskiego poniżej 0, 5 ng/mL w przypadku metody wcześniejszej i poniżej 0,7 ng/mL przy użyciu metody II generacji (ryzyko braku prawidłowej odpowiedzi na stymulację owulacji)
To ja już nie rozumiem. Ja mam wynik 0,75 z Invicty z dopisem wykonane ultraczułym testem I generacji. I wtedy mi Łukaszuk mówił ze to nowa metoda i tą robią. A wcześniej miałam 0,42 i przy wyniku nie ma napisane jaka to generacja. Czyli która generacja zawyża wynik ? Ja już się zakręciłam.