reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

SMERFETKA-a czy ty już zaczęłaś ivf z refundacją czy również czekasz na wyniki?
GIZAS-ja trzymam kciukasy za AMH powyżej 0,5,będzie dobrze a jak by AMH było za niskie to zrób sobie FSH na pewno nie będzie powyżej 15 i to też się liczy.
DZIEWCZYNY-jak ja bym chciała abyśmy wszystkie cieszyły się z wysokiej betki w najbliższym czasie,musimy być silne :-)

reklama
Dziewczynki ja tak szybciutko bo rozpocząłem już wakacje i siedzę w średnie pod namiotem:) wiec net tylko na komórce :/ byłam dzisiaj na wizycie kwalifikacyjnej i udało się:) od następnego cyklu zaczynam brać anty i jedziemy z ivf:) budowli dziewczynki i 3 mam kciuki za was:)

Genna, gratulacje!!!! mówiłam że się zakwalifikujesz :-) będziesz brać anty, czyli idziesz długim protokołem?

Agusia ja tak powoli przygotowuje się do ivf i właśnie chcę wykorzystać rządówkę póki można, ale jeszcze chcemy zrobić jedno iui (póki co miałam dwa, ale po ciąży pozamacicznej - marzec 2013- moje jajniki nie chcą produkować jajec).
Jestem właśnie po wizycie u gina, E2 niby lekko do góry ale nie tak jakby chciał tego gin, więc w tym mies nie będzie iui, ale gin mówi że jestem nieprzewidywalna i kto wie czy znowu przy mega słabych wynikach zaskoczę... Ja i tak nastawiam się na następny mies, na większą stymulkę i na iui... a póki co lutka by przesunąć trochę @ ze względu na nasz wyjazd.

Co do AMH lekarz powiedział, że jest to bardzo czułe badanie, bardzo często w innym laboratorium wychodzi inny wynik i nawet sam czasem radzi by powtórzyć by wynik był bardziej przychylny. Mam się o swój wynik nie martwić bo jest ładny :-D Z tego wszystkiego wychodzi jedna konkluzja - my się tu zamartwiamy niskim wynikiem a widać niesłusznie bo wystarczy że zrobimy badanie w innym miejscu :sorry2::baffled:

GENNA-ogromne gratulację,a teraz wypoczywaj i niczym się nie zamartwiaj :-)
SMERFETKA-Ja bardzo przeżywam to AMH bo to stoi nam teraz na drodze,moje AMH dwa lata temu wynosiło 5,2 i mam taką nadzieję że nie spadło poniżej 0,5.Po długim i wyczerpującym szukaniu tego mojego wyniku z przed dwóch lat doczekałam wreszcie poniedziałku i mogłam zadzwonić i się dopytać :-).A miałyście zlecone badanie cytologiczne do rządówki?Ja miałam zrobiłam i czekam na wynik.Dokładnie te badanie różnie wychodzi ale to czekanie na ten wynik-załamka:-(

Agusia to kiedy w końcu otrzymasz nowy wynik AMH? spoko, aż tak nie spadnie Twoje AMH. Akurat cytologię mam aktualną więc nie myślałam o tym, ale spodziewam się, że będą też wymagane wyniki na żółtaczkę i wirusy (też mam póki co aktualne)

Witam :-)
SMERFETKA-ja o wynik AMH mam dzwonić i pytać od wczoraj,dziś znów zadzwonię ale popołudniu może już będzie.Przez innego lekarza na pierwszej wizycie miałam zlecone badanie na chlamydie ale jak byłam drugi raz zrobić cytologię to lekarz mi powiedział,że nie muszę robić teraz chlamydii gdyż jeżeli przystąpimy do projektu to będzie to badanie refundowane.Na żółtaczkę i wirusy też jest refundacja ale dobrze że masz aktualne tylko te badania są ważne przez 3-miesiące przed ivf tak mi mówił lekarz.Kiedyś jak zaczęłam myśleć już o dziecku to obawiałam się,że nie będę mogła go mieć a przez to że choruje na kłębuszkowe zapalenie nerek z zespołem nerczycowym,faszerowana byłam od dziecka sterydami(Encorton)i myślałam że moje narządy kobiece mogą źle pracować,ale na szczęście wszystko jest ok :-)

Czeeeść
Agusia o to ciekawe że piszesz, że te badania mają być refundowane bo w programie z tego co kojarzę było napisane, że nie są refundowane niezbędne badania do ivf. Ale te badania chyba w innych przypadkach można zrobić na nfz, chyba ważne by mieć przychylnego lekarza, który da skierowanie. Chlamydie robiłam w tym mies, ale żółtaczkę i wirusy będę miała w takim razie do powtórzenia :( a ja też na sterydach od dziecka - ale ja na alergie :-/

miłego dziewczyny!!! :-)

Program przewiduje sfinansowanie procedury biotechnologicznej (zabiegu) oraz badań wstępnych, nie zakłada natomiast finansowania przygotowania hormonalnego. Resort zdrowia wycenił koszt jednego refundowanego zabiegu na 7,5 tys. zł, z kolei koszt kuracji hormonalnej wynosi 3-5 tys. zł.
I lekarz mi mówił,że chlamydia,Wirus HIV itp.jest refundowane ale dopiero po zakwalifikowaniu
:-)

reklama
Do góry