reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Agawa, gratuluję naturalsika:tak: super wiadomość i prezent na dzień ojca:)
montana, przez 9 miesięcy "kropek" będzie z Tobą w brzuszku, to na pewno zdążysz uwierzyć w ten cud:-D

ja byłam na wizycie. Endo 10mm, transfer 03.07 - przesunięty na moją prośbę. Dostałam leki i mam wykupić clexane. Tylko ciekawe czy je dostanę, bo coś mam problem z aptekami. Mogłam dziś wykupić w Gdańsku, a mi się spieszyło do domu:confused: mam nadzieję, że dostanę te zastrzyki, bo mam receptę refundowaną, a nie chcę płacić 100%

reklama
CZERWIEC :

24.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio

25.06.2014 Kotuska wizyta przed crio
25.06.2014 Medalikara wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
25.06.2014 Heiza wizyta u profesora
26.06.2014 Anuszka wysoka beta
26.06.2014 KasiaMakaronik crio transfer
27.06.2014 Genna wizyta serduszkowa
30.06.2014 Magda wizyta

LIPIEC :

01.07.2014 AniaM USG połówkowe
01.07.2014 Kasik wizyta
03.07.2014 Syllkaa wysoka beta
03.07.2014 Anulla28 crio transfer
04.07.2014 Montana wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
07.07.2014 Magda badania prenatalne

Dziewczyny @ dostałam
a030.gif
hehe akurat tak jak powinna przyjść więc akurat na histeroskopie
Kasik no właśnie, co z wynikami męża? robił mutacje czy nie?
Anulla trzymam już kciuki!!!
Anuszka Ty się nie wygłupiaj z sikaczami! teraz musi się udać. Mega kciuki za Ciebie trzymam
a115.gif

Dziewczyny jakbyście chcialy skorzystać to mają tu dość przystępne ceny apteka aleleki.pl Ja osobiście wiele leków stąd zamawiam i porównywałam ceny i jest rożnica.
Bernadka faktycznie jest trochę taniej, z tym że dochodzą koszty przesyłki i przy niskiej kwocie zamówienia zakup nie będzie atrakcyjny. No ale jeśli będę chciała zrobić większy zapas to faktycznie warto skorzystać, tym bardziej że mają DHEA z Eljot a tego ostatnio nie mogę nigdzie dostać

dziewczyny powiedzcie mi, czy jest jakaś różnica między luteiną 100 a lutinusem? Dawki są takie same, ale jak działanie? Różnica w cenie jest chyba ogromna z tego co mi się kojarzy. Pytam, bo Invicta podobno teraz ma zalecenia do przepisywania lutinusa, a nie luteiny. Ale ja poprosiłam o luteinę, bo mi trochę zostało i nie chciałam jej marnować.

Anulla wiec kciuki za transfer mam nadzieje ze two endo nie urośnie za bardzo , juz jest ładne a przesunelas transfer o kilka dni
Podobno lutinus jest lepszy od Luteiny, lepiej sie wchlania chyba , no ale jest droższy :/

Smerfeta zatem gratuluje @ :) i czekamy na efekty histero :)

Ostatnia edycja:
też mam nadzieję, że endo tak nie urośnie:) a lutinus jest refundowany? Patrzyłam w aptece, to kosztuje ponad 200zł:szok: nie spodziewałam się. Co prawda ja nie mam uczulenia po luteinie i dobrze reaguję na nią i nie mam problemów z małym PRG, więc chyba nie ma sensu żeby brać coś innego. Tylko myślałam, że może lutinus zwiększa szansę na implantację:)

Anulla niestety lutinus to koszt 180-250 zł za opakowanie , a potrzeba 2 do dnia beta, miałam go przy pierwszym IVF i raczej nie ma większej mocy przy implantacji :) wec zostań przy luteinie

edit :
dostałam taką informację od INVICTY:
Pacjenci będą mogli skorzystać z procedury in vitro finansowanej ze środków Ministerstwa Zdrowia w trzech naszych placówkach:

• INVICTA w Gdańsku, ul. Rajska 10, CH Madison
  • INVICTA w Warszawie, ul. Złota 6
  • INVICTA we Wrocławiu, ul. Grabiszyńska 208, budynek Corte Verona.

czyli jest szansa ze te dziewczyny co były w invimedzie Wrocław będą mogły mieć wybór kliniki , tj invicta wrocław

Ostatnia edycja:
Miałyście może po transferze wysypkę? Bo ja własnie dostałam takie drobne krostki na całym dekoldzie, szyji nawet twarz mam Wysłałam własnie meza do apteki po wapno bo słyszałam ze czasami pomaga.

reklama
Genna, a to dlatego Invicta ma swoją zakładkę Wrocław - czego nie było wcześniej. Ma też Olsztyn, ciągle jednak mam nadzieję, że może będzie możliwość chodzenia do oddziału kliniki, który będzie tak blisko mnie:sorry:
Sylka, ja nie pomogę, bo nie miałam wysypki. Może to od luteiny? Tylko czy wapno można pić w ciąży?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry