reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

ach wiem że nie powinnam się jeszcze poddawać . . . ale myślę już o tym że kolejną stymulacje chce odbyć jak najszybciej tylko kusi mnie refundacja leków . . . ktoś coś więcej o tym wie?

reklama
Kasik dziękuję za info. Nie badałam NK. Nie wiem czy były pod aparaturą co robi zdjecia ale chyba tak. Moje komórki są słabe:-( mam 30 lat i cholerna endometrioze na jajnikach i układzie pokarmowym. Rok temu w sierpniu moje AMH było 1,0 i już doktor powiedzial ze mało...teraz jestem po dwóch stymulacjach i laparotomii a to niestety ma wpływ na rezerwę jajnikową, która jest u mnie już na wyczerpaniu :-( nigdy nic nie było do mrozenia,stymulowana bylam 300 menopur,każda stymulacja kosztowala mnie ok. 5,500 zł. A Ty Kasik myślisz o zmianie kliniki na Bociana? Ja dojeżdżam 270 km w jedną stronę. Jak zbiore siły to pojadę na wizytę i pogadam z doktorem czy ma jeszcze jakiś pomysł na mnie...telefonicznie ustalilismy ze przyjadę teraz w 2,3 dniu cyklu i będzie krótki protokół.

Kaatik moze zbadaj nk i zrob podstawowy panel genetyczny nieplodnosci. Ja tez mam obnizone AMH i stymulowana bylam 300 menopuru. Mialam tylko 2 zarodki za drugim razem, ktore sie nie zaimplantowaly. Ja podchodze ostatni raz w Gdansku z rzadowki a jak sie nie uda pojade do Bociana.

Dziewczyny jakbyście chcialy skorzystać to mają tu dość przystępne ceny apteka aleleki.pl Ja osobiście wiele leków stąd zamawiam i porównywałam ceny i jest rożnica.

Ostatnia edycja:
Anuszka nie poddawaj sie. Testy nie zawsze wychodzą. A mialas podanego zarodka w 3 czy w 5 dobie.
Sylka mi tez lekarz nie pozwolil wspolrzyc az do bety, bo orgazm moze wywolac skurcze, ktorych przeciez nie chcemy.
Dziewczyny mam pytanie czy mam powtorzyc wg Was jutro bete? to byla by 3 beta, wczoraj robialm, w sumie jak zadzwonilam do lekarza to mowil ze nie trzeba.
Mam pytanie do tych ktorym sie udalo czy łykacie wit D? Bo ja jeszcze biore 800 j i nie wiem czy odlozyc. Aaa i biore zestaw wit dla kobiet w ciazy feminovit+dha i tam jest kwas foliowy 4ug i nie wiem czy brac dodatkowo?

Dziewczynki kamień spadł mi z serca, właśnie odebrałam swoje wyniki na mutacje w genie BRCA1 (rak piersi i/lub jajnika) i wynik jest ujemny, tzn. brak mutacji. Tak bardzo się cieszę, wiem, że to tylko jeden rodzaj raka i w sumie mimo braku genu i tak kiedyś może się przypałętać ale to zawsze optymistyczna wiadomość:-) Zrobiłam badanie za free w Invikcie dzięki dr Ochman, która mnie na to namówiła bo moja mama miała raka piersi.

reklama
Co do refundacji Syiwarzyszenie Nasz Bocian na FB napisało ze na ten moment nie ma w rozpisce leków potrzebnych do IVF , ale wszystko może sie zdażyć tak piszE Nasz Bocian , wiec pewnie były to przedwyborcze obiecanki a teraz dupa

SYLKA juz nie możesz sie powstrzymać , tak ciągnie cie do Męża ?:) nie można współżyć!!! Daj kropce sie zagnieździć :)

Kasik super wiadomość , chociaż cos pozytywnie sie rozwiązało:) a twój M nie miał tez czegoś rakowego zrobic?

Ostatnia edycja:
Do góry