reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny, mam od dzisiaj zacząć odstawiać estrofem. Do niedzieli powinnam całkiem odstawić. Będę miała na zbyciu mniej więcej 2,5 opakowania - mogę przesłać w poniedziałek jak któraś potrzebuje :)

Anulla przede wszystkim już zaciskam kciuki za ostatni bo oczywiście udany transfer :tak:
Co do Lutinusa - jest mega drogi, nie refundowany. Podobno odrobinę lepiej się wchłania i u osób które wykazują podrażnienie po Luteinie on jest lepiej tolerowany. Jednak tak szczerze - ja wolałabym brać więcej Luteiny refundowanej niż tyle płacić ... a na implantację na pewno nie wpływa ...

Co do wapna - można brać bezpiecznie w ciąży - ja biorę duże dawki bo to jedyne co lekarz mi pozwolił brać na sezonową alergię, oczywiście prawie nie pomaga więc raczej nie wychodzę z domu :dry: jeszcze jakiś miesiąc :-p

Infinity, podchodzę do tego tak jak Ty - skoro nie wpływa na powodzenie transferu, to wolę brać więcej luteiny - szczególnie, że nie mam po niej podrażnienia. Czyli dobrze zrobiłam że poprosiłam o luteinę;-)

Anulla dokładnie. W sumie jedyne uzasadnienie dla jego ceny jest dla mnie w sytuacji jak transfer się powiedzie i trzeba brać w sumie kilka miesięcy a występują jakieś stany zapalne czy duże podrażnienia - wiadomo że w ciązy lepiej unikać i nie ma sensu się męczyć, wtedy faktycznie mogłabym tyle zapłacić. A reszta do dla mnie czysty marketing :sorry2:
Mam nadzieję że po czwartkowej wizycie u nowego gina w końcu dostanę pozwolenie na odstawienie leków i będę mogła Wam rozdać bo trochę tego mam :-p szczególnie Luteiny 100 ...

trzymam kciuki za nowego gin. Mam nadzieję, że okaże się lepszy niż poprzednia. I wreszcie nie będziesz się martwić wynikami badań, tylko będziesz spokojnie cieszyć się rosnącym w brzuszku maleństwem:) Mam nadzieję, że niedługo i ja będę mogła pozbywać się leków, bo wkurza mnie ciągłe przypomnienie w komórce o wzięciu tabletki:-D bo oczywiście zapamiętać godzin i leków nie mogę:)

Anulla też mam nadzieję że ten lekarz okaże się 'tym' bo chwilowo czuję się jak na tykającej bombie - żyję w zawieszeniu, z poczuciem że do tej Pani i tak nie chcę wrócić więc w sumie jestem bez opieki jakby co ... Stresuje się bo ten nowy lekarz ma super opinie, pracował w Invicta przez kilka lat a teraz w szpitalu w Gdańsku więc bardzo mi zależy - gdyby udało nam się dogadać i okazał się ta super jak opinie o nim w internecie to będę wniebowzięta :-)
A z tymi lekami to faktycznie można mieć dosyć, szczególnie jak się bierze kilka miesięcy bez przerwy, po kilka razy dziennie. Ale czego się nie robi dla maleństwa :sorry2:

Genna to zależy jaki się miało cykl - czy Estrofem był tylko dla poprawy endo czy cykl całkowice sztuczny, bezowulacyjny i był od początku brany. Ja miałam od 2dc, transfer na cyklu bezowulacyjnym, sztucznym - Gameta w takim przypadku zaleca odstawiać od 12tc stopniowo.
Niestety moja dotychczasowa gin. miała inną opinię abym brała aż do połowy ciąży :dry: ale czy miała rację na pewno zapytam w czwartek u nowego lekarza bo zaczęłam co do tego niestety też mieć wątpliwości ...
A jak był brany tylko dla polepszenia edno to szybko się odstwia, z tego co widziałam niedługo po pozytywnej becie.

Ostatnia edycja:
reklama
Infinity ja miałam sztuczny cykl czyli jesCze go będę trochę
, mam
Nadzieje ze nowy Gin bedzie tym, może powiedz mu wprost ze zjawiłaś sie u niego bo zawiodłaś sie twoją dotychczasową Gin i może bedzie miał cie przez to w pamięci :)

Do góry